![]() |
|
Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%Bydlím pár set metrů na jih od Tlusté hory, MPX1 mám 88%/97%, MPX3 mám 78%/78%, ale MPX2 na K49 je jen 66% signál a kvalita rychle skokově kolísá mezi 1% a 97%. Stanice v MPX2 se buďto nenaladí vůbec, nebo kostičkují jak sviňa. Co to může být za problém? |
LesniDuch
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%Pod svicnem byva nekdy tma... |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%Chocholouši, opravdu by se tma týkala jen K49, zatímco K25, K33 a K40 (a analogový K58) jedou OK? Anténa je malé síto, nikde v cestě signálu nejsou žádné kanálové propusti. |
LesniDuch
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%Vzhledem ze jsi tak blyzko jak uvadis je to mozne, antenni system neni ve stejnem miste na vysilaci ale take je bud vis nebo nize. Ma take pokazde trochu jinou vyzarovaci charakteristiku kdyz to sectes tak to muze byt docela mozne, co ja vim tak kolem divadla nechytne tlustou spousta lidi. K49 mam take mnohem slabsi nez ostatni, takze je mozne ze nevysila tak silnym vykonem jako ostatni vysilace s tluste. |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%Výkon je zřejmě mnohem nižší, viz 66% síla signálu oproti 78% (10 kW MPX3) a 88% (100 kW MPX1). Vypadá to tak na míň než 1 kW. Ale proč tak kolísá ta kvalita? Asi mi nezbyde, než vydržet do zítřka, oficiálního startu. To mě štve. Nemá někdo telefon na techniky ČRa, že bych se jich zeptal, jakým výkonem MPX2 dnes vysílají? |
LesniDuch
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%zkus útlumák, možná těch 80-90dbuV co jde do přijímače je moc.(malé síto 25k=6.2dB, 33=7.2dB, 49=9.7dB).Podívej se na normu, kolik tam má být (45-70dBuV).Pokud problémy budou přetrvávat, obrátil bych se na někoho s měřící technikou. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%Volal jsem na ČRa, pán potvrdil, že MPX2 už vysílá plným výkonem. Takže zkusím útlumák. |
LesniDuch
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%a prijimač je aky nebude to nejasky sencor alebo podobny ak hej tak tam je ten problem tieš by som skusil nahradiť na skušku.Niektore šunky nevedia vysoke kanali. ;) |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%Přijímač je Sencor 2012T. Kus dál na sever od Tlusté hory (v paneláku na Jižních svazích) přijímá MPX2 v pohodě, takže v přijímači chyba není.Navíc jsem zkoušel i DVB-T USB klíčenku a ta měla stejné problémy. Něco je u mě doma špatně. Zkoušel jsem zařadit i útlumový článek, ale nemělo to žádný vliv (akorát klesala síla signálu, ale kvalita si pumpovala nezávisle na něm). |
LesniDuch
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%No ja som ti to nenapisal len tak prave vže aj ja som mal obdobny problem jak uvadzaš a tieš moj sencor išiel v inom mieste no na tomto kde som ho skušal funkčny nebol umna išlo o 59k a dialo sa tože kvalita padala a znova stupala zosilovače žiadne a vyriešila to aš vymena prijimača samozrejme aj antenu som dal druhu a nič to nepomohlo 25k stoho isteho vysielača sencoíru umna nerobyl žiadny problem.Tunery USB niektore nevedia vysoke kanali na kopci som pred mesiacom porovnaval 3 kusi a stoho len na jednom išli vysoke kanali.Pišem len čo je pravda.Ešte ma napadla jedna vec či nemaš niekde v blizkosti nejakeho mobilneho operatora ktory ti to može rušiť v smere |
jopo166
![]() |
|
RE: Tlustá hora, MPX2 kvalita 1%SkUSIť ešte možeš na vstup tunera priepusť len na tie 3 kanali čo potrebuješ ale ak by išlo o rušenie mobilnim operatorom tak to rušenie može prenikať aj do samotneho tunera sencoru šak vieme ake tienenie ten tuner v nom ma :))) |
jopo166
![]() |
|
LesniDuch"Výkon je zřejmě mnohem nižší, viz 66% síla signálu oproti 78% (10 kW MPX3) a 88% (100 kW MPX1). Vypadá to tak na míň než 1 kW. "--- Tak to je gól, vycucávat si z prstu vysílací výkony vysílače podle procent teploměrů nějakého šrot-Sencora :laughing: :laughing: :laughing: Zavolej někoho s měřákem a vyhoď ty krámy, co takto blbě fungují. Navíc mux3 jede dávno 100kW. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
![]() |