Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Treba doladiť?

Zdravim,
mam E85 multibeamku, menil som tam dva konvertory na quad. Pri vymene ked som to nastavoval sa obraz pravidelne kockoval, ale to bolo asi tym ze som pred parabolou skackal. Po vymene som zasadol pred TV,že to testnem a bol som prekvapeny. Obraz na HD programoch nekockoval a SNR bolo vacsie ako pred vymenou. Na DM800HD mi v satfinderi ukazuje napr. pri Markiza HD SNR 89% ale AGC je cca 24 - 30. Neviem kolko bolo AGC pred vymenou. Zaujimave vsak je, ze v dalsej miestnosti, kde mam DM500s ked pozriem hociktoru frekvenciu, tak tam ukazuje SNR 90-95 a AGC tiez okolo 95.

A takisto na Hotbirde napr. pri vsetkych HD programoch mam SNR len cca 51 a obraz sa kockuje, pritom s tym LNB-ckom nebolo vobec pohnute.

To AGC je vlastne sila signalu? Obavam sa, ze pri horsom pocasi budu HD programy nepozeratelne. Beer cislo je vsak vsade 0.

Parabolu som neprestavoval. Elevaciu mam nastavenu na 40 stupnov a uhol na 85 stupnov. Skew som nenastavoval nikde. Akym smerom od ohniska v mojom pripade od Hotbirdu treba nastavit skew na lnb-cka napravo a pre lnb-ck nalavo? Treba nastavit skew aj pre 13vychodne?

Dakujem za kazdu pomoc.

bondro
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

doplnenie

mam 0,8 - 4,8 - 13 - 19,2 - 23,5 - 28,2

bondro
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Treba doladiť?

Napoj kazde lnb zvlast k meraku a skus pootocit aj posuvat v drziaku dopredu a dozadu, pripadne posuvaj v liste,skontroluj Fkonektory a koaxy.

Peep
Registrace: 10/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra