![]() |
|
Nefunguje správně SG 2100Nastavuji nový motor SG 2100 ale po správném zadání souřadnic do DM 7000 včetně ověřeného settingu ,nastavení elevace motoru a deklinace paraboly je sice zdánlivě vše ok, veškeré družice ručním posuvem motoru si to družice veškeré najde ale při zadání a použití funkce goto,pokud nastavím např. anténu na 19 E už další /ostatní/ družice povětšinou nenalezne kromě snad 23,5E a jede a zastaví dost daleko mimo určené pozice,pokud bych provedl reset motoru tak zruším goto to bych nechtěl nebo tam zůstane ?Samozřejmě pokud funkci goto vypnu a ručním nastavováním uložím do paměti jednotlivé družice tak je sice vše ok ale nechce se mě tolik družic co se dájí chytat nastavovat ale spíše využít funkci goto s tím abych mohl bez problémů přijímač použít na chatě kde musím pouze změnit kapánek souřadnice ale použít stejný image.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: Nefunguje správně SG 2100Máš to trochu pomýlené.Nastavenie motora je možno správne,aj zadanie súradníc,ale ak bol motor striedavo používaný s rôznymi STB,tak je zblbnutý a treba ho resetovať.Samozrejme že sa všetky nastavenia resetnutím zmažú,však o to ide.Ale výrobné nastavenia satelitov v zozname (GOTO-X)Usals sa zachovajú.Ty ic len zadaním v STB a uložením potvrdíš.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Nefunguje správně SG 2100mam ten totozny motor,pokud to spravne chapu tak to bude souradnicemu v usals.mel jsem podobny problem pro prahu.tzn bud to nastavit kazdou druzici rucne pres diseq,nebo trochu pozmenit souradnice.ume konkretne na prahu 14.4 E a 50.1 N mam pozmeneno na 12.8E a 50.1N a toci perfektne naplno. najed si na nulovy bod a podle to ho pomalu men zemepisnou delku postupne na nejvyssi uroven signalu.pokud to nepujde timto zpusobem budes mit zrejme chybu v nastaveni kolmosti stozaru nebo neco podobneho. sg 2100 jsem mel pripojeni za tu dobu co jej mam cca na 5-6 prijimaci jak v rezimu diseq a usals a nikdy nezblbl jen musim pouzit vzdy tu upravenou zemepisnou delku. dvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 904 |
![]() |
|
++bob85A nebylo by správnější tam nechat 14,4E a pootočit motor na stožáru? |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE:Nefunguje správně motor SG 2100No tak jsem tu měl dokonce kámoše co mi to ani nechtěl věřit ale také si lámal hlavu má stejný motor a nevěděl proč se to tak chová nakonec jsem se rozhodl to tam dát bez goto funkce a našlapal ručně ,uložil do paměti a je klid takže souřadnice kolmost apod. musely a jsou ok jinak by to ani v tomto /náhradním/režimu nemohlo jít je ovšem zajímavé bylo to že bez funkce goto kromě snad dvou družic které jsem musel ručně nastavit,všechny ostatní družice bezproblémů našlo pro jistotu a klid duše jsem nicméně pro jistotu raději dodatečně do tabulky uložil.Jo jinak O bod jsem natočil v ose na 16E ono přesný jih najít na balkoně je defakto téměř nemožné kompas lítá kde se mu umane.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
+vispernulovy bod mam nastaveny precizne na 13E.i pri presunu na referencni pozici najede dobre,budou to asi i jine okolnosti,ale pri tomto problemu si myslim ze to tazatel muze jednoduse vyresit od stolu tou zemepisnou delkou,zadne jine omezeni mi tim nevzniklo.SG 2100+60cm noname parabola osazena LNB EDISION LNB 0,2dB 1W,5E,10E,13E,19,2E,23,5E,28,2E,39E, bez vypadku R^ :8) dvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
![]() |
|
RE: Nefunguje správně SG 2100sestavou se nechci vychloubat ale propojene je to cca 35m kabelu a vypadky nastanou pouze pri prutrzi mracek v dobe kdy to vypadne vsem co maj mene nez metr.tzn ze skylinkari pokud maji dobre nastavenou parabolu a alespon 0,2db tak nemuseji mit obavu z nejakych vypadku pripadne rezervy,jak ctu nekolikrat do mesice,pokud samozrejme nebydli v lese nebo na horach.tot moje vlastni zkusenost,tak se take podelte jak vam to toci R^ :8)dvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
![]() |
|
RE: Nefunguje správně SG 2100tema motor nebo singl sedesatka paraboladvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
![]() |
|
