Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HD přijímač, 2 tunery, nahrávání na pevný int.disk

Ahojte, existuje něco rozumného co by fungovalo spolehlivě a na kartu Irdeto? Jak to bude do budoucna s nahrávaním jednoho a sledování druhého programu. Mám známeho a tomu tvrdili v obchodě že nebude problém, ale co jsem všude četl tak prý to na kartách irdeto časem nepůjde. Bude muset mít dvě karty irdeto v přístroji?
Dík

pecino
Registrace: 1/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD přijímač, 2 tunery, nahrávání na pevný...

zisla by sa vestecka gula...
jedno vylucuje druhe...bud chces irdeto ready..2 tunerak je jedine ten mascom...ktory skylink ponuka za 10 litrov.
ale na irdeto ready strojoch zamedzuju nahravaniu resp. spracovaniu nahravky..nahravaju tie pristroje kodovane..takze bud si pockaj alebo vol alternativy..najlepsie linux aby ti to chodilo aj v buducnosti...asi tak..ale ked pustia secure silicon a sluzby s tym zviazane a surlock asi sa prekvapime vsetci..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Prostě pro spoustu přijímačů je karta irdeto nevýhodou, na ICE karty je to s výběrem lepší. :lookaround: I ten mascom o kterým mluvil tulen se doporučuje používat s ice kartou v modulu přepnutou do cw módu. :8)

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

sat.prijímač

Ahojte, moja príbuzná zhána sat.prijímač, kde by bolo možné na dvoch tv prijímačoch sledovať na každom iný program.Viem, že digi niečo také má. Existujú prijímače s dvomi tunermi, no tie skôr podľa mna slúžia k tomu,aby bolo možné z jedného z nich nahrávať program a na druhom sledovať iný, samozrejme s dvomi kartami.Jej sa jedná o UPC.

pavokuk
Registrace: 12/2009

2xTV=2x settopbox
Howgh

Peep
Registrace: 10/2010

Opticum Multiroom je taky sat. prijimac, ale radsej nech kupi dva samostatne prijimace,ku kazdej telke jeden

fatter
Registrace: 1/2010

Ale ja řeším jen jednu TV, jeden program koukat a druhý nahrávat. Takže kromě toho mascoma s ICE nic rozumného?

pecino
Registrace: 1/2011

to: tulen jaký mascom nabízí Skylink, žádný nemůžu najít

ladada
Registrace: 2/2009

ladada

Mascom MC 5301CRHDCI-PVR

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

pecino

s ICE kartou fungujou i linuxový mašinky jako třeba Clarke-Tech/Xtrend ET9000, nebo VU+DUO a další. :lookaround:

eemil

sat.prijímač

Asi máte pravdu, ja som jej to tiež hovoril, že si musí kúpiť dva stb.No nedala si povedať, akýsi odborník jej povedal,že taký stb aký potrebuje vraj existuje, no nevedela názov.Aj tak vdaka za názory.

pavokuk
Registrace: 12/2009

hdbox 9300 a vsecny podobne od fortisu, neni lepsich stroju

rj45
Registrace: 6/2007

@rj45

Nic proti, ale nevím kolik příznivců budeš zde s tímto přijímačem mít. Mně se také hodně líbí. Vážně o něm uvažuji, ale na veškeré HDBoxy, i na tento konkrétně se všude na netu háže jen špína. Všem vadí, že hodně topí (ale nikdo si nestěžuje na nestabilitu), spousta majitelů ho se Skylink kartou není schopna rozchodit ani za několik týdnů a to ani v CI modulu (viz satdigitalne.cz - zrovna včera v noci jsem to studoval), ... Kdekdo na netu, i zde na parabole, doporučuje spíše VU+DUO.
Neber to prosím nějak ve zlém, píšu jen to, co jsem zjistil.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

to je problém

pořídit si kartu next? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Alion

Kde vsade a hadze spina na Hboxy?
Myslite tu ohovaracsku kampan 1 cloveka nickom GEORGE na tomto fore a nickom DIGITV na satdigitalne forum? Je to ten isty clovek, ktory sa rozhodol, ze bude ociernovat. Je chopny vsetkeho, len nie si nastavit tuner a pocuvat rady inych. Taky maly hajzlicek. Zaujimave je, ze reklamovat nechce. Asi vie preco.

Rv

losparabo
Registrace: 2/2007

@rj45

Box natolik topí, že jsem ho musel podložit, aby byl o 3cm výše. Jednou jsem omylem položil externí HDD nad zdroj boxu a ten se začal brutálně sekat. Asi by pomoh ventilátor. Těch problémů je spousta, ale když se ozveš, tak z Tebe udělají blbce. Nechápu, proč někdo tak bezmezně hájí HD-Boxy. Snad proto, že z toho má osobní profit. Proto jsem se rozhodl, že se pravidelně budu dělit o své zkušenosti, dokud nevyjde takový FW, který bude 100% funkční. HD-Box 9200 není v žádném případě dobrý stroj. Už proto, že dovozce nedokáže zajistit stabilní FW. Za chvíli budou FW vycházet každý týden. Tak jak Dr.Mengele dělal pokusy na lidech, tak dělají tvůrci FW pokusy na svých zákaznících. Znáte jiný saťák, kterému by dva roky měsíc co měsíc vycházel nový FW a stále s novými chybami? Já ne.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003

George, chovas sa ako zakerna baba, alebo soplave decko co hovori: budem robit zle a budem robit zle, az mi otec poriadne nenaplaca na zadok.
Ved reklamuj ked vies ze to je zmatok. Necakaj na novy fw, lebo trafi slak, ale REKLAMUJ.

losparabo

HD-BOX 9200 PVR je opravdu jen pro sat.příznivce co tomu rozumí a rádi experimentují.Proto je fw každý měsíc a plugin téměř druhý den.
Je to dobrá mašina která šlape dnes a denně již druhý rok.
Já dávám proto palec R^

Old Master
Registrace: 1/2005

RE:Old Master

Sice nevím s čím sat. příznivci každý měsíc experimentují (