Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nestabilný príjem?

Zdravím vás borci...
Pred pár dňami som tu písal, že mám problém s príjmom TS 12109 (Skylink), samozrejme ste mi všetcia písali, že si mám nastaviť parabolu, ale ja ju nastavenú mám, len po výmene káblov vedúcich od LNB k prijímaču, jeden ešte aj cez motor mi akosi blbne práve tento TS (teda na ňom som to potrehol, že niečo nieje v poriadku)...
Nemôže byť problém aj v tom, že je niekde v konektore voda, alebo nejaký pokrútený kábel? Pretože odborník v jednej nemenovanej satelitnej predajni v Žiline mi predal hrubsi kabel ako bol F-konektor, takze tento sa len velmi tazko "zapajal/ukoncoval", tak tazko ze pri nasrobovani sa kabel dost krutil...zial, zistil som tieto skutocnosti az pri samotnej montazi a nemal som moc na vyber, mam na antenu zly pristup, potrebujem aspon 5-6m dlhy rebrik a ten poziciavam, takze ak by bol nejaky typ, co tomu moze byt dajte vediet...Dnes napriklad ide normalne signal 89-90% len zrazu obraz zacne kostckovat a klesa az pod 50%, dokonca az k "nule", o par sekund opäť signál pozvoľne stúpa na 90%...toto sa mi nezdá ako zle nastavená anténa...

Čo vy na to? Podotýkam ešte raz, že Skylink spolu z HD ponukou si predplácam už vyše roka a žiadne problémy som nezaznamenal...

Ďakujem...

street
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nestabilný príjem?

Klidně může být i ten kabel po smrti, hlavně pokud je to nějakej čínskej zmetek.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Koaxial je značky "Commscope" (USA), ale mne sa ten kábel nepozdával, mal som predtým celomedeného BELDEN-a a ten išiel perfektne...len už mal nejaký ten rok a pridával som druhý kábel kvôli TWIN LNB...kábel bol nový, ale žiaľ tie konektory ho možno odrovnali...ale to zistím, až keď budem znovu kábel meniť, mám to v pláne tento víkend, bojím sa, aby mi dovtedy neodišiel vstup na príjimači, nemože to nejako ovplyvniť prípadný vadný kábel? Mám teraz objednaný celomedený "NORDIX" prierez jadra 1,15mm a prierez tienenia 0,15mm (pokrytie 43% plochy kábla)...a samozrejme konektory adekvátne hrúbke tohto kábla...to som tiež dodnes netušil, že aj konektorov je viac druhov/priemerov...
Tam kde som naposledy kupoval(špecializovaná predajňa na SAT) mi to vôbec neporadili, mali jeden druh a ten mi predali...a ja som sa trápil s ich osádzaním,pri šróbovaní konektoru na kábel mi tienenie normálne rezalo, nie síce všetko, ale padali kúsky...hrozné, ale čo už som mal robiť, keď som bol na rebríku a stará kábeláž už bola zdemontovaná... :-/

street

Mozno blbost ale nepisal tu niekto v minulosti ze nakoniec to bol DECT telefon blizko kabla?Uz si nepamatam detaily.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

"DECT" telefón? Nie nič také sa v blízkosti kábla ani samotného prijímača nenachádza...Všetko mám presne tak ako doteraz menil som iba kábel a koncovky kábla...Pred pár mesiacmi som menil aj LNB(sigle za TWIN, kvôli dvojtuner. prijímaču)...

street

Toto je ten kábel, čo tam idem dať cez víkend: "http://www.dewpstore.sk/tovar-kable__instalacia-kable_pre_antenne_rozvody_dvbs__dvbt__sta-produkt1417"

Dúfam, že tu môžem dať tento odkaz... :lookaround:

street

Ešte ma napadla jedna vec, mohol by som odtestovať nejaký slabši TS, je v podstate jedno na akej družici v rámci mojho rozsahu a možnosti, parabola Gibertini 105, (45°E -- 30°W), skúste dať nejaké typy...

street

zkus jiný

přijímač,potom provizorně jiný kabel a vylučovací metodou,typ kabelu do 20ti metrů je jedno,všude chodí ty nejlevnější spoustu let R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

CommScope je dobrej kabel, ale tak někam do země. Navíc měl tuším středový vodič ne z mědi, ale jenom z poměděný oceli.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Ten CommScope je vo vnútri meď a tienenie je biele, to vyzerá na "Fe", ale niesom si istý...
Prijímač "Clarke-Tech ET9000", LNB Inverto Black Ultra TWIN a parabola ako som spomínal Gibertini 105...
Keby som to mal lepšie dostupné, bolo by to jednoduchšie, takto to je dosť časovo náročné...