RE: Nefunguje správně SG 2100Nevím co pořád máte s těmi nulovýmy body, při USALS to není potřeba. Nový motor má na své stupnici nula, když nemá tak ho tam dostanu resetem. Potom si ho dole připojím k přijímači, zadám do něho souřadnice a přepnu na jakoukoliv družici. On se někam natočí, vylezu s tím na střechu a mechanicky tu družici najdu. A ostatní družice musí azimutem sedět taky. Potom doladím elevaci, ve středu dráhy na motoru, na krajích na parabole. Ale nejsem montážník, dělám jen pro sebe. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Nefunguje správně SG 2100No tak to přesně jsem udělal a bylo první co mě napadlo pro rychlé oživení motoru,jasně zvolil jsem na DM 7000 funkci goto což je podle mě USALS nastejno,nastavil na motoru elevační úhel stupnice splu s deklinaci antény /s odečtem 30 st.náklonu držáku motoru/ podle souřadnic v místě mého příjmu navolil astru kanál na FTA 19 E a ručně natočil tak abych ji chytal což se stalo v domění že všechny ostatní zbývající družice se díky naprogramování již díky goto postará ale ono to v praxi tak právě u mě nefungovalo,dal jsem v zápětí např. kanál na 13E a ejhle potvůrka si zajela až někam k hispasatu čili zjevně nějaká chyba v softu motoru jinak to nevidím ale navzdory resetu u motoru samotného se to chovalo stále stejně /blbě/nakonec jsem od této funkce sešel a navolil si je tam manuálně,zajímavé bylo že až na vyjímku snad 2 družic všechny ostatní si svou polohu u vypnutého gota pak už samo našlo v pohodě což rovněž nechápu aniž bych si je ručním natáčením našel a jednotlivě uložil do paměti,no hlavně že to mám vyřešené a jede to dle obrazu mého chvála bohu ale byly to nervy a lítání naštěstí jenom na balkon.Momichodem stejný motor jsem používal v minulosti ale přestěhoval jsem si ho na chatu když už něco pamatuje a tam ho moc neužívám doma naopak ano proto padla volba doma použít nový ale matně si pamatuji že i u té první instalace byli zprvu nějaké problémy asi hodně záleží jak si poradí motor s tím či oním SW přijímače .DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
Usals,.neznamená ,že vše pujde automaticky,po resetu v nov.přijimači musíš dát všechny tebou sledované družice znovu do paměti a uložit pozici !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Nefunguje správně SG 2100Neviem a ani nerozumiem vašim príspevkom,lebo každý melie o niečo inom a furt je to o ničom,je vôbec zázrak že podľa tých popisov nastaveniach motora s parabolou,niečo nejaký satelit aj chytíte.Všetci ste vedľa,lebo to čo popisujete je nesprávne a robíte s toho komplikovanú vec,ktorá je v podstate veľmi jednoduchá a pre mňa nastavenie tejto zostavy zaberie niekoľko minút.Nech sa darí. :))) :))) :laughing:DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE:Nefunguje správně SG 2100No chlapče nemáš tak zcela pravdu že je to tak banální záležitost,důkazem je nespočet již i zde v tomto foru příspěvků popisujících problémy s nastavováním i když to zdánlivě podle návodu samotného vypadá jako hračka v praxi se ukazuje stále že s tím jsou občas problémy,jak ale vidíš nakonec se to všem nějak /záhadně/ke spokojenosti kolegů podaří zprovoznit na nechytám jen vůbec něco ale od 75E rusů až po Hispu vše s 75 ofsetkou cca 75 % signálu takže to zas tak hrozné jak píšeš s těmi co odsuzuješ asi nebude.Ano pokud je vše ok mezi přijímačem a motorem a nastavíš jak máš tak teoreticky je to za pár minut s tím souhlasím ale občas se hold někde nějaká chybka vloudí a pak už to není jen pár minut obzvláště když musíš někde lítat po střeše.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
To:SpykoNo počkej tak tos mě trochu s tím opětovným uložením po resetu motoru zaskočil v nějakém jiném návodu popisovaném na netu je totiž napsáno že po resetu základní funkce goto zůstává zachována na přijímači se také nic nemění.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
bob85//////////////tak aj u mna je 19,4e a dal som 21,4 a ide ok,a to mam nastavenu ako ma tedka idem od 90e po 45w R^Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
To :wwwetak to jsi mě trochu s tím velkým rozsahem natočení překvapil já mám setting od likry jen v rozsahu 75 E - 30 W musaím se podívat do lyngsatu co tam ještě je.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
![]() |