Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo satelit?

Koupila jsem si novou telku a dříve byl obraz ze satelitu lepší než pozemní. Dnes je to naopak. Jakou máte zkušenost?

janča
Registrace: 11/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký příjem je lepší? Pozemní digi nebo sa...

MER; BER pro nas to nejsou hlouposti. S temi blond a brunet to bylo mysleno vazne.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Záleží co konkrétně sleduješ za TV "kanály"...?Pokud máš nějakou "větší" placku,tak HD kanály čekají jen na tebe.....Ono stačí jen přepnout na ČT HD či Nova HD a hned je den veselejší.Jinak počet kanálů hraje asi zásadní roli....takže DVB-T jen jako "záloha"... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

12525 že je "tak stejné"? Vždyť je tam na satelitu bitrate dlouhodobě vyšší než v muxu 1. Navíc to ČT používá jako distribuční kanál pro DVB-T, takže těžko bude na distribučním kanálu nižší kvalita než v DVB-T.

U ostatních stanic je to +- podobné.

LubosD
Registrace: 7/2010

Jinak nepopírám, že se 12525 zhoršilo po technické stránce, ale sám jsem žádné kostičkování nezaznamenal.

A samozřejmě - je to distribuční kanál, takže pokud se to nesype v DVB-T, tak jim samotným to evidentně nějak funguje.

LubosD

lubosD

A kde si takovou blbost slyšel, že CT používá 12525 jako distribuční kanál pro terestrické vysílače? Jako rezervu možná, ale jinak je vše šířeno po optice.

Až budeš takovou pitomost zase psát, tak si změř zpoždění DVB-S signálu/12525V/ za obrázky CT z jejich DVB-T muxu. Jsou tam alespon dvě vteřiny pro DVB-T. Takže asi tak. A čas se ještě nikomu předběhnout nepodařilo. :8)

On Air!

Saxon

Ale stalo sa ,stalo Kefalin - totiz v zemi,kde jiz zitra znamenalo vcera:)

hdpe
Registrace: 11/2007

každý příjem je lepší než digi,stačí to takto? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

to by som netvrdil, lebo platena ponuka SL je cca totozna s kvalitou DigiTV

mjamriska
Registrace: 4/2003

ČT jako jediné jsem měl z DVB-S vždy napřed oproti DVB-T. Že je to hlavní distribuční trasa i pro ně mám od jednoho IPTV operátora.

LubosD

IPTV operátor at si tvrdí co chce, ale například signál MUXu CT z Kleti je nyní o 1,4sec napřed, proti signálu z transponderu 12525V z Astry. Porovnáváno na CT1.

On Air!

Saxon

LubosD

plácáš nesmysly, IPTV "operátor" o tom ví pr-d a kdybys o tom něco věděl ty, tak nebudeš papouškovat cizí demagogie. Netušíš kdo co kde komu jak distribuuje, DVB-S nemá s DVB-T nic společné. Jsou to i rozdílné firmy, tak se na to nebudou spoléhat a ani fyzicky/technicky to není možné, kdybys o tom opakuji něco věděl takovou kravinu nevypustíš. Ptej se tam kde to provozují, ne kdesi v lampárně u IPTV...

davidkriz
Registrace: 8/2009

Když jsem byl (tak 5 let zpět) na vysílači Kojál, tak tam měli pro ČT i přijímače DVB-S s kartou (už nevím jakou) s tím, že to měli jako zálohu. Hlavní trasa ale byla jiná.
Ta karta byla "chráněna" na přijímači neuměle přidělaným plechem a visacím zámkem :-).

KamilZ
Registrace: 11/2010

u nás na Moravě je signál CT ze Skylinku nyní cca 1s pozadu oproti DVB-T ;) (pozorováno ze 4 hl. vysílačů Kojál, Zlín, Ostrava a Praděd), v J.Čechách je signál hold asi rychlejší :))

lance
Registrace: 10/2008

muzu sem dat dukaz ve stereonahravce, v levem kanale je audio z DVB-T, ve druhe to same z 12525V. Je tam 1,37sec rozdil. Ale je to myslim zbytecne, kazdy prece vi, TS MUXu CT je distribuovan po skle. DVB-S je pro tyto ucely krajne nespolehlive reseni. Dela se to tak ve vetsine civilizovanych zeni. Na strankach ORS o tom primo pisou, jak to realizuji oni. Tam jim to realizuje Telecom Austria. U nas jsou vsechny krajovky TV i rozhlasove, CT i CRO, pospojovany optikou take optikou. Nic lepsiho nez optika v soucasne dobe neni.

On Air!

Saxon

Víceméně tu nikdo neodpovídá na můj dotaz proto zkusím další: mám novou LG a zkouším sílu signálu. Neukazuje to tam žádná % , jen tři škály- kanál 33 odhaduji tak 60%, kanál 34 celý plný čili 100% a kanál 35 také plný ,čili 100%. Nevím co ty čísla zamenají. díky za vysvětlení neodbornici

janča

vicemene si odpoved dostala.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Tak co ty čísla znamenají? Nevím, na co jsem si odpověděla sama!

janča

Tak jsem to zjistila sama i tak dík.

janča

Můžete zde prozradit, co jste zjistila?

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra