![]() |
|
Formát 4:3 na plazmě 16:9Zdarec. Na CRT mě s*r*a*l formát 16:9 a černé pruhy nahoře a dole. Teď mám plazmu LG a můžu si vybrat buď doširoka natáhlý ksichty s roztažením 4:3 na 16:9, anebo svislé pruhy. Problém je v tom, že ty pruhy jsou šedé(ne černé). Dá se nějak nastavit, aby ty okraje byly černé? Dík. |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9Návod k tomu přibalen nebyl? |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9To jsou ty radosti plazmy. Když dáš černé, tak se vypálí, šedé jsou hnus, roztažené držky taky. Já bych to přelepil černou lepicí páskou, nebo si tam udělej záclonky. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9polulin R^ :)gaston to je pokrok ,pruhy horizontalne pretransformovali na pruhy vertikalne.Takto je to transparentne a efektivne! Teraz vazne ved ta ukamenuju vsetci plazmatici ze cierna nie je cierna?Na plazme?Nemozne!Pohraj sa z nastaveniami pojde to! Inak niekedy sa da aj vystup na boxe stelovat format obrazu potom nemas roztuahnute ksichty a je to na celu obrazovku,treba skusat..... Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9U plazmy se dají pruhy využívat i jako zrcadla! Chce to jen trochu okolního osvětlení... R^ :laughing: R^Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 639 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9visper: To jsou radosti levný Plazmy LG. Pokud by si koupil něco pořádnýho od Panasonicu, tak barvu pruhů řešit nemusí. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
visperČerné se vypálí? To jakože vzadu svítí intenzivní černé světlo? :lookaround: |
gaston
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9na satelite nastav panscan a 4:3 obraz sa ti oreze na vrchu a na spodu, plazma to ustoji obraz ako vinoteda ak si samozrejme takto nepustis nejaky TV kanal ala kvalita youtube |
funtomas
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 699 |
![]() |
|
gastonTy pruhy se nevypálí ale po čase budou světlejší, protože zeslábne všechno ostatní. Zkuste si u nové plazmy zmenšit rozměr v servis menu o několik mm. Prostě udělat kolem obrazu tenký černý rámeček aby bylo srovnání jak plazma svítila za mlada. Rozdíl poznáte už za 2 měsíce. |
visper
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9ono zase toho materialu vo formate 4:3 nie je az tak vela |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9visper: si srandista vies o tom? ...nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
PitomecVíš co znamená pojem "Výkřik do tmy"? Asi ne, viď? ;-)To je totiž přesně tvůj příspěvek. Kdy jsi prosimtě naposledy viděl něco pořádného od Panasonicu? Zvlášť co se týče plasem. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9Máte starosti..... mám taky plazmu panasonic, barvu pruhů jsem si vypnul a obraz 4:3 nijak neřeším. Ono to má taky výhodu, aspoň to při obrazu 4:3 míň žere, když je tam víc tmavých míst. :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9eemil, a aky udaj mas na zadnej strane panaka? u mna pisu 430W :)))nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9Zobrazenie formátu 4:3 na obrazovke 16:9 je vždy o kompromise (logicky). Buď budeš mať roztiahnuté ksichty, alebo zvolíš zoom a oreže Ti 1/6 obrazu zhora a 1/6 zdola. Myslím, že zoom musí zvládnuť aj tá tvoja plazma (nemám LG, ale myslím si). Alebo to sledovať s pruhmi po bokoch. Ich farba by mala ísť tiež nastaviť. Aspoň na panasonikoch to ide. Ja používam pruhy po bokoch (cca 1 rok), sú čierne a nič nikde vypálené nemám. Ono toho sledovateľného obsahu v 4:3 je už fakt poriedko, takže to tomu zobrazovadlu nemôže uškodiť. |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
alfasexSrandista jsem, ale toto mi zrovna srandovní nepřipadá. Všechno co má luminofor, tak časem slábne. Trubice v LCD, dokonce i LED. Ale tam slábne celá plocha rovnoměrně, nezávisle na obraze, takže to není tak vidět. A dají se vyměnit. |
visper
![]() |
|
eemilNo, to už je lepší. Znamená to tedy hledat někde vypnutí (a teď nevím jak to správně nazvat) - tedy pokud to TV podporuje. Fakt je, že jsem to zatím nenašel... Jinak ta LG stála hned vedle srovnatelnýho, dokonce něco levnějšího Panasonica v Datartu a ten rozdíl v obraze i při různým nastavování tam byl. Samozřejmě Panasonic zní líp, ale mě ten obraz LG zase vyhovuje líp. |
gaston
![]() |
|
alfasexjá "jenom" 335 :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
namePlasma je nejcitlivější na "vypálení" asi první půl rok. Potom už je to prakticky jedno. Mám plasmu LG přes dva roky a nikde nic vypáleného nemám. Ani spodní lišta ČT24, která jde občas i půl dne. |
Martin79
![]() |
|
gastonjo tak v tom ti neporadím jak to má LG, ale snad nejsou tak blbý a půjde to taky někde vypnout. U paňáku to mám v nastavení, nastavení zobrazení a ta položka se jmenuje "boční panel" vypnuto-zapnuto :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
gastonJestli ono to nebude tím, že plasmy LG skutečně už nějaký čas mají lepší obraz než Panasonic, které ale zase mají většinou víc funkcí. |
Martin79
![]() |
|
Theoretické prd ...víme všichni, nicméně o tom budem vášnivě diskutovat. Panasonic 107 plazmu mám rok a půl, pruhy vlevo, vpravo, nahoře dole, podle potřeby. Nikde není nic VYPÁLENÉHO. |
skydedek
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9Ono to zase tak hrozné není, naštěstí 4:3 hodně ubylo, před pár lety to bylo horší. Nicméně výrobci to nebezpečí znají a proto mají plazmy možnost zapnutí šedých pruhů. U LCD nic takového neexistuje. |
visper
![]() |
|
RE: Formát 4:3 na plazmě 16:9Martin79: Kvalitnější Plazmu než od Panasonicu jsem viděl snad jenom v dobách Pioneeru, ale to už je pryč. Ještě občas nějaký Samsung je použitelný, ale LG je v Plazmách ten největší humus co existuje. Málokdy to přežije záruku, typická vlastnost je úzký pruh přes obrazovku a barevné sněžení přes celý obraz, prostě šunt. Bohužel to lidi kupují, protože jejich jediným kritériem je cena a naivně si myslí, že těch pár tisícovek úspora je nějaký terno :lookaround:http://www.hdtv.com.pl/forum/attachments/lg/642d1211805623t-plazma-lg-42-gdzie-naprawic-dscf1718_8370.jpg |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
PitomecPruh, jo? Barevný sněžení, jo? To určitě :-) A jestli krámy od Panasonicu přežívají záruku nevím, vždycky měli nějakou vadu, takže jsem je po pár dnech vracel do obchodu. Včetně mý předposlední plasmy.Já nejsem z těch, kteří by slepě kupovali jen jednu značku, ale Panasonic mě už tolikrát vytrestal, že je to jedna ze značek na kterou mám averzi. |
Martin79
![]() |
|
Martin79Máš pravdu.Panasonic už zdaleka není tou značkou a kvalitou co dříve a neplatí to zdaleka jenom u TV plasma.Mě vytrestalo už i pár jiných výrobku z oblasti elektroniky a už tuto značku nechci vidět v baráku Rv |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |