![]() |
|
Zemní smyčkaDobrý večer, přátelé.Z důvodu zateplování domu jsem přemístil parabolu ze stěny na stožár společných antén.Bohužel se začal ve zcela nepravidelných intervalech rozpadat obraz.Někdy i několik hodin vše v pořádku a najednou se obraz i zvuk doslova zhroutí.Postupným vylučováním možných příčin (jiný přijímač, jiný konvertor, kontrola konektorů)jsem zjistil, že pokud odpojím motor je příjem stabilní.Nejspíš by tedy pomohlo oddělit motor od stožáru jakousi nevodivou podložkou a to se mi popravdě moc nechce.Neznáte prosím nějakou lepší fintu, která by pomohla?Za případnou radu předem děkuji... |
Hanex
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: Zemní smyčkaKoupit normální televizor, kterej nemá to nesmyslný zemnění nebo použít oddělovací trafo. A pokud je to moc drahý, tak skutečně jediná varinta je nevodivá podložka nebo přemístění paraboly jinam. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
RE: Zemní smyčkaA nebo jaký kabel používáš a jaká je jeho délka? Může to dělat i útlum kabelu.Pokles napětí, i mototr má svůj odběr. Zemní smyčka by se taky projevovala brumem ve zvuku. |
Harry131
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 237 |
![]() |
|
RE: Zemní smyčkaA co tkhle tu zem ustřihnout ,ta šnura se dá přece přizpusobit |
pit178
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
pit178.ti výrobci jsou asi blbci,proč používají třívodič?,pokud chceš smrt v přímém přenosu,ustřihni R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
Hanex..už jsem toto řešil několikrát,ani to nemusí být na uzeměném stožáru,stačí na výložníku na zdi,když zaprší a provlhne zdivo, seš v p.r.d.e.l.i.,kup si kousek novodurové trubky přibližného rozměru,podélně rozřízni a montuj,je po smyci R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zemní smyčkapierrepetr:děkuji za nápad,novodurová trubka už mě právě taky napadla.Snad se po dvou letech nerozsype. |
Hanex
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: Zemní smyčkau jednoho zákazníka už 6 rok, a nerozpadla se, drží.nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku
|
pepiino
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 356 |
![]() |
|
RE: Zemní smyčkapropoj u sebe u přijímače plášť koaxu se zemí 230v, jsou na to orig. spojky. Spíš to ale vidím na rušení internetem. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
RAFI007jo a když odpojí motor,tak rušení zmizí,jak zarušit motor,dobré téma k zamyšlení R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |