Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

DVB-S2 modulace

TP 12109 vysílá v modulaci DVB - S2 CO TO ZNAMENÁ,,ptám se proto ,že tento transporder mi nejede mám reciever GO SAT 7055. díky za radu

petrbroul
Registrace: 11/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-S2 modulace

DVB-S2 je nová norma. Tento TP používá modulaci 8PSK.

Jiná norma, jiná modulace, jiné možnosti přenosu dat, jiné nároky na kvalitu nastavení antény.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tvůj

přijímač neznám,vem si návod k obsluze a jistě najdeš stránku s parametry přijímače,možná je chyba ve venkovní jednotce R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

driv meli lidi slovnik, dneska je online wikipedie

http://cs.wikipedia.org/wiki/DVB-S2

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

No tak,len poriadne nadstaviť parabolu.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas

Já jsem problém 8PSK na GoSat7055 musel vyřešit výměnou LNB.
Zde najdeš více
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=29075&highlight=gosat

Standa3
Registrace: 1/2006

Jen ještě dodám, že GoSat původně byl zakoupen na chatu a doma jsem ho jen zkoušel a porovnával se sat TV Sony. I na chatě jsem musel vyměnit LNB za jiný abych mohl 8PSK na 12109 přijímat.

Standa3

standa3

Prostě jsi měl špatně nastavenou parabolu, nic víc.
Že ti to naběhlo s jiným LNB je jen schoda náhod.

8PSK modulace je více náročná na C/N, než QPSK modulace.
Ale to se tady řešilo snad tisíckrát...

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

jestli si nahodou nevymenil konektory za dvb-s2 hdtv ready :))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Pánové, nedělejte prosím ze mě "vola". Nejsem blb, ani začátečník a ani amatér v elektronice. Co jsem napsal, za tím si stojím. Platí to 100% pro LNB se spojením s GoSat. Zkrátka když s původním LNB nenastavím polohu paraboly na TP 12109 ani po hodinách téměř "mikrometrických pohybů" v horizontálním a vertikálním směru, a po výměně LNB jsem s nastavením paraboly hotov za 5 minut, tak mi netvrďte, že nastavení polohy paraboly s novým LNB byla jen náhoda a se starým to bylo nastaveno jen špatně. Navíc se to opakovalo na dvou různých parabolách doma a na chatě. Klidně ti Saxone ten původní LNB půjčím a zkus to s GoSat nastavit sám, třeba právě u petrbroula.

Standa3

a co to bylo za zazracny LNB ? ty si napsal kvanta textu ale ta zasadni informace chybi. jen pro tvoji informace pouzivam na skylink asi 8 let starej samsung a mam tady i starsi kousky a 8psk bezproblemu

bublajs

Jasně tam píše, že to nastavoval podle teploměru v televizi, takže nemá asi cenu to dále rozvádět.

polulin
Registrace: 10/2007

Podívej na tento obrázek:
http://i40.tinypic.com/mt00gw.jpg
Ten prostřední LNB běží s GoSat zcela bez problémů. Je to univerzální typ LNC05U 0,5dB. Ty dva krajní 0,2 dB s GoSat na 12109 nenastavím, jejich typ nevím, musel bych sundat parabolu z balkónu. S mojí domácí Sat TV SONY Bravia ty krajní na obrázku však fungovaly i na 12109.
Na chatě mi ten LNC05U běžel na 12109 také bez problémů, ale nechodil mi tam TWIN, typ bohužel nemohu sloužit protože ho nemám doma. Na chatě mám nyní MASCOM MC M4-T01HD a ten běží s GoSat spolehlivě.
Nedokážu to vysvětlit, ale je to tak.

Standa3

Milý "poluline", dokážeš se svoji teorii, že teploměry v TV jsou na nic, vysvětlit to, že jeden konvertor (parabolu) nastavím na 12109 podle teploměrů za 5 minut a jiný nenastavím stejným postupem ani za několik hodin. Já vím, že jako profíci jste investovali tisíce do měřáku, který je nutný někde na střeše, když od antény nevidím na teploměry v TV. Já však při nastavování paraboly vidím ty teploměry přímo a mám čas si s tím vyhrát. A přece to nešlo nastavit (a přece se točí řekl kdysi Galileo Galilei, snad mne jako kacíře neupálíte).

