Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Audio CD-R alebo CD-RW

Da sa este niekde kupit?
Pozn.: Pre stolovy CD recorder.

VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W

bmilan
Registrace: 5/2004
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

to Saxon

dakujem za rozsiahly popis FINTY. Tym ze v radiu používate aj MD-JE520 si potvrdil moju predstavu o vybornej dynamike a spolahlivosti tychto komercnych, nie PROFI recorderov.

UNO4KSE

Ike60
Registrace: 1/2010

@liquere

ta "skříň" je prostě "vše v jednom" a pochopitelně nemůžeš od toho očekávat bůhví co.Je to prostě taková náhražka... Myslím,že svůj ůčel to splní.Ale je to věc názoru a pochopitelně ho nikomu nevnucuju.Jinak mp3 je prostě ztátová komprese,to je jasné,ale pokud dáš datový tok na 256 či 320kb/sec,tak to tak slyšitelné není.Není to prostě tak "ořezané"...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

RE: Audio CD-R alebo CD-RW

MDS-520 byla nejlepší v poměru cena/výkon co SONY vyrobil.

Dodělával jsem si u nic i digitální COAX SPDIF výstup.

Sám mám doma ještě dvě a vozim je na mobilní ozvučování.

Mám doma i servisní manuál v tištěné podobě.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon____

díky za vyčerpávající odpovědˇ . Jen mne to prostě zajímalo.Na konci 90´ let jsem právě přemýšlel,jít do DAT,který se rozjížděl zároveň s MD.Tehdá se mi líbil Teac a MiDi od Sony.Ten MD měl více navrh-pochopitelně digitální ůprava záznamu-střih,přesunování záznamu na disku.Docela se mi to vše moc zamlouvalo narozdíl od DAT.Ale ten měl také cosi do sebe :laughing: :laughing: No nic.děkuju všem za diskuzi .balím a valím...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

DAT už byl ale dřív než MD. Navíc DATka nepoužívala žádnou kompresi, točila výhradně čisté PCM až do 48kHz/16bit. V tom ve své době neměla konkurenci. Až na ten pásek to byl super system...

Mám tu vedle zlatou PCM-2800...čau

On Air!

Saxon

Ad MiniDisc

co sa tyka MiniDiscu, tam to vlastne tiez digitalizovalo na 64kbps pri LP a 256kbps pri SP, 44kHz.
To ich proprietarne kodovanie Atrac sa potom prenieslo aj na CD ktore si mohol napalit tymto sposobom v software na PC a prehravali ine Sony prehravace okrem Audio CD.
To bola ich odpved na MP3 a pod. ale dodrzovali DRM.
Dalej prevodnik bol pri prenosnych 16bit DA prevodnik pri lepsich komponentoch 24b (tusim menej ze)?
Az Hi-MD priniesol moznost zapisat PCM na 1GB disk sa zmestilo bezne audio CD.
Mne sa velmi zapacilo to MD, roky som ho chcel a mohol/vedel kupit az ked uz stal "len" nejakych 18 tis Sk ten prenosny MD recorder aj z toho som sa asi pol roka spametaval. Pouzivam ho dodnes a je velmi zachovaly.
Velka skoda ze s tym skoncili. Keby aspon je ako citat tie media v inych zariadeniach atp.
Su to take male sexy media, malo sa to rozsirit a aj do sveta PC (v Matrixu 1 Neo tiez dava MD "zajacikovi" ze?! :)) )

krikri
Registrace: 3/2010

kri - ved o tom to je.Zbytocne je nieco aj kvalitne ked sa nerozsiri je to nanic.Alebo ked je medium nepouzitelne inde len v danom pristroji stale je tam tam viazanost co vlastne obmedzenie.Preto su v tomto cd dvd zatial nezasutpitelne.LEbo ho prehras skoro vsade.)Pamatas aky bol boj ked zacali VCR?Nakonie to vahral system VHS,bol najlepsi?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Saxon...

tento způsob náhrady TOC je zajímavý,ale jen u prvního záznamu,pokud udělám 10-50 editací skladeb,což je právě výhoda MD a nezapíše mě toc,použiji tvůj nápad,dostanu se ke všem kousíčkům skladeb a nepřeberného množství b.o.r.delu a chaosu,jinak dobrý nápad R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierre, natáčí se to chronologicky za sebou. Většinou to najdeš, když máš alespon trochu přehled o časové chronologii postupně zaslechnutých příspěvků v tom "novém" dlouhém tracku. Do dneška jsem to v práci kolegum neprozradil jak se to dělá :)))

Chaos v tom pochopitelně trošku je, ale za cenu znovu zíkání drahocených nahrávek je to bezpředmětné.
Jedno jsem tím zachránil rozhovor se Zuzanou Navarovou, dva měsíce potom umřela...

On Air!

Saxon

Saxon....

ano chronologicky na prvním záznamu,pokud z dvaceti skladeb vymažu 3.,5.9.12.18.,potom vznikne místo a do těchto děr nahrává další,pokud těchto vymazání a znovunahrátí udělám 30,dostanu třeba 200 kousíčků záznamu i když chronologicky ne on to nacpe tam,kde najde díru,rozkrytuj si přístroj,vraz tam minidisk hodně editovaný a koukni se jak bude lítat hlava laseru,platí co jsem napsal je to chaos a bordel o kterém ví jen původní toc,kde ho hledat R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tak vymysli něco lepší ty chytrej... R^

On Air!

Saxon

ano napsal

jsem jak finalizovat,nic lepšího není,ty nejchytřejší R^ :laughing: R^