Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plasma nebo Lcd

Chci se zeptat co je lepsi,nejake nazory,dekuju,a jeste kdyz by plasmu tak jakou znacku,a kdyz lcd tak jakou

Sanca
Registrace: 1/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 211
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plasma nebo Lcd

By mě zajímalo,proč plazmáci většinou reagují agresivně. Rv . Před měsícem jsem vybíral novou televizi.Prošel jsem spoustu obchodů a vybral jsem si-Samsung UE 40D7000.Maximální spokojenost.Podle mojích očí má plazma škaredý obraz, nepřirozený.Skylink sleduji přes TV tuner,protoře má o třídu lepší SD obraz než Argus mini i Octagon 918.
PS:jak se dá přepsat podpis pod příspěvkama ??

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

@Antoš

jako že plazma má škaredej obraz bych taky netvrdil, vždy záleží na nastavení, je fakt, že v některých případech ten obraz může být opravdu hnusnej, to se mi stalo v roce 08 u první LCD značky JVC, to byl opravdu takovej hnus, že šla po 2 týdnech pryč. Jinak co se týče podpisu, zkus jim napsat na redakční mejl, před pár minutama jsem to taky udělal, tak budou mít radost. :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Najlepsie kupis ak:
si zapchas usi a otvoris oci!
Spoliehaj sa na svoje oci na nic ine!

ps:Teoreticky skus si zobrat nieco(kvalitne) na usb zo sebou a skus to dat prehrat v obchode,ak sa bude dat skus sa dohodnut c predavacom a skus si nastelovat telku podla seba.Teraz zacina blazninec a cim dalej bude vacsi k vianociam takze moc casu asi nebude v obchode(ako kde).Ked to kupis cez internet je to bezpredmetne,potom aj kazda rada!Dobry vyber!

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jsou kvalitní LCD a plazmy a jsou nekvalitní LCD a plazmy... Zdejší uŕvané a hloupé zoufalce, kteŕí jsou z jednoho, nebo druhého úplně vygumovaní tímto upŕímně zdravím... ;)

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

Jak malý kluci. Televizi už dávno nedělá typ displeje ale chytrost softwaru.

visper
Registrace: 5/2008

LCD verzus plazma...

tak túto tému som tu čítal toľkokrát,že musím napísať aj ja niečo...
jednuducho netreba porovnávat,treba sa pozriet na obraz a kúpiť čo sa komu páči,či LCD alebo plazmu,len nie nič drahé.Prečo? Všetko ostatné je zatial mrhanie peňazí.doba ked sa využijú kvalitné TV je ešte ďaleko.Jednoducho niet ešte dostatočné množstvo HD signálov aby tie drahšie telky mali význam - nenakrmite ich - to ako keď kúpiš ferari a budeš s ním jazdiť na tankodrome :)) videl som už všetky možné veľkosti aj značky TV či už plazmu alebo lcd - nad 75 cm uhlopriečky ,ale bez 100% HD signálu je to bieda.mám CRT 72 a len sa modlím nech ešte aspoň 3 roky vydrží...

ozon1
Registrace: 6/2011

LCD verzus plazma...

Visper je hodně blízko pravdy
Jinak, v testech z poslední doby (např. z časipisu Chip) měřením prokázáno, že nové LED modely již překonaly parametry plazma zobrazovačů a v kvalitě obrazu vedou. A projdeme-li několik obchodů a pozorně se na puštěné telky podíváme, asi dámě těm testům za pravdu.
Většina LCD TV má skvělý obraz a málo žerou.

Nervoš
Registrace: 1/2006

xpirin

Tak jsi se nám pochlubil jak hodně vyděláváš a kolik můžeš utrácet, a to by stačilo. O nic jiného ti ostatně nešlo. Nemám k věci nic dalšího. Já jsem pouze chudej milionář. :laughing:

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

re: kuba

Fiha, zasnem nad tvojim zaverom. Ja som tento thread nezakladal, iba som napisal svoj nazor a kusenosti. Zato ty si iba utocil.

xpirin
Registrace: 4/2011

Mě je úplně jedno co si kdo vychvaluje, ale mám strašnou prču z těch argumentů o odezvě plazmy 0,001 ms. Kdyby bylo oko pisatelovo schopno vidět 1 ms, tak by se okamžitě zbláznil, protože plazma touto rychlostí bliká a reguluje jas. Plazmové buňky nemají jinou možnost regulovat jas než rychlým zapínáním a vypínáním.

visper

doporučuju každým vzít ty svoje stb a naprat to do různých LCD a plazem.. zasednout před obrazovku, nastavovat a pak kecat. Tohle je debata o ničem. Pak třeba vyhodíte ty svoje šroty do koše a půjdete raději na pivo a budete čučet na hospodskou ne v SD ani HD, ale LIVE. Na všechno ostatní je tady MasterCard ... pěkný večer (mimochodem mám plazmu Panáka :-)... a LCD LG).

pf09
Registrace: 8/2010

ak ma plazma neprirodzeny obraz tak potom aky obraz ma lcd? dotycny je bud slepec sbielou palickou alebo polutovaniahodny ignorant.

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Väčšine ľudí sa páči obraz s presýtenými farbami, ako to zvyčajne prezentuje Samsung v predajniach.
LCD z princípu funkcie nemôže dobre zobrazovať rýchle pohyby, a je úplne jedno či je podsvietenie lampou alebo LED.Mám doma plazmu aj LCD. LCD som presunul svokrovcom.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Presne pre tie presytene farby si vela ludi kupuje samsunty, ale obraz z realitou nema nic spolocne. Ja aj ked tv moc nesledujem,tak radsej ako vycackany obraz mam obraz bliziaci sa realite.

Kasr
Registrace: 8/2008

presne tak..lcd tie nizsie rady...lacne..maju neskutocne presytene precackane farby..no grc..ludia ale na to letia ako muchy na med..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Ono je ale těžké se blížit realitě když MPEG je založen na oblbování oka a kompresi pohybu. MPEG4 dokáže dělat predikci a kompresi pohybu v různých částech obrazu nezávisle. Oko vydrží opravdu hodně, typické ošizení je 200x. Potom je asi zbytečné přemýšlet nad rychlostmi displejů.

visper

xpirin

odporučam rýchlo, ale rýchlo navštívit očného, ked píšeš že plazma je nepozerateľná... :bigeyes:

Milan C
Registrace: 4/2006

xpirin

...a ešte dovetok.Tá plazma čo si ju videl z lietadla nebola asi vôbec nadstavená... Lebo inak to už nevidím, ked na plazme nie je čierna čierna a obraz je sivý, bud si sa zbláznil, alebo platí čo som písal!!!

Milan C

Chlapi, myslím že oblbujete

často tady čtu porovnávání starých laciných LCD s plazmami. Ano, ty levná LCD plazmy skutečně válcujou, ale jsou i LCD moderní, vyšších řad, konkrétně mám Philipse devítkové řady ..... tam žádné rozmazaniny nejsou a černá je černá, na to vemte jed.
Poslední modely LED TV, pokud nejsou těch nejnižších řad to už plazmám obrazově natírají.
Snad jediným plusem plazem je zatím poměr cena/výkon, nikoliv výkon jako takový.
A jestli mohu něco dodat, tak to, že jsem fajnšmekr na zobrazovače _ monitory pro grafiku se zobrazovači S-IPS či PVA, TN zobrazovače mi kroutěj očima. Přátelům kalibruji monitory sondou. Fakt neví, čím vás plazmy fascinují ???

Nervoš

Napr. v tom, že je realny obraz,farby... a mám skoro 1,5 m plazmu...zoženie mi niekto také LCD??? :)

Milan C

Nervoš: Blbost, to že je poslední model LED znamená jenom tolik, že je podsvícení pomocí LED diod a ne CCFL, ale jinak je to pořád normální LCD TV se všema nedostatkama, takže Plazmám nemůžou nic natírat, protože mázlej obraz je tam oproti Plazmě pořád. Možná to natřou ve spotřebě, ale to bych klidně rád oželel, protože LED LCD díky tomu trpí cloudingem, tj. průsvitný bílý fleky, viditelný hlavně na jednobarevným podkladu.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Pitomec : Znám tě léta z jiných diskuzí a tvých znalostí v mnohém si vážím. Vím, čím argumentují plazmáci, teoreticky mají pravdu, v praxi by bylo velmi zajímavé nechat si v Datartu či ve ElektroWorldu postavit vybrané telky vedle sebe
a argumentovat před nima, tohle jsou jen řeči bez faktů.

Jinak, kvalita většiny vysílaných programů i v HDTV je spíše zoufalá, než kvalitní a to i na cizích HDTV stanicích. Bohužel. Nebo vy plazmáci máte obraz vždy kvalitní ?

Nervoš

re: Milan C

Ci bola ta plazma "nadstavena" to naozaj neviem. Nepozeral som sa, ci ma nieco pod podstavcom...
A ak nebola nastavena, tak to nie je moj problem, ale tych co to predavaju. Takto im tam bude stat na furt. K ocnemu naozaj ist nemusim, nevidel som ju z lietadla, ale z beznej pozorovacej vzdialenosti. A co som videl, na tom trvam. Nepotrebujem nikoho presviedcat, kazdy si nech zajde pozriet na zivo a podla toho nech kupuje. Ja nelutujem.

xpirin
Registrace: 4/2011

Nervoš: Abychom si rozuměli - já reagoval hlavně na to, že jestli je nebo není TV s LED podsvícením, tak to vliv na kvalitu zobrazení moc nemá, protože pořád jde o LCD technologii a samotný podsvícení nemůže kompenzovat nedostatky LCD technologie. A jestli někomu LCD TV vyhovuje, tak ať si ji klidně koupí, to je mně úplně jedno.

Pitomec
Registrace: 9/2011

xpirin

Ani ja a viem o čom hovorím.... :) treba si ich dať vedľa seba, ako som to urobil už tisíckrát ja, zobrať "ovladačku" ,nastaviť a porovnávať. Netreba sa len pozerať, treba s tým aj niečo urobiť. Tot môj nazor....

Milan C
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 211

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra