![]() |
|
wifi apčkoDObry vecer panove chtel bych poradit.dneska jsem koupil v ts bohemia apčko TP-LINK TL-WR542G Wireless Router, 2,4GHz, 4xLAN, 1xWAN, 54Mbps od poskytovatele mam v pc tohle nastavene: ip adresa:10.14.1.35 maska:255.255.0.0 vychozi brana 10.14.0.1 servry dns 10.0.0.1 10.0.0.10 a potrebuji nastavit toto ap abych mohl pripojit dalsi zarizeni mobil a notas pres wifi a pouzit i lan. do pc mi vede kabel s apčka ktere je nekde na strese schovane v krabici. byl by ochotny nekdo tady a pomoct mi jak to nastavit? diky moc |
jarmil2
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 65 |
![]() |
|
RE: wifi apčkopopripadne muzete me presmerovat jestli vas to bude obtezovat nekde kde mi poradi?diky |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoV routri v menu nájdi Network a tam na WAN stranu nastav tú IP, masku, bránu a DNS. V položke Wireless nastav SSID (nejaké meno siete si daj, teraz je tam TP-Link...), nastav krajinu na Česko, daj napevno nejaký kanál, pretože automatika zvykne blbnúť. No hlavne si tú WiFi zabezpeč použitím kódovania WPA či WPA2. Do routra sa musíš dostať. To spravíš tak, že si na sieťovke v PC nastavíš automatiku a router prepojíš s počítačom priloženým káblom. Do prehliadača zadáš potom 192.168.1.1 a ďalej už postupuješ, ako som ti napísal. Kábel, čo ti ide zo strechy, dáš do WAN portu routra (modrý). |
Baky
Registrace: 9/2003 Příspěvků: 104 |
![]() |
|
RE: wifi apčkoa dalsi pc pripojim na lan a vsechno pojde ok?diky moc za ochotu diky |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoNa LAN mozes pripojit 4 zariadenia.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 632 |
![]() |
|
RE: wifi apčkookprotoze kdyz zapnu to ap jak se tam dostanu pres web tak tam je i quick setup a tam je ppoe,a dalsi. takze normalne mam jit do wan a tam to nastavit tyhle hodnoty a dalsi zarizeni mi bude nastavovat dhcp jo? |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoAle pozor! Možno ti to ani nemusí ísť, pretože niektorí poskytovatelia netu používajú zabezpečenie na MAC adresu. To znamená, že ak by si aj zadal IP, nepôjde ti to a vtedy radšej kontaktuj poskytovateľa, nech ti to odblokuje. Toto zabezpečenie je robené proti špekulantom, ktorí si menia IP a sledujú, na ktorej je pustený rýchlejší net a takto znemožňujú majiteľovi tej IP dostať sa do siete (konflikt IP adries). Jasné, že toto sa dá obísť, ale štandardný "klikač - špekulant" to asi nespraví. |
Baky
![]() |
|
RE: wifi apčkoJasné, odpoj AP od PC a pripoj tam ten router. CD zahoď čo najďalej a nastavuj to priamo cez prehliadač, ako som ti napísal. Poznám takých mudrákov, čo im nastavíme router, dáme heslo do WiFi a on príde domov, vopchá tam CD, poprípade resetne ten router a špekuluje. Smola, 5 € za nastavenie a CD do koša! |
Baky
![]() |
|
RE: wifi apčkoa na jaky rozsah mam zmenit ty cisla na kterych se dostavam do toho routru kdyz tam je 192.168.1.1.takze kdyz to tak udelam neposkodim vubec nic a pujde mi internet bez problemu? at nemusim volat poskytovatel chce za to nastaveni a za krabicku 1500 |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkomac adresu tam mam taky zkopirovat?diky |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoS LAN stranou, kde 192.168.1.1 nerob nič. Na WAN strane routra máš teraz Dynamic IP, tak to prepni na Static a potom tam daj tie čísla. teda 10.0.... IP, masku, bránu a DNS. Nič iné nemeň. Takto by ti to malo fungovať. Na počítači by si mal ma ť automatické prideľovanie IP (DHCP). Ak spravíš, čo som napísal teraz, tak už vtedy by ti na PC mal ísť net. Potom si nastavíš tú WiFi a je to. |
Baky
![]() |
|