Standa3

Nejsem profík, neživím se tím, žádnou sat ani dvb-t techniku neprodávám, přesto si troufám tvrdit, že podle teploměru v tv se to nastavit pořádně nedá, resp. je to dílem náhody.

polulin

polulin

ale da sa to nastavit aj podla TV/stb tak aby to slapalo na 100% len sa s tym treba pohrat ;)
ano s merakom to nastavis na 1000% ale myslim ze to nastavenie staci aj na 100% aby ti vsetko fungovalo aj za zleho pocasia ;)

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

Teď budu sám proti sobě, protože měřáky a měření byl celý můj život, ale je pravda, že dobrý ladič pian naladí perfektně piano podle sluchu. Podle čítače ho dokáže naladit každý b.l.b. ;) Takže na prvním místě je cit, na druhém místě vybavení.

visper
Registrace: 5/2008

No vida, ale příspěvky zde a na mnoha podobných fórech hovoří zcela jinak.

polulin

Taky záleží na tom, že když se tím člověk živí tak nemá čas a bez měřáků by se neuživil. Ale amatér se s tím může frfnit celý den a když má cit, tak to nastaví taky.

visper

Těch příspěvků na nechodící modulaci 8PSK na 12109 tady bylo již více. Škoda, že zde nikdo kromě mne zatím nenapsal, jak problém vyřešil. Zda mu nakonec stačilo jen přesně nastavit parabolu třeba s pomoci profíka s měřákem, nebo jaký byl konečný postup pro zprovoznění té modulace 8PSK na přijímači GoSat.

Standa3

Nezkoušel jsi jemně poladit frekvenci? Třeba má ten jeden LNB ujetý oscilátor. Schopnosti přijímačů na 8PSK jsou velmi rozdílné, některý nemá problém ani s 60 cm parabolou a některý je na hranici udržitelnosti s 80 cm. Přitom na QPSK jsou oba stejné.

visper

Neměl jsem důvod prolaďovat frekvenci, když ty dva nechodící LNB s GoSat (viz předchozí obrázek) chodily dobře se Sat TV SONY. Navíc jiný LNB na chatě mi na GoSat také s 8PSK/12109 neběžel. Někde musí být problém na rozhraní mezi LNB a GoSat, že každý LNB s tím 8PSK nejde, ale netuším proč. Jen bezpečně vím, že výměnou LNB (který bez problémů šlapal na všech jiných modulacích a frekvencích) se vyřešil problém.

Standa3

Standa3

je to jasné jako facka,že to nikoho nenapadlo,to se může stát nejen tady,nejde o vlastní LNB,ale o ozařovač,který jsi výměnou vyměnil pochopitelně také,každé parabole sedí jiný ozařovač,ale tady se pořád mele a mele o tom,jaký LNB je nejlepší,parametry jsou veskrze u všech podobné,jen se liší ozařovači,proto někomu jede nejlépe jediný typ a druhý zase na něj fluše,pak není divné,že stejných výsledků dosahuješ se šedesátkou,jako jiný s osmdesátkou,při nejlepším nastavení a měřáky můžeš mít za 80 000kč a je ti ti H:O:V:N:O: platný R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Možná to tak je, ale ten ozařovač je vždy nedílnou součástí LNB, takže se v praktickém výsledku vždy jedná o nutnost použít jiné LNB, když s některým na dané parabole není možno TP s modulaci 8PSK naladit.
Někde tady na Parabole je odkaz na podrobné měření v ohnisku paraboly pro různé modulace. U 8PSK byl signál v ohnisku dost rozptýlený, tak máš asi pravdu,že některé ozařovače pak nepochytají všechny složky signálu a je vymalováno.

Standa3

taky si myslím, že ozařovač

dělá výrazný vliv na celkový příjem. Ke každé parabole se hodí konkrétní typ ozařovače a tedy LNB. Na jiné parabole zase jiný typ... LNB. Dělal jsem pokusy na 26E a nestačil jsem se divit, jak vynikající konvertor na jedné parabole zhasl na druhé...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

DVB-S2

Prosím není někdo z okolí Sokolova který by mi s tím pomohl díky

petrbroul
Registrace: 11/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra