![]() |
|
Překážka ve výhleduVyhovovala by mi parabola s natáčením na trubce na střeše jednak z důvodu přístupu, tak i mnohem kratším připojením . Nevím ale, jak vysoko musím umístit parabolu, neboť ve vzdálenosti 160cm mám vlastní komín. Předem díky za radu.Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
Re:Překážka ve výhleduStačí mi třeba říct, zda musím mít konvertor výš než komín, aby nevadil ve výhledu.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Překážka ve výhleduA ten komin je smerom na aku druzicu? Pozri podla dishpointer.com Pokial je komin smeron na 13E - 28,5E tak by nemusel vadit (ale zalezi od jeho vysky), lebo na tieto druzice je vacsia elevacia ako na krajne. Dishpointer ti aj povie ako daleko moze byt ako vysoka prekazka. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
RE: Překážka ve výhledunemusis, kdyz das parabolu o pul metru niz nez je vyska kominu, jeste budes mit dostatecnou rezervu. a bacha kam budes tocit at se ti to nezahrabe v zime do snehu. |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
TomicOd oka na 1°W.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
milanmPokud máš pravdu, tak by mi to vyhovovalo.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Překážka ve výhleduPro upřesnění, parabola 80tka.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Překážka ve výhleduJá jsem jednou zkoušel dát parabolu za otevřený okno a signál jsem kupodivu chytil.Když chodím venčit psa, tak se koukám, kde lidi mají všude schovanou parabolu a někdy kroutím hlavou. Ale asi jim to jede. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 989 |
![]() |
|
RE: Překážka ve výhleduNebo dej do mobilu Satelite AR, je to zdarma na android marketu a koukni přes mobil a víš to hned.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Překážka ve výhleduRaději se ptám odborníků, abych pak nelitoval, že jsem to nedal výš.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
Vždy se musím smát,když vidím parabolu na stožáru od pozemní antény (a pro jistotu co nejvýše) i když široko daleko žádná překážka není. Když jsem montoval sousedům parabolu, tak se divili jak to může chytat, když pár metrů vedle je vyšší stavba. Řekl bych to asi tak - konvertor ve výši horní hrany komína je jistota, ale určitě můžeš jít níž. O kolik, to už je buď na přesné měření, nebo na experiment R^ |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
![]() |
|
RE: Překážka ve výhledu...daj mail pošlem ti dishpointer do androida teda ak máš androida ;)Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
|
Patko
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 403 |
![]() |
|
kubaNepodařilo se mi to na mobilu na internetu najít. Zadal jsem android market, ale na Satelite AR se nemohu dostat :ogre:Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
gastonDík, raději zvolím pro jistotu horní hranu komína ve výši konvertoru. Jen musím splašit delší trubku ;)Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Překážka ve výhledumusis mit android, vlezes do Marketu a stahnes ...... a jinak preci muzes pouzit i goniometricke funkce :-/ |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: Překážka ve výhleduDo marketu vlez přes mobilTopfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
zkus tohleale nevím, jestli to funguje nebo jestli ti to nějak pomůže.http://www.satlex.net/sk/azel_calc-params.html?satlo=-1.0&user_satlo=&user_satlo_dir=W&location=50.67%2C13.80&la=50.67&lo=13.80&country_code=cz Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 989 |
![]() |
|
![]() |