![]() |
|
Lcd nebo plazmaZdravím, chci si koupit televizi 107cm. Co by jste mi doporučili, plazmu nebo lcd? Díky Sawenevim.. :/
|
sawe
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 532 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 120 | |
![]() |
|
Už zase...Kup si projektor :laughing:DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaVorti nemas za co,u mna to sedelo aj cierny aj biela a farba nikde.Ale ja sa ani nestazujem,mam super obraz a keci ma netrapia.... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
for tukanJá jsem neskončil u LOEWE, to ona u mně - za 2litry i s dovozem, origo krabicí a v perfektním stavu včetne nového spešl DO ve tvaru půlkoule.....No neber to.Možná škoda, že je to 100Hz, 50Hz se mně zdálo, že chodí líp. A ještě jedna věc - není to směšně vypadající placka, ale designově dobře vypadající kousek. (na zed se věší obrazy, ne televize). |
zolik645
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 226 |
![]() |
|
PanasonicJá mám trochu jiný problém. Jednoznačně preferuji plazmu, kterou mám doma několik let (Panasonic HD Ready). I rodičům jsme koupili podobnou Panasonic 94cm do jejich menšího bytu.Mám ale nyní problém s tchýní, která potřebuje novou TV, dívá se z cca 2m pouze na DVB-T. Bohužel Panasonic už přestal dělat plazmy s úhlopříčkou 94 cm. Nejmenší 42 palcová je už moc velká, ani se jí tam nevejde. Takže budu muset chtě nechtě jít asi do LED, 37 palců. Určitě bych chtěl Panasonic (alespoň kvůli podobnému ovládání jako mám doma a tedy možnosti radit "po telefonu" ;) . No a jediná TV, která mi vyhovuje je Panasonic TX-L37E30. Nemáte s ní někdo zkušenosti? |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
Ked uz sa to tu rozobera, mam dilemu:Riesim nakup novej TV a stale vaham medzi LED Samsung UE46D7000 a Plasma Samsung PS51D6900. Skusi niekto pridat nazor? pripadne uvitam skusenosti od majitelov jedneho ci druheho TV prijimaca.Samsung je pre mna dost zasadny v tom, ze ako jediny, alebo ako jeden z mala z beznych znaciek ma aj satelitny tuner, aspon podla toho, co som mal moznost zistit. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaNo dobre sa pozri este lepsie,sat tuner ma viac vyrobcov a modelov.Osobne preferujem sat separatne,ale to je vec vkusu,nazoru.Myslim aj Sony aj Philips ma take .Neviem ako LG a Panasonic ale asi tiez lebo jeden opakuje po druhom ako opice v ZOO.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Jano z Helsínk,Určite UE46D7000, konečne poriadny televízor.Ten druhý je LEN a IBA plazma. T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log
|
P 222
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 749 |
![]() |
|
liquereV tomto mam celkom jasno, po zvazovani som vyber zuzil na tieto dva samsungy. Uz mi chyba len posledny krok, snad mi k tomu pomoze nejaky nazor tuna.P 222 - dik |
JanoHels
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaMám poměrně dost zkušeností s oběma typy zobrazovačů...základ rozhodování vidím v umístění telky.já vždy říkám LCD do kuchyně a dětského pokoje..a do obýváku pořádnou plazmu. pořád mi připadají údaje výrobců o barevném gamutu LCD LED panelů takové stále jen "papírové"...a ten snese všechno. Ještě jsem neviděl LCD-čko, které by se vyrovnalo kvalitní plazmě, hlavně nepřirozeným barevným podáním - třeba kritická "pleťovka". Ono to "na krámě" pod zářivkama vypadá jinak než doma. Na co je ale LED LCD opravdu super, to jsou kreslené pohádky...ale ne na celovečerní film. Dalším faktorem při dnešní převaze SD vysílání(ale každý má doma HD telku) je to že plasma SD signál zobrazuje daleko "koukatelněji" než LCD. |
Pawwlyk65
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaAno, tohle zde čtu už poněkolikáté. Prostě se všichni výrobci lcd smířili, že SD budou mít horší. Asi mají při stejném rozlišení prostě smůlu na obrazové procesory.Technický důvod: koukatelnější. R^ Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@Pawwlyk65Presne ako píšeš....ale vysvetluj to tu niekomu. Výrobcovia či sa zmierili, či nie, proste je to fakt.Vnem neoblbneš... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
Vypalne logaOzaj, stalo sa niekomu, ze by mal na plazme vypalene logo, pripadne nejaky staticky obraz, alebo je to len povera? Zaujima ma to predovsetkym u plazmy v cenovej relacii +/- 1000 Eur |
JanoHels
![]() |
|
@JanoHelsViděl jsem to cca před 5-6lety v Brně v jednom Sportbaru.Zůstalo tam stále vyset logo Eurosportu.Nechtlo semi tomu věřit a poprosil sem obsluhu,atˇ Tv vypne.Plazmu teda vypla a po cca 5min tam stále bylo vidět "šedý stín" na černě lesklém povrchu plazmy..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 962 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaMôže sa to stať, ako aj to spomínané BMW sa može pokaziť. Je to výrobok, ako každý iný...ale z loga je to ojedinelý prípad a na vine špatný kus panela. Druhá vec je, ak tam necháš 20-30 min. nejaký statický obraz , ako tabulku a pod.Ale aj to nevadí. Po pár sekundách sa to stratí.Plazma, hlavne tá novšia, má automatickú ochranu proti vypáleniu obrazu...okrem toho má aj manuálnu, vo viacerých modifikáciach. |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaVypalování loga a statických obrázků u plazmy je bohužel její vlastností. ale z každou novou generací panelu je to stále lepší, nechci dělat reklamu, ale já mám druhou generaci NEOPDP a tento jev je opravdu minimální...a navíc má už tkzv. přemazávací efekt, takže když se budu koukat celou neděli na Eurosport...a večer přepnu na CT4 tak po pár minutách je logo pryč(teda pouze zblízka registrovatelné obrysy). Doby kdy člověk přišel k někomu kdo měl starou plasmu a na vypnuté "svítilo" logo Novy je dávno pryč. Ale za špičkovej obraz trochu "uživatelské disciplíny" stojí. R^ |
Pawwlyk65
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaa pro dodatek, jestli má někdo zájem, můžu zítra vyfotit "nevratně vypálené statické obrazy" na LCD panelu.to jen pro odvrácení spekulací, že se LCD "nevypaluje" :))) |
Pawwlyk65
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmapreco sa vyrobcovia LCD zmierili so slabou odozvou obrazovych procesorov, dost tazko povedat.Bezneho uzivatela to ale fakt zaujimat nemusi, toho zaujima predovsetkym to co vidi a k tomu staci mat oba zobrazovace doma a mat moznost to objektivne porovnat pre uzivatelov LCD je to boj s veternymi mlynmi. Ak by sa aj tu na fore dalo hlasovat o tom ci plazma alebo LCD, vysledok hlasovania je vopred jasny podobne ako aj v inych prieskumoch verejnej mienky, vid napr http://plazma-tv.sk/ Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaPokud vás zajímají opravdové recenze založené na seriozním měření a ne jen na pocitech, tak sledujte tyto stránky. Je tam hodně plazem a LCD známých i u nás.http://www.hdtvtest.co.uk/# |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
vsimli ste size "Lcd nebo plazma" uz dobieha temu "Plasma nebo Lcd"? R^ :laughing: :laughing: :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaJa po dlhom skusani, behani po obchodoch, nastavovani, recenziach..., som si vybral UE55D7000 a nelutujem. Je to paradna telka a kupil by som si ju znova. Oproti predchadzajucej plazme - nebe a dudy. Ono, mne prave tie farby imponuju, co inemu mozno vadia. Aj ten skylinkovy SD obraz dokaze uz celkom spracovat na velmi slusnu uroven. No a HD mkvfullHD filmy - no comment R^ Vsetko je relativne. Niekto ma rad akoze qvazi "prirodzene" farby plazmy, niekomu sa paci obraz vyssich radov LED Samsungov.Cela tato debata na system - co bolo skor vajce ci slepica... |
zdenoh1975
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazma@liquere :))) R^Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmavisper, tie opravdové recenze sa dajú násť aj na http://www.avforums.com/reviews/index.php alebo http://www.flatpanelshd.com/. Mimochodom Panasonic VT30 platí na oboch za referenčnú TV. Tým netvrdím, že neexistuje dobré LCD. TV si aj tak každý kúpi podľa svojho oka alebo práve podľa tých pocitov a nie podľa nejakých meraní. A samozrejme podľa svojej peňaženky. |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: Lcd nebo plazmaopět se potvrzuje, že aby lcd dávalo kvalitní obraz, je cena oproti plazmě minimálně dvojnásobná ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
to zolik645Tiše závidím...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@JanoHelsDoma v obýváku necelým 3tím rokem hraje plasma LG42PG6000. V době nákupu nebyla zrovna z nejlevnějších. A o (ne)vypalování loga jsem psal ve svém příspěvku |
neznalek0
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 35 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 120 | |
![]() |
|
![]() |