RE: wifi apčkook diky moca mam jeste jeden problem u znameho montovali wifi tohle mu tam dali http://interlink.tsbohemia.cz/napajeci-poe-adapter-24v-1a-24w-pro-routerboard_d84986.html kdyz vytahnu s toho adapteru sitovy kabel a propojim to s routrem pujde interne normalne ne? vse prirazuje dhcp rikali. dam to do zasuvky do poe je s anteny vedeny kabel ten neodpojuji a ten co je v lan dam do routru a s routru s lan dam do toho poe adapteru do lan a vsechno pujde ne? a zbytek si rozvedu kde potrebuji diky moc |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčko5GHz sada GentleKlient (JC-219UF + WispStation) bez zdroje a Poetohle tam ma |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoTo na obrázku je len adaptér napájajúci zariadenie niekde na streche. Zo zariadenia kábel do PoE, cez ktorý je napájané. Z LAN vstupu toho adaptára kábel do PC. V PC nastavené DHCP. Ak vypojíš kábel z počítača a dáš ho do routra, malo by to ísť. Lenže ja to robím tak, že na Routri vypnem DHCP a ten kábel, čo bol v počítači nezapojím do WAN strany routra, ale do niektorého z jeho LAN portov. Prepojovacím káblom potom spojím ďalší LAN port routra so sieťovkou počítača. Dôvod je taký, že to zariadenie, čo má ten kamoš na streche už vlastne routuje a môže mať rovnakú sieť ako ten router dolu. Nie je dobré, keď je na WAN a LAN strane routra rovnaká sieť. Preto treba na routri DHCP na LAN vypnúť a všetko napchať do LAN portov a WAN jednoducho ignorovať. Vtedy ti ten router, čo máš pri počítači slúži ako switch s WiFi. |
Baky
![]() |
|
RE: wifi apčkook takze ja to dam s toho napajeni dam do toho routru a tam vypnu dhcp a nastavim jen wifi a zbytek zarizeni nastrkam do lan a v pc povolim dhcp tot vse?diky |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoV PC by povolené byť malo. Vyberieš kábel z počítača (nie z toho adaptéra) a zapojíš ho do routra (do niektorého z LAN portov). Potom si zoberieš ešte jeden taký prepojovací káblik (býva dodávaný k routru) a zapojíš ho do ďalšieho z LAN portov toho routra a druhý koniec do sieťovky PC, odkiaľ si predtým odpojil ten pôvodný kábel. Na sieťovke máš nastavené DHCP. Odporúčam, aby si si najskôr pripojil k počítaču ten router samostatne a tam DHCP vypol. Len dúfam, že sa bavíme o niečom inom, ako to, čo sme riešili na začiatku. Teda, že toto je prípad toho kamoša. Najrozumnejšie urobíš, ak mu pozrieš na sieťovku, či tam má IP. Ak tam má automatiku, platí to, čo som napísal teraz, ak tam má nastavené IP, platí to, čo sme riešili s tým TP-Linkom. |
Baky
![]() |
|
RE: wifi apčkono prave on to chce pod strechu dat ten routr takze to musi asi vytahnou ten kabel s toho napajeni. protoze oni to udelali ze jeden je v poe a druhy kabel je normalne pc takze to kde je lan dam do routru do lan a melo by to jet. ale predtim samozdrejme zakazu to dhcp v tom tp-linku a pak popripojuji zarizeni do lan a dhcp necham zapnute.diky moc za pomoc :8) |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoPresne. Ten kábel, čo mu ide z toho napájača na streche k počítaču odpojíš a dáš do LAN routra. Vezmeš krátky kábel a zapojíš ho tiež do LAN routra a do LAN zásuvky na tom napájači. Malo by to fungovať. |
Baky
![]() |
|
RE: wifi apčkoDiky moc zw pomoc opravdu diky moc |
anubis213
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 218 |
![]() |
|
RE: wifi apčkoDiky moc kamo |
jarmil2
![]() |
|
RE: wifi apčkoNemáš za čo. |
Baky
![]() |
|
RE: wifi apčkonení náhodou jarmil2 - grower?Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
![]() |
|
presnesi to vystihol, ja mam tiez ten pocit:grower - anubis213 - jarmil2 minule sme ho odbili, tak teraz sa pokusa inac.. :))) a Baky mu akoze radi :O |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: wifi apčkoze by ?Duplicita?To by admin nevedel? :laughing:Alebo triplicita? ;) Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
![]() |