![]() |
|
Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR satelitnízda sa mi to alebo dream media uplne zaspali dobu? ved ten pristroj vyzera ako spred 5 rokov. a nielen dizajnovo je to UBOHE. ked si dnes niekto kupi novu dizajnovo premakanu plazmu ci lcd tak fakt netuzi mat takuto obludu na viditelnom mieste.... fakt otras! este aj to dialkove vyzera ako keby bolo od FTV Orava |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...tak nejaky ten rok su na trhu..:) |
freee
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 555 |
![]() |
|
soso.....Ked založíš nejaké téma, mal by si sa sem vrátiť a diskutovať o tom. Nie napísat kravinu a zdúchnuť. Aký maš ty satprijímač keď hovoríš ,že dizajnovo je nový Dream na prd. Mne sa zdá že práve naopak.Nie je to oproti ostatným prijímačom až také "strašné"... Naj dizajn,podľa mňa ma Vantage 7100 HD alebo 8000 HD. |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
Milan Ckravinu si napisal ty, ale to je druhorade. Ja mam vela pracovnych povinnosti a vypisovanie na forum nie je top priorita, takze sorry ;)Navyse nerad reagujem na prispevky, ktore sa snazia o nekonstruktivny flamewar. To aky mam prijimac je tiez uplne irelevantne a s temou nema nic spolocne. Aby som parafrazoval uz pouzitu analogiu - to, ze mam iba skodovku neznamena, ze sa nemozem vyjadrit k novemu modelu bmw a ani to nic nevypoveda o mojich analytickych schopnostiach pri jeho posudzovani. BTW. alfasexova analogia ako drviva vacsina analogii kriva na obe nohy. Dreammedia sa podla mna neda porovnavat s bmw. BMW ma silnu konkurenciu a preto musia do svojich vlajkovych aut nacpat to najmodernejsie a najlepsie co je momentalne k dispozicii a po dizajnovej stranke by pre nich to co robi dream multimedia znamenalo mensiu samovrazdu. Trh s boxami mi pripomina skor trh s autami spred 89 u nas. Mozes si kupit zigulak, skodu alebo trabanta. Lada je najlepsia, ale vzhladom k tomu kde je zvysok sveta to nie je ziadna slava. DM je uz dlhe roky aj vdaka uplnej neschopnosti konkurencie dotiahnut sa na nich nekorunovanym kralom linuxovych boxov (A ja si myslim, ze niekto moze zakricat aj to, ze kral je nahy). Bohuzial sa to prejavilo stagnaciou, resp. iba velmi pozvolnym napredovanim. V dnesnej dobe kedy maju aj telefony vyse Ghz procaky, niekolko GB pamate a super amoled displeje nam tu predkladaju takuto haluz ako "LUXUSNY" nabuchany prijimac. Ano mozno pre niekoho kto bol poslednych 5 rokov v base to moze vyzerat ako spickova technologia so super dizajnom. Ja stale trvam na tom ze zaspali dobu. Navyse ak si date pracu a pozriete sa co stoja dnes suciastky, ktore uz roky pouzivaju, zistite do akych neuveritelnych vysok sa posunula ich marza. DM sa prava ako typicky monopolista. Namiesto rozvoja sa snazia vyrabat prekazky konkurencie (s DM7020HD sa zmenila aj licencna zmluva enigma2) Moje tvrdenie vsak nie je v rozpore s tym ze dreamboxy su a zrejme este nejaky cas budu najlepsie boxy na trhu. bohuzial... |
soso
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...no šag prave to co pises..ak nemaju konkurenciu skutocnu tak co riesis? ake su potom trendy v technologii? ako to zistis ked nic porovnatelne ci lepsie na trhu proste absentuje?skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
tulen---ak nechapes co riesim tak mas poruchu kognitivnych funkcii a nechapem preco sa este ozyvas :DRiesim to, ze DM je TEN KTO UDAVA TEMPO na trhu a udava ho velmi velmi pomale. O dizajne uz pisat nechcem pretoze uznavam, ze niekomu sa moze pacit prave tento "retro" ala 2005 v pripade boxu a 1999 v pripade dialkoveho ovladania :D Ak nechapes co mam na mysli tak sa pozri co urobil Apple so svojim IPhonom s trhom smartphonov. DM ma prave tento potencial a bohuzial ho nevyuziva, namiesto toho si necha slapat na paty od nejakych vu+. K trendom. Trendy su vsade okolo. Pozri sa na vyvoj inych audio-vizualnych zariadeni, pocitacov, hifi zariadeni, tv... Proste boxy stagnuju a svoj velky podiel na tom ma aj DM. Som toho nazoru, ze ak by teraz vydali nejaky vazny killer-box ako bol svojho casu dm8000 tak vela ludi si dolame nohy, aby si ho isli kupit. Prave k 7020 sa upierali pohlady mnohych fanusikov linuxovych boxov a v kutiku duse dufali, ze to bude nejaka pecka, ktora vytrie konkurencii zrak. Bohuzial revolucia sa opat odklada. |
soso
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...sosoporuchu kognitivnych funkcii mi zatial nediagnostikovali..ale k veci...si ako odtrhnuty vagon...kvoli poinzte predas aj vlastnu babicku. nikto ti neoponuje v tom ze boxy su vyvojovo pred opicami...lenze s cim chce porovnavat tento specificky trh s boxami? ak nemas podla tvojho vyjadrenia pionierak tory by razil cestu kvality a aktualnosti tvoje vzdychy nad slimacim posunom je plac na nespravnom hrobe..snad som sa vyjadril jasne.. skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...imho..preco by konkurencia mala vyvijat spickovu high end technologiu ked nema po nej adekvatny dopyt? ani zmysel do toho investovat ked navratnost je viac ako neista...dnes je trend vyrabat črepy so zivotnostou dva roky a za ultra nizke ceny..vacsinovy zakaznik si to ziada tak to dostava...a to plnym priehrstim...mna tiez mrzi ze clovek nema velmi na vyber co kupit ani ked je ochotny zainvestovat..lenze set top boxy nie su investiciou...to je tovar spotreby..takze zas si mimo... :laughing:skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
dovolim si oponovatprave predrazene apple ci samsung produkty su dokazom toho, ze dnes je dopyt po predrazenych "fresh&fizzy&sexi" namakanych technologiach. A prave tebou spomenuty obrovsky pretlak cinskych lacakovskych smejdov vytvara priestor pre zapadne firmy v oblasti kvality a inovacie.A este raz - JA NEPOROVNAVAM ani to nemam v umysle. Porovnava sa v inych vlaknach, tak tam utekaj ;) Hovorim o tom, ze som od spicky cakal viac ako dalsi predopicny box do serie. Takto hadam 7020hd ani nemuseli davat na trh. Co sa tyka invektivy toho ze som "zas mimo". nikto okrem teba nepise o investiciach do nejakych boxov. ja poznam vyznam slova investicia a nechapem kde si v mojich vyjadreniach docital, ze povazujem kupu stb za investiciu. naopak ak by si si lepsie precital to co pisem, tak prave spochybnujem ekonomicky vyznam vyprodukovania tohoto modelu pre DM. Ja samozrejme nemam k dispozicii ziadne marketingove prieskum, ani neviem ako je rozsegmentovany trh s linuxovymi stb. To som ale ani VOBEC nechcel riesit. Jedine co som chcel tymto vlaknom povedat je: DM ma 7020 HD sklamali ako po dizajnovej, tak inovativnej stranke. Cakal som od nich po dlhej dobe nieco co opat poriadne rozviri kludne hladiny trhu s linuxovymi boxami. howh. A ano mam na DM uplne iny meter a spajam s ich produktami ine ocakavania, ako od nejakych sikmookych pajcovacov (vu+ & co) ci nejakych inych skladackarov. |
soso
![]() |
|
soso......a ďalšiu kravinu si napísal zasa len Ty...Navyse nerad reagujem na prispevky, ktore sa snazia o nekonstruktivny flamewar. Ja som sa Ti vyjadril konštruktívne tak sa aj tak voči mne správaj,priateľu.. :bigeyes: |
Milan C
![]() |
|
Milan Cpreco ten egocentrizmus, ved prave na TEBA som reagoval ;) |
soso
![]() |
|
soso...Nie priateľu nie...mam dve vysoké školy, ale asi si urobím tretiu z " hatlaniny" :) lebo som čítal tvoje príspevky a nie, a nie sa z nich vysomáriť. Splietaš jedno cez druhé....slová krížom krážom...prečítaj si pozorne v tejto téme príspevky od Nervoša, ktoré majú hlavu a patu... :) Ahoj a polepši sa. R^ |
Milan C
![]() |
|
Milan Csi zrejme dokazom, ze ani 2 vysoke skoly nie su zarukou rozumu :)))tvoje argumentacne schopnosti su skor na urovni 3. az 4. cenovej skupiny, takze sa nehnevaj ak na teba uz nebudem dalej reagovat, troll. |
soso
![]() |
|
soso...Presne takto reagujú ľudia s IQ húpacieho koňa. Denne sa s tým stretávam v práci...Ty určite žiadnu školu nemáš, podľa argumentácie.... Ani sa nedivím.Tvoje osočovanie je toho príkladom, že si trotl...nemaš argument a rýchlo urazíš... Rv |
Milan C
![]() |
|
ani citat neviesporusim svoju zasadu a odpisem tebe, troLLovi, cim ti pribudne dalsi zarez na pazbe a ja ti to doprajem. Ak nevies co je troll, skus googlit successful troll :)prosim precitaj si este raz chronologicky tvoje prispevky a moje reakcie. mozno si uvedomis, ze reagujes zbytocne preexponovane a nervozne. ja to chapem, dnes je taka doba. od kazdeho cakame len urazky a nadavky. tiez si vsimni kto z nas dvoch sa uchyluje k demagogigii, osobnym invektivam a inym "krcmovym" argumentacnym technikam. a co sa tyka vysokej skoly, tak dve nemam :D |
soso
![]() |
|
soso...Nepresvedčil si ma, trvám na svojom....nič čítať nemusím...zásady neporušuj... :bigeyes: |
Milan C
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...najvecsia sranda ze na stranke vyrobcu sa nic nepise o luxusnom prijmaci - takze je to len osobny nazor recenzistuTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 274 |
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...Stacilo napisat, ze od dlho ocakavaneho stroja od dream multimedia sa po hardwarovej a desingovej stranke ocakavalo viac.Nuz , nemoze byt kazdy den nedela. Na druhej strane co ma takeho vyrobcu motivovat, ked vo svojej triede nema prakticky konkurenciu? Chcelo by to vizionara-- Jobsa do dream multimedie! |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
Peep...tak tak. rozmyslam ako super by vyzeral ten box keby ho robil apple alebo google :) ale to uz je vazne ulet :D BTW neskusal niekto ovladat DM pomocou iphonu? myslim ze som pred casom nejaku app na appstore videl. |
soso
![]() |
|
@Peep....Po desingovej stránke možno, ale čo by si tam chcel? Podľa mňa, ale aj ostatných čo majú Dreama, " fontánku" na ňom netreba, naozaj...Predstav si, že by sa nejak výrazne zmenila maska na "kultovom" automobile...už by to nebolo ono.A čo sa týka HW stránky, čo mu chýba? Skoro nič. Po pár mesiacoch bude 100 percentný, ako je 800 -ka Se, či 8000-ka... len treba s ním vedieť správne "narábať". Je to hračka pre dospelých... :) |
Milan C
![]() |
|
Milan CSuhlasim. Mne vadi, ze proste okrem novej licencie nic revolucne nepriniesli. Cim v podstate dokazali, ze konkurencie sa sice boja, ale nehodlaju bojovat technologiou, ale pravnikmi a sudmi. Ak som tomu dobre porozumel tak na inych boxoch ako od dreamu enigme 2 definitivne odzvonilo. Co by mi az tak extremne nevadilo, az na to, ze stagnaciu v segmente tym iba podporia. |
soso
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...Vyuzivam prakticky len dreamy a som spokojny, ale za tu cenu by naozaj mohol mat rychlejsi procesor, zabudovanu wifi a gb lanku.Inac ta aplikacia na iphone sa vola dreambox live, pouzivam, ale len obcas. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
Tak mě ještě napadloJsou tu věčné dohady, že DM má kvalitnější obraz. Ale, vždyť žádný resívr snad výsledný obraz nevytváří, jedině tak analogový pro SCART a ten nás snad vůbec nezajímá.Resívr HDMI kabelem posílá zase jen jedničky a nuly podle nějaké normy a nějaký obraz z toho vytváří až televizor. Pak by žádná resívr nezobrazoval lépe či hůře, je to všechno sugesce a fikce. Nebo mi to někdo může vyvrátit ? |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...No ale...Keď cez HDMI zapojim Vantage 7100 HD na ten istý zobrazovač a potom na ten istý zobrazovač Dreambox 800 Se je to rozdieľ v obraze.A o dosť...Neba a dudy... |
Milan C
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli......artefakty okolo loga napr.TA 3 na Dreme vyčistené u Vantage nie a pod.Myslel som si, že Vantage 7100 HD má najobraz. Ale po skúsenostiach s Dreamboxom 800 HD Se je tomu inak. Hodne záleží asi na softe či HW prevedení, toho oného prijímača. Záleží aj na tom čo robí upscaling, či TV ale satprijímač... |
Milan C
![]() |
|
RE: Dreambox DM7020 HD - luxusní HD PVR sateli...Jen jestli tě neovlivňuje dokonalý skin ??? |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |