![]() |
|
Lcd nebo plazmaZdravím, chci si koupit televizi 107cm. Co by jste mi doporučili, plazmu nebo lcd? Díky Sawenevim.. :/
|
sawe
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 532 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 120 | |
![]() |
|
Tak že..sawe,i když to není předmětem tvého dotazu,my jsme to tady rozebrali,pokud chceš na své nové televizi občasný stojící obraz,klidně si kup PLAZMU,zvládne to bez problému,pokud chceš použít zobrazovač k PC a časté stacionární obrázky,potom je tvůj dotaz špatně položen a možná i ve špatném fóru,potom jsi měl dotaz položit na počítačovém fóru a ptát se po MONITORU s TV Tunerem pro občasné sledování pohyblivých obrázků tedy LCD ,nebo LED. R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
probohajak složitě se nastavuje MONITOR pro sledování hnusného obrazu televize,PLAZMU koupíš zapojíš a koukáš,žádné dolaďování omalovánek R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmato je velice důležitý. má to obrovskej vliv na kvalitu obrazu. vůbec bych se nebál to vyzkoušet ani na tý plazměVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
no já jsemto nepotřeboval,koupil jsem Plazmu a jak tady bylo kdysi řečeno,zapojil jsem k ní kameru namířenou z okna,lehce jsem ji nastavil na stejný obraz,který jsem viděl z okna,toto jsem aplikoval i u monitoru s tunerem,který mám v kuchyni,bohužel malé PLAZMY se nevyrábějí,tedy hnus LCD a zde jsem nikdy nedokázal doladit obraz podobný realitě,ale v kuchyni to neřeším,je to jen kulisa a ani na to nekoukám R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmas tímhle dostaneš z LCD televize maximum. ale to ještě není celý :laughing: potom se ladí zase barvy. to se ještě budu učit jak to dělají. to zatím neznám. :laughing:Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
hlavně sidolaď temně černou a jasně bílou,pak si to nech zapsat jako patent R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaChlapcí, vy ale máte argumenty ;)Zodpovědně ti říkám, že černá ani bílá se v přírodě prakticky nevyskytují. Nebo co je černá, pneumatika u auta ?, černá kočka ?, černé boty ? Tak si to někdy zkus vyfotit digitálem a prohlédni si histogram. Nebo bílá ? To, co se ukazuje na plazmě jako bílá bývá ve fotografii nazýváno přepal. Každý máme své priority vzhledem k obrazu. Mně nejlépe vyhovuje větší barevná hloubka televizorů Philips. Nezaměňovat prosím s výrazem pestrost či přesaturovanost. Jinak nic proti plazmám, každé zboží má svého kupce. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
Lcd nebo plazmaTazatel z toho asi moudrý není - důležitý je zdroj signálu - sám mám doma UPC,Skylink a CSlink. Na skylink (neplatím si ji - ty prachy bych za to nedal) mně jede plná nabídka včetně HD-na kterou se více méně nedívám.Vyzkoušel jsem doma 3 LCD 82cm a plazma 94cm ve vyšší cenové hladině 15 000 a výš. Několik sat. příjmačů. S černou a bílou na TV plazma musím souhlasit s Nervošem, LCD se mně nezdálo horší ani lepší a když už, šel bych do LCD. Takže k televizoru - když chceš kvalitní obraz musíš za ni dát nad cca.20 000 Kč. Na obraz se v obchodě ani nedívej, nejlépe u známého - viděl jsem desítky zklamaných obličejů se slovy - v obchodě to šlo líp. Ještě zvaž, jestli není 107 cm TV moc velká, na malý panelákový byt je to někdy hodně, mno a poslední - počítej s tím, že je nemalá pravděpodobnost, že budeš muset TV po 2-3 letech vyhodit. Oprava často nerentabilní. Hodně štestí při koupi. (mimochodem - při výběru nového televizoru jsem skončil u cca. 9 let staré CRT TV LOEWE XELOS, kterou jsem nedávno koupil původně do ložnice - pro Skylink,UPC,CSlink asi nejvhodnější zobrazovač. Jsem maximálně spokojen..) R^ :) |
zolik645
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 226 |
![]() |
|
to zolik645I Ty kujooone, skončils u loewe...ale napsals to pěkně, jenom tu hranici 20000 bych posunul trochu výš.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaU LCD určitě, minimálně pětadvacet až třicet, u plazmy v pohodě do patnácti... bráno pro 42 palců ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
Vorti......Tak uz si mudrejsi alebo v tom clanku boli len stare zname veci? :OKvalitne crt sa muselo prestat vyrabat aby ludia castejsie kupovali tieto plastove placky.Uz vsetko je dodr...e staci ist do obchodu s elek. mam dojem ze som 10 rokov dozadu videl kvalitnejsie vyrobky ako teraz.Samozrejme dnes maju viac funkcii,ale ked pozriem na vyhotovenie a spracovanie niekedy hruza.....yes we can!take lobogo... Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmav podstatě je to perfektní web. díky za tipVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaTaková zajímavost: Zkuste vyfotit obraz své TV s velmi krátkým časem závěrky (nejlépe miliontina sekundy). Na CRT bude jen jeden bod, na plazmě bude svítit víc bodů ale nebude poznat žádný obraz, na LCD bude normální celý obraz. Závěr: skutečný obraz na displeji má pouze LCD, u CRT a plazmy se obraz tvoří až v mozku diváka. Tím se dají vysvětlit naprosto rozdílné pocity každého člověka. Většině lidí vyhovuje LCD, proto se prodávají podstatně víc i když jsou dražší. Kupte si každý co vám pasuje ale nevnucujte to jiným. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmavisper"Většině lidí vyhovuje LCD, proto se prodávají podstatně víc i když jsou dražší. " vacsina ludi voli (nevhodné slovo)ov za politikov vacsina ludi pozera v tv mexicke serialy..vacsina ludi zere nekvalitnu potravu..cita braky a nepouziva mozog....vacsina ludi kupuje lcd..ano...a preco to robia? lebo im stacia omalovanky...staci im pekny obal obsah ich nezaujima. :laughing: skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
