Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Jaký přijímač pro nahrávání z CSlinku - Irdeto?

Uvažuji o nákupu nového DVB-S přijímače a karty CSlink - Irdeto (Cryptoworks již nechci kupovat, když není jasné, jak dlouho vlastně bude fungovat). Dočetl jsem se, že s nahráváním z Irdeto je problém - jednak prý nahrávky nejdou přehrát v jiném přehrávači nebo v počítači a jednak prý dokonce po nějakém čase a změně klíčů už nejdou přehrát ani v přístroji, v němž byly pořízeny.

Proto se vás chci zeptat, zda mi můžete doporučit nějaký HD DVB-S přijímač, který by byl schopen s vloženou kartou CSlink - Irdeto nahrávat na externí HDD tak, aby tyto nahrávky byly bez problémů přehratelné v jiném přehrávači nebo v počítači. Požadoval bych také možnost zapojit přijímač do LAN (úplně ideálně i WiFi/případně s dokoupitelným USB WiFi donglem) a přehrávat soubory např. ze síťových disků.

Uvažoval jsem třeba o Dreamboxu DM800 HD (před časem jsem už jiný Dreambox měl, takže bych si ho nastavit dokázal), ale trochu mi tam vadí, že neumí MPEG-4, a taky že tam není přímo HDMI port, ale zapojuje se DVI---HDMI.

Budu proto rád za jakékoliv vaše tipy na schopné přijímače/PVR, díky.

P. S.: Omlouvám se, pokud jsem napsal nějaké nepřesné termíny, nejsem odborník. Taky doufám, že jsem neporušil žádná pravidla diskuse - jde mi samozřejmě jen o pořizování nahrávek pro vlastní potřebu a naopak mi připadá velice podivné, že při používání karet Irdeto je normální pořizování nahrávek pro vlastní potřebu ztíženo, ne-li zněmožněno.

Stassen
Registrace: 11/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

Jaký přijímač pro nahrávání z CSlinku - Irdeto

Pořid si TECHNISAT, já mám HD S2 (je to starší typ) a ted testuji novou kartu ICE a nahrávání a přehrávání starších nahrávek funguje jako s původní CW.Technisaty totiž ukládají na HDD již odkódovaný signál, takže k jeho přehrávání nepotřebuješ už ani kartu.Doporučuji, mám ho již 4 roky a jsem velice spokojen.

fafejt
Registrace: 12/2008

RE: Jaký přijímač pro nahrávání z CSlinku - Ir...

Fafejto, on se neptal na SKYLINK ICE kartu.

polulin
Registrace: 10/2007

jo jo fafejt nečte a rovnou radí :laughing: :laughing: :laughing:

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Kup si HDBOX FS-7110 HD PVR recenzi máš tady https://www.parabola.cz/clanky/4503/hd-box-fs-7110-hd-pvr-maly-ale-vykonny/, za málo peněz hodně muziky, jak zde píší.

RRabbit
Registrace: 12/2010

HD-Box nekupuj. Budeš mít problémy, tak jako viceméně všichni. Má špatnou podporu. Každý měsíc vychází nový FW, ale ani jeden nefunguje jak by měl. Pravdou je, že je levný, ale jdi raději do značkové mašiny. Třeba Technisat.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003

George, ako neschopny majitel hdboxu, ukazuje ze je shopny vsetkeho, okrem nastavenia si pristroja, ktory si sam vybral, kupil a zasral kadecim. To preto hadze spinu na hdbox, dovozcu i forum, v ktorom sa mu marne snazili pomoct.

Podpora je dobra, mal som viacero tunerov a tato je z nich najlepsia, podielaju sa naj dalsie krajiny a dovozcova, pretoze ide o OEM Fortis, cize vyrobky dodavane 1 vyrobcom viacerym dovozcom pod lokalnymi znackami.

losparabo
Registrace: 2/2007

Tak, tak. Jen si ho klidně kup. Až Ti něco nepojede, tak z Tebe udělají vola, že jsi neschopný a bude. Ale teď vážně. HD-Boxy 9200 mám dva roky. V případě, že jej používáš v jiném režimu přes net bez karty, tak relativně jede O.K. Problém ovšem nastane, když budeš chtít fungovat s uni čtečkou a kartou ICE vs nahrávání ze standby režimu. Řeším to již 3 týdny a zatím nic. Běž na to fórum o HD-Boxech a pochopíš sám, že Ti nekecám. Stále nové FW, stále nové a nové problémy. Solidní mašiny mají update FW 1-2 x do roka. Proč, když je to tak skvělý přístroj, vychází stále dokola nový FW? Je možné, že s jednotunerovým přístrojem nebudou problémy, ale podívej se do diskuze výše, kde už zase píšou k HD-Box 9105, že bude nový FW.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003

HDbox 9100-9105-9200-9300 chodi so vsetkymi 3 kartami SL, 2x CSlink, 2x UPC a dalsimi.

George si nestastny negativny clovek. Prajem ti trochu lasky a stastia. Potrebujes ich.

losparabo

Děkuji za tip, HD-BOX FS-7110 mě moc zaujal, navíc mě příjemně překvapuje ta cena na to, co to umí...

Přečetl jsem si recenzi a myslím, že je to přesně to, co potřebuji, jen bych si dovolil ještě dva dotazy, pokud jsou tu nějací majitelé (případně třeba i předchozí verze):

1. Vím, že to z toho textu v podstatě vyplývá, ale radši se ještě jednou zeptám jen pro ujištění: opravdu jsou nahrávky z Irdeto (pokud máte někdo kartu CSlink Irdeto nebo i Skylink Irdeto a můžete mi to potvrdit) nekódované a je možné je pak bez problémů přehrát i v jiném přehrávači nebo v počítači?

2. Je možno připojit do USB WiFi adaptér a připojit se k domácí WiFi síti (namátkou třeba toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80633)? Podotázka: vidím, že má přístroj jen jeden USB slot, ale je s ním dodáván USB hub, je tedy možno připojit USB hub a k němu potom do jednoho slotu externí USB HDD a do druhého USB WiFi dongle?

Pokud nejde připojit k WiFi síti přímo prostřednictvím donglu, bude to spolupracovat s nějakým WiFi bridgem (např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65621&utm_source=heureka_cz&utm_medium=ppc&utm_campaign=WLAN_Wifi_access_pointy&utm_term=TP_LINK_TL_WA501G_TL_WA501G)?

Ještě jednou děkuji, v nejbližších dnech asi HD-BOX objednám.

Stassen

Omlouvám se za moc dlouhý odkaz.

Teď jsem si všimnul na http://shop.olmi.cz/zbozi/2315-hd-box-fs-7110-hd-pvr, že je tam dole v souvisejících položkách bezdrátový USB adaptér. Z toho by vyplývalo, že by s jeho pomocí mělo být možné připojit se k WiFi, to by bylo skvělé.

Stassen

mě by ještě zajímalo, jestli se dá s tímto přijímačem používat počítačová asb myš nebo klávesnice.
A také jak funguje internetové surfování na tom web browser pluginu.
Dík za info.

udrzba
Registrace: 3/2010

1. nemam sice irdeto, ale ICE, ale pokial viem tak aj nahravky z ird su odkodovane. Ale mal by poznat fakt, ze ak bude provider chciet bude moct robit problemy. Je to vsak linux, velka komunita ludi, najma v nemecku, tiez pouzivaju ICE a IRD tak snad tak zle nebude. V najhorsom pripade dokupis modul, aj okresana 7110 ma CI slot. Tebe to na 1 tunerovom az tak vadit nebude.

2. na starsej verzii 9100 a novsom a bohatsom brachovi 9105 wifi moduly idu, treba ale vybrat vhody - spolupracujuci, na fore ti poradia, ja mam radsej kabel, Neviem vsak ako sa to chova na usb hube. Preto by som radsej volil 9105, je vacsi, ma aspon numericky displaj, zdroj interne, 1xCA, 2x CI, 2x USB, totozny fw a menu a drahsi je snad o 7-8 ceskych stoviek pokial nejde o kazdu korunu.

losparabo

Nahrávky z Irdeto přijímačů jsou sice v dekódovaným stavu, leč přehrát se nedají nikde jinde, než na přístroji, na kterým byly pořízený. Aspoň u Amiko 7800 to platí stoprocentně.

Pitomec
Registrace: 9/2011

losparabo: Díky za tip, popřemýšlím.

Pitomec: Přesně o tom jsem slyšel a proto jsem především zakládal tohle vlákno. Tenhle přijímač nicméně vypadá "svobodně", takže bych docela věřil tomu, že by i nahrávky přes Irdeto mohly být "normální", ale rád bych si to přečetl opravdu ověřené.

Stassen

Řeknu to takhle: kdybych si koupil Dreambox, tak jsem si stoprocentně jistý, že nahrávky budou naprosto v pohodě (nicméně je jednak dražší a jednak má nedostatky, které jsem napsal v úvodním příspěvku). Pokud to tak funguje i s HD-BOXem, byl by pro mě naprosto ideálním řešením.

Stassen

Já ten přijímač mám, nahrává v odkódovaným stavu (takže při přehrávání není potřeba mít kartu), ale na přenos nahraných souborů třeba do PC se musí holt zapomenout.

Pitomec

Pitomec: Máš na mysli Amiko 7800? Na něm to tak asi musí být, když má jakési certifikáty Skylink ready... Co jsem se dočetl, tak aby to dostalo nějaký certifikát, musí to právě "umět" znemožnit uživateli bezproblémové nahrávání přes Irdeto.

HD-BOX snad nic takového nemá, a proto z mého pohledu vypadá nadějně...

Stassen

HD-BOX neznám. Ale třeba Golden Media 9060 nahrává do "normálního" formátu a jde to přehrát všude.

Pitomec

Pitomec: Díky za tip, taky to vypadá zájímavě. Nahrává to "normálně" i z Irdeto CSlink nebo Irdeto Skylink (nemyslím ICE)?

Stassen

Omlouvám se, že opakuji otázku, ale přímo mi nikdo neodpověděl... nahrávky z HD-Boxu přes Irdeto kartu jsou "normální" (přehratelné v jiném přijímači nebo v počítači), nebo ne? Pokud se najde někdo, kdo s tím má osobní zkušenost a podělí se o ni, budu mu vděčný.

Stassen

Nevšiml jsem si tvý reakce, takže odpověď až teď. Golden Media nahrává normálně z jakýkoliv karty (CW, ICE, Irdeto).

Pitomec

Díky. Mohl bys mi ještě prosím poradit nějakou adresu, kde je k dispozici firmware, případně další vychytávky pro Golden Box, případně i komunitní fórum?

Totéž by mě zajímalo od lidí, kteří mají zkušenosti s HD-Boxem (kromě toho, jestli mi někdo může potvrdit, že v HD-Boxu se dají pořizovat "normální" přenositelné nahrávky při použití Irdeto karty CSlink). Ještě jednou díky všem.

Stassen

Ještě mě napadla jedna věc... HD-Box umí prohlížeč internetu. Jde v tomto prohlížeči internetu flash (mám na mysli Adobe flash :))? Jde třeba o přehrávání videí z YouTube - vím, že na YouTube je v HD-Boxu přímo aplikace, ale na druhé straně flashová videa na internetu zdaleka nejsou jen na YouTube.

Má Golden Box také internetový prohlížeč, takže přes něj jde normálně procházet web?

Stassen

Kup si jakýkoliv Argus a budeš spokojen. Nahravky z externiho disku nebo flešky prehrajes na PC v GOMplayer.
Sitovy disk normalni prijimace Argus neumi, to bys musel umet s linuxy, pak Argus Pingulux.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Stassen: Firmware třeba tady: http://www.super-sat.net/ nebo http://www.download.rtv.sk/

Pitomec
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra