, sekce: Příjem DVB-T |
|
Pro lovce DVB-T z cizinyDnes ráno, před několika minutami jsem zachytil na budějovicku toto: viz aktuální Upload.Kanál K25 polarizace Vertikální, Multiplex ARD-MDR, a pozor modulace 64QAM v SRN!!! Anténa BU 238 ve vertikalu. Podotýkam, že mám doma dlouhodobě trgický až nulový příjem DVB-T z Bavorska/Šumava/. Vše podstatné ve čtyřech fotkách, ve dvou zipkách v Uploadu. Dnes do Bavorska jedu, zkusim to zaměřit přesněji, ale tohle je opravdu zajímavé. Bud se zbláznil měřák, nebo někdo jiný... :))) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinySměrování antény CB - cca mezi Brotjacklriegel a Hoher Bogen, nebo tak nějak. Azimut cca 280st.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinyMá to dost úniky, ale jednu chvíli tam bylo BER před korekcí na okamžik 2.0x10-3, což je velmi slušné.Myslím si, že takové Klatovsko, Železnorudsko, nebo v JČ jižní Strakonicko a Volyňsko by mohlo podat leší info o tomto příjmu. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinyMDR-Bouquet 1Das Erste (MDR) Modulation: 64-QAM ARTE Guardintervall: 1/4 Phoenix Fehlerkorrektur: 2/3 EinsFestival Datenrate: 19,91 Mbit/s Hmm... K25 Gera (Roschütz) V 50 On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinySaxone?...je všechno v pořádku? :))) :8)ps: ale jo,já su taky takový blázen do lovení...i když spíše do vysílání...zlevnili MAC201čky...tak si zkouším hrát na provozovatele...kdyby jsi mne náhodou ulovil,napiš mi to:-D nastavuji tam 16qam :-D Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
|
|
re: .....tady nic,ale uvidím na chatě,dodělám dva zákazníky a jedu.Je poznat i na FMku,že je "západní proudění"Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinySaxone OK zpráva, jsem v roce 1996 v Rokytnici v Orlických horách dostal na 5. dilectorů UHF v analogu ZDF,3. roky zpět DVB-T Votice mux 2. R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
|
|
for cb21každý máme uchylku někde jinde...spolková země Thüringen, vzdálenost od vysílače cca 280km. Město Gera kóta Roschütz. a v 64QAM. Docela slušný úlovek, ne? On Air!
|
Saxon
|
|
Otázka na Saxona ?Ahoj,kdysi mne napadla otázka, jestli je možné přijímat anglickou DVB-T na pobřeží Francie - řekněme v Calais z Doveru ? Můžeš na to odpovědět ? Ď. T90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 302 |
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinyProč by to nešlo?Tamní podmínky vůbec neznam. Jen vím, že jedou na ostrovech v DVB-T2, pokud to bude dostatečně robustní vysílání a dostatečný výkon ERP, pak by jistě možnost byla. Ale jak říkám, je to střelba od pasu, tady od nás to posuzovat... On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinySu zdvihnute podmienky sirenia, aj na nizsich frekvenciach (FM radio) som zarigistroval par zaujimavych a neobvyklych stanic. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
|
|
to Saxonjo, každý máme nějakou úchylku a tahle je úplně neškodná :-) |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 407 |
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinyNa ostrově Madeira mají běžně natočené antény na Kanárské ostrovy. Je to 500 km, přes moře se to šíří jinak. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
to SaxonZdravim. Cital som vas clanok o inverzii pocasia a zlepseni prijmu. Ja pozorujem asi cca 2 tyzdne zhorseny prijem ceskych DVB-T stanic K29 a K40 (K59 som nechytal ani pred tym) Brno Kojal. Vzdialenost od vysielaca 152 km PD, SK. Chcem sa opytat, ci to moze byt tiez pocasim? Mam 2 aktivne anteny Ikusi jedna na SK druha na CZ a zlucovac 29,40,59 - R dalej linkovy zosilnovac s laditelnym zosilnenim a rozbocovac na 4 telky. Anteny su nad sebou asi 40cm a su natocene skoro jednym smerom, nemozu sa rusit? Cele leto to chodilo super, ani jeden stvorcek. Dakujem sa reakciu |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinyBěhem inverzního období je možné všechno, chce to opravdu počkat až bude po inverzi a pak až eventuelně něco řešit.S K29 mám nyní taky problém v jedné instalaci, přijímám tam K29 z nedalekého regionílního vysílače/8km vzdušnou čarou 1kW ERP/ a přesto ho významně zarušuje na stejném kanále vysílající signál z 200km vzdáleného Gaisbergu. Domluvil jsem se s domácím, že počkáme do konce inverze a pak se rozhodnem, zda příjem regionu budem realizovat, nebo ne. Stejný problém byl i s rakouským K43, ale DX Ještěd už nyní nezlobí, takže je vše opět v pořádku. On Air!
|
Saxon
|
|
to Saxonto je opravdu na dvbt slušné....cb21 je citizen band 21ch...ale to je 27Mhz FM analog a to s rastrem pouhých 10kHz...a z domova jsem se spojil na vzájemný výkon vf 5W! s přenosnou stanicí k Břeclavi...taky mám radost:-)R^ Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
|
|
RE: Pro lovce DVB-T z cizinyTakže změna, žádná Gera a kóta Roschütz, ale Chemnitz (Geyer - Geyerscher Wald). Poznal jsem to podle toho, že z Gery jede stejnými parametry i K27 a ten tu mam uplně mrtvý, zato jsem nyní naskenoval se stejnými parametry modulátoru K32. Což odpovídá přesně na Chemnitz. Je tam i K22, ale ten mám spolehlivě vygumován Kletí.Takže pouze 210km. nyní jedu na MER 21.5dB, CBER 10-3 jak na K25, tak K32. On Air!
|
Saxon
|
|
aha jdetak víděn jako víno |
popi
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 105 |
|
|
for popiProsím, můžeš reagovat nějak srozumitelněji než nyní?On Air!
|
Saxon
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|