@visper"Většině lidí vyhovuje LCD, proto se prodávají podstatně víc i když jsou dražší."Tou většinou bych zrovna neargumentoval - většina lidí ví prd co by jim vyhovovalo nebo ne... většina nic nezkouší na vl.oči a neporovnává..., většina kupuje prostě to ce se jim natlačí do hlavy co je momentálně "IN" podle reklamy a keců prodejců atd atd. prostě "LED" frčí protože to málo žere a je to moderní... Jen málokdo je schopen něco vyhodnotit, neřkuli třeba přiznat vlastní špatnou koupi, "většina" je zásadně spokojená s tím co si koupí (x krát jsem viděl jak si rodina pochvaluje novou VELKOU televizi jak krásně hraje... přitom hnus fialový - LCD krmené SD signálem od DIGI ... kvalitní 70ku 100Hz CRT vyhodí a čumí na mazaninu) jít bezhlavě se stádem... to je bohužel trend dnešní doby |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
**tulenA kdo by ty lidi ovlivňoval? Prodavačům je přece jedno co prodají. To spíš tady se mi zdá, že se několik plazmáků snaží ovlivnit ostatní. Poradit, vysvětlit výhody je v pořádku, ale nadávat, zesměšňovat každého kdo má jiný názor?Nechte každého svobodně vybrat. |
visper
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaja mam na TV ropzpočet 1500€ a neviem co kupit, ak idem do NAY tak tam je na kazdom TV to iste, tie ich blbe reklamne sra*ky, takze clovek ani nevie ako tam napr. vyzeraju SD kanaly a o HD nemaju ani šajnu :(Vu+ Solo 4K, Dreambox DM7020HD, Philips 65PUS7600
|
Sanzi
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 036 |
![]() |
|
@visperMáš pravdu v tom, ať si každý vybere, jenže když laik přijde do kšeftu dostae se mu povětšinou jen snůžka kydů od "podejců", kolikrát jsem v obchodech svědkem neskutečných blábolů... Nejlepší rada je opravdu DÍVEJTE SE POŘÁDNĚ VLASTNÍMA OČIMA protože každá s technologií (každý z výrobků) má své vady... a vnímavost každého oka je jiná... Já jsem třeba se skřípěním zubů nakonec musel jít do lcd, ačkoli mi vadí rozmazávání pohybu aj. (hl. u sportu), u plazem prostě nezkousnu to blikání (které mnoho lidí např. vůbec nevnímá, já bohužel to štěstí nemám). Taky mám světlou prosluněnou místnost takže ve dne by to bylo prostě zrcadlo.... volil jsem tak menší zlo. Je těžké si vybrat, ale kdybych neměl tak citlivé oči na blikání, šel bych do plazmy... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
**lanceS tímto naprosto souhlasím. Nevěřit žádným kecům, něco si o tom přečíst a hlavně dívat se vlastníma očima. S tím blikáním jsme na tom stejně, jinak by se mi obraz plazmy líbil. |
visper
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmavsetko je to o reklame ..pr...a najma o zavadzani zakaznika..a dost vela predajcov ani nevie co predava...takze toto forum je fajn...ze ludom otvori oci...ale rozhodnutie je na kazdom ..to je jasne a nespochybnitelne..su to vase peniaze...skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaJá jsem ale neviděl žádnou reklamu, která by propagovala LCD před plazmami. Naopak nedávno jsem slyšel v rádiu, že pouze neoplazmy se dokážou připojit k internetu. ;) |
visper
![]() |
|
@Tomik535jen k tomu vypalování obrazu u plazem.Sice je to už nějaký ten rok a značku plasmy říkat určitě z pochopitelných důvodů nebudu,viděl jsem v Sportbaru vypálené loho Eurosportu.Nechtěl jsem tomu věřit,ale bylo to při vyplné plaszmě viditelně šedá mapa na černé obrazovce.A byla dost vidět i při přepínání programů...Takže to není kec! A právě proto některé tv (všiml jsem si to u Markízi) mají ta loga "pohyblivá".V jistých časových intervalech se třbas "otočí" a nebo na chvíli zmizí.To má ůdajně tomuto efektu vypálení zabránit..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 962 |
![]() |
|
Vypalování obrazuKdo z vás slyšel, četl nebo viděl u plasma TV nejmenované značky funkci: Metoda ISM a její předvolby-normální-orbiter-převrácení barev-vybvílení??? Ono je potřeba mít stále nastavenou funkci orbiter a čas od času (dle potřeby) cca na 5minut než si před spaním vyčistím zuby, oloupu kaštany a vysypu písek z pytlíku prostě zvolit vybílení a nějaké vypalené logo vám může být ukradeno. :fuming: |
neznalek0
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaJá už jsem přišel na to proč někteří trvají na širokém pozorovacím úhlu. U plazmy při obrazu 4:3 se bojí vypálení postranních pruhů, tak raději roztáhnou obraz. Když se potom dívaj hodně z boku, tak se ty roztažené držky zase smrsknou. ;) |
visper
![]() |
|
@Visperty si kolííík!!! :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: R^_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 962 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 120 | |
![]() |
|
![]() |