![]() |
|
tp-link mimo misupredem se velmi omlouvam ale jsem uz bezradny a potrebuji pomoc od profesionalu.nazdarek Prosim vas mam tento routr TP-Link TL-WR841ND. kdyz ho pripojim a pres web se na neho dostanu tak si nastavim vsechno co potrebuji ale nejde mi wifi ani internet v pc. Mam vedeny kabel pres rj 45 s voipu do pc. kdyz vytahnu a dam kabel s voipu co jede normalne v pc internet a dam s routru TP-Link TL-WR841ND do pc tak pc nejde internet ani wifi. Jak mam docilit v tomto routru nastavit aby slo pc i wifi. davam to do zdirek Lan chci s toho udelat normalne switch. tohle jsou hodnoty na kterych to normalne jde: Ip adresa:192.168.2.100 maska:255.255.255.0 192.168.2.1 192.168.2.1 10.0.0.1 10.0.0.10 dekuji za radu. |
anubis213
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 218 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 88 | |
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuok zitra vam vsem reknu vcem byl problem. diky jeste jednou vsem |
anubis213
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuV čem je problém, to víme všichni, i ty - mezi klávesicí a židlí. Spíš jak z toho ven. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuok diky vsem za snahu. diky moc |
anubis213
![]() |
|
@PitomecVoip telefony aj horsie ak Cisco byvaju 2portove switche - bezne su pripojene tak napr. v kancelariach ze privod zo zasuvky ide do Telefona a odtial do PC/nb.Mava to zakladne moznosti switchov ako preniest 2 lan pre siet LAN a pre Voip druhu LAN alebo specialnu voice lan (- sietovo v 802.1q vlany atp) obmedzenie od wISP na MAC asi nema lebo ide mu voip ak pripoji a ide aj PC ked pripoji priamo; kedze doteraz pripajal pc cez voip a siel mu, (a je to switch) tak obe MAC sa dostavali dalej na Antena-AP, obmedzenie tam nebude |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuVOIP telefon/adaptér má taky svoji MAC adresu, stejně jako ji má PC. A pro ISP není problém povolit jenom tyto 2 konkrétní MAC. |
Pitomec
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuproste je to na (nevhodné slovo) no |
anubis213
![]() |
|
@Pitomecno ano moze mat 2-N ale potom prve 2 co tam pripojil (sticky max 2) a pak 3. - Routra uz ne??najskor to musi zapojit Antena - Router - notebook a voip zvlast k routru, takto by malo ist vsetko AK router dobre nastavi ;) |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuPockame uvidime.. :OKrikri szia! Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: tp-link mimo misukrikri: Ano, to je správný postup. Ale jde to i Antena (POE) - VOIP (má-li 2x RJ45) - Router - PC. To jenom pro případ, že by to z nějakýho důvodu nešlo jak píšeš. |
Pitomec
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuJá to celý nečet, ale:: Zkontroluj především 3 věci. 1.-Nastavení na kartě Možnosti Internetu, 2.- Nastavení na kartě Protokol sítě Internet Tcp/IP. 3.- Jestli máš nastaveno pásmo v souladu s wifinou na PC. Jestli tomu nehovíš, tak si to trochu naštuduj nebo někomu řekni. Někdy se stane, že v routru je natvrdo N a karta na mašině umí jenom G.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
tp-linkJá mám podobné zkušenosti,Voip jsem připojil k tp-linku a vše šlo bez problému vč.wifi,ale po nějaké době mi funguje telefonování jen v jednom směru,tak zřejmě došlo k blokování.No není to vůbec jednoduché nastavovat Voip |
baksik
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 334 |
![]() |
|
RE: tp-link mimo misuto vubec neni o VOIP, ale o tom , jestli umis pracovat se sitema . mam tady VOIP branu od 02 a zadnej problem nemam. ma ho leda ten , kdo si ho udela.dokonce ani nemusim nastavovat nejakej portforwarding. vsecko maka tak jak to je. VOIP si lizne z DHCP IP a je vymalovano. do VOIP je napojenej telefon a nazdar, tim je to skonceny. nehledej v tom nejaky slozitosti. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
Jak píše bublajsžádná věda v tom není. Já mám od providera jednoportový router a k němu připojený jednoduchý 8-portový switch. Do switche je připojena voip brána od telefonu a do ní telefon. Pak je do switche ještě zapojen "domácí" wifi router nakonfigurovaný jako bridge. A hotovo. Pak už je jedno co se kam připojí. Něco do zbytku 8-portového switche, něco do switche na wifi routeru. Mám tohot totiž na připojení poměrně dost (2x PC, 1x TV, 2x sat.přístroj a nakonec NAS). Pro notebook a mobil je wifi připojení.DHCP je "zapnuto" v routeru od providera. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 88 | |
![]() |
|
![]() |