Zatiaľ díky...

street

Keď tvrdíš,že je to dobré nadstavené,tak už iba vylučovacia metóda pomôže,tak ako radí pierrepetr.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

kabel

neřeš,jakýkoliv za 3 kč R^ :laughing: R^

pierrepetr

nebo si

zavolej firmu a neřeš nic,jen střádej,než napadne sníh,pak se nedoplatíš R^ :laughing: R^

pierrepetr

commscope robí veľa káblov a doslovný šmejd som od nich ešte nevidel a nedržal (Zdeněk Samek, OK1DFC im robí zastúpenie pre európu). Samozrejme ak kábel niekto poškodí bude to robiť problémy na hociakej značke. Ja som podobné pseudonáhodné poruchy riešil nedávno. Hoc vybavený merákom, no v mojej prítomnosti sa závada neprejavovala. Nakoniec bol problém v LNB (Inverto black premium). Tých maličkostí pri 8psk môže byť habadej.

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

Zažil jsem už také že kel u parabole časem popraskal a voda se kabelem postupem času dostala až do sat. přístroje který přestal 90% kmitočtů (programů) přijímat. Délka tohoto kabelu byla 8 m.

člověk
Registrace: 3/2006

Oprava: ne kel, ale kabel !

člověk
Registrace: 3/2006

chápeme R^ :laughing: R^

pierrepetr

No práve, ja mám káble takisto max. 6-7m dlhé...ale naozaj pri tom osádzaní konektorov som káble riadne namáhal, dosť sa krútil, pretože som nemohol koncovku našróbovať...išlo to veľmi ťažko...
Problém ale môže byť, že technik nezistí príčinu a ja zaplatím tak či tak...navyše sa obávam nákladov kedže mám dosť zlý prístup a musel by loziť po rebríku asi 5-6m vysoko... :-(

Uvidím...ale ďakujem za tipy

street

jake tipy vzdyt nam tady sam pises zes to tam nabastlil tak co cekas za tipy.
navic to nemusi byt ani vedenim co prijimac ? Uz jsi to zkusil? jake dalsi mezikusy na vedeni mas? co pootocit LNB. Jaky mas BER na te frekvenci?

maly mike

Nakonec stejně dojdeš k tomu nasměrování paraboly........

Tondach
Registrace: 3/2004

Tiez pouzivam celomedeny Nordix, ale cca 35m a bez problemov, krutenie a ohybanie koaxu ori montazi radsej vynechaj.
:8)

Peep
Registrace: 10/2010

mam pristroj technomat 5300 usb ziju v UK a mam CS LINK kartu a nektere programi jako NOVA,NOVA CINEMA,JOJ,JOJPLUS,PRIMA LOVE,PRIMA COOL mam signal 98% a PRIMA,CT 4 SPORT,MARKIZA este naky programi mam maximalne 70% a kdyz pride 7 h vecerni tak signal na PRIMA,CT 4 SPORT a MARKIZA bud spadne nebo uplne zmizne a ted jak jse predelaval cas na zimi tak my to uz zacina blbnout od 10 h do tech 13 h a pak zase od tech 19 h vecer tak my poradte co to je a tady ten problem maji vyce lidi tady

tibor75
Registrace: 5/2011

já měl obyčejný 12m asi 8-10 kč koax pak jsem ho vyměnil za BELDEN kolem 20 kč i trochu silnější a na základní družice 23,19,13,7 jsem nic nepoznal v kvalitě .Co nešli cizí stanice nebo blbly tak to dělalo stejně. Rv :laughing:

standa111
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra