Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

ZOSILOVAC NA HUSTE SITO

Majstri,mam sirokopasmovu antenu sito huste od Vatenu. Chcem sa Vas opytat,aky zosilovac je vhodny na dialkovy prijem, mne sa teda jedna o ceske muxy kanal 33 a 49. Vzdialenost od vysielaca cca.50km,antena je za kopcom v zakryte.Ake zosilovace tam mate vy? Dakujem

peko59
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

zesilovač

kdysi když jsem ho ještě použival tak jsem tam dával zesáky od terozu,protože jsou celkem malé,jinak ivo většinou s odladovačem protože u nás byl silný 31k nebo37k a pokud jsem to potřeboval zesílit tak byl problém

bitty 72

bitty72
Registrace: 2/2010

bitty72

Mohl bys mi poradit prosím, jaký olej mám nalít do motoru v autě? Jaký olej tam máš Ty?
Opět osvícená otázka! 50km není dálkový příjem! 50km je příjem zcela běžný! Jistě je možné, že signál v místě příjmu je nedostatečný a nekvalitní, to ale není možné řešit zesilovačem! V první řadě je nutné použít tu nejvhodnější anténu, případně anténní soustavu. Zesilovač je pak možné zvolit podle toho, co je na výstupu z antény! Už se to tu a jinde psalo asi stotisíckrát, a opět se najde jeden osvícený, který to chce dělat jinak. Takže je úplně jedno jaký zesilovač tam dáš. Klidně tam můžeš zapojit i TW120 nebo nějaký SONY či Pioneer. Když si vybereš v TEROZu, tak můžeš klidně i TEROZ. Výsledek bude tentýž!!!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: ZOSILOVAC NA HUSTE SITO

Kvůli Tobě má Enik zkaženou neděli :laughing:
A proč tam vlastně chceš dávat ten zesilovač? Už si to zkoušel bez něho?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

to tukan

teraz mam v krabici iba symetrizak, chytal som na to cesky MUX 1 Kojal kanal 29,teraz uz nechytam, asi koli madarom. Teraz chcem chytat MUX 1 a 2 z Valasskych Klobouku kanal 33 a 49.

peko59
Registrace: 3/2007

to tukan

Tak zkaženou neděli rozhodně nemám. Jak sám můžeš vidět, tak z toho mám srandu. Momentálně totiž řeším podobný problém asi 40km od Pradědu, kde je přímý signál stíněný kopcem, a odražený signál je velice nekvalitní. Našel jsem sice způsob jak dosáhnout potřebné kvality i síly signálu, ale problém je v tom, že se objevuje širokospektrální rušení, které dokáže příjem na desítky minut zcela znemožnit. Ani zesilovače s vysokou selektivitou se nedají použít. To rušení je prostě všude! Už jsem kontaktoval i ČTÚ, a hodláme problém řešit společnými silami. Takže na podobné dotazy reaguji dle vlastní zkušenosti. Dotaz je prostě nesmyslný. Nikdo totiž nemůže vědět, jaké signály jsou v místě příjmu, a jaké možné rušení se tam vyskytuje!

Enik

to Enik

Mám podobný problém v obci - rušení v UHF pásmu na vícero frekvencích. Nemám měřák, ale je jasně patrno na analog.TV, chyba na mé straně (zesilovače a pod. vyloučena). Z části to vypadá na směr stanoviště mob. operátorů, z části (urč. frekv) se zdá z jiného směru.
Chci se zeptat, jaké máš zkušenosti se spoluprací ČTU, pokud jim problém nahlásím (já jako neprofesionál), zda se se mnou budou bavit a ev. mi sdělí výsledek prověření, zjištěný zdroj rušení, způsob nápravy a pod. ??

lance
Registrace: 10/2008

to lance

Já si nemůžu naříkat ani na spolupráci s ČTÚ ani s ČRa. Zatím jsem se vždy setkal se solidním přístupem k problému. Vždycky je všechno o lidech a vůli spolupracovat. Já se snažím vždy domluvit tak, abych mohl být na místě spolu s pracovníky ČTÚ, a mohl být u samotného zjišťování problému. Většinou mám totiž možnost zjištěné problémy hned prakticky řešit a ověřovat, takže i v tomto je spolupráce velice dobrá.
V Tvém případě může být problém v tom, že nejsi schopen podat potřebné informace o parametrech signálu, to ale nemusí až tak moc vadit. Záleží hodně na tom, na koho u ČTÚ narazíš. Já jednám s olomoučáky, a tam jsem se vždy setkal s pochopením. Ta původní stará garda tam už sice dávno není, ale spolupráce je i s novým osazenstvem velice dobrá. Ono je ale potřeba myslet na to, že i ti chlapi na ČTÚ se v nové problematice DVB-T teprve zajíždějí a sbírají informace a zkušenosti, takže spolupráce s lidmi z terénu je výhodná i pro ně. Prostě si navzájem pomáháme řešit problémy a sbírat zkušenosti. Předávání informací je pak docela běžné.
Samozřejmě, že i neprofesionál může požádat ČTÚ o řešení problému s rušením. To je docela normální věc. Většina lidí to ale vůbec neví, takže vůbec netuší jak problémy s rušeným příjmem televize řešit. Podstatné je ovšem to, aby člověk dokázal podat co možná nejvíce užitečných informací. Mnohdy se totiž stane, že rušení se projevuje jen v určitém čase, a pracovníci ČTÚ se ho nedočkají, pak není možné cokoliv zjistit, a je nutné výjezd opakovat.

Enik

to Enik

dík za vyčerpávající odpověď R^

lance
Registrace: 10/2008

Já to taky myslel jako vtip, eniku...To peko - zesilovačem zesílíš i všechen bordel kolem toho. Bez znalostí místních podmínek s naměřeným signálem to bude jenom pokus-omyl, říkám jinými slovy to, co už napsal enik

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Enik,tukan

Zosilnovace nie su az tak drahe(vlastna vyroba este lacnejsia),aby nemohol skusit pokus-omyl.

Kasr
Registrace: 8/2008

pro enika

TW 120 ? to by asi neměl radost :))) to je koncový zesilovač se společným emitorem na koncovým stupni. Jeden z nejlepších zesikú u nás.

nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku

pepiino
Registrace: 10/2006

No ale nevieme aky signal ti ukazuje box ?? či vobec maš aspon nejaky slaby signal stoho vysielača bez zosilovača? či nemaš v mieste kde sa pokušaš o prijem blizky silny vysielač? aspon to je potrebne vedieť aby sa dalo poradiť.Vieš v miestach kde nieje signal žiadna antena ani zosilovač nepomože lebo nema čo zosiliť

jopo166
Registrace: 1/2009

150mA stary dobry polsky mi ide uz 10rokov iba raz bol v oprave ,tote nase slvenske co pradavaju v Baumaxe ,otras nic nevydrzia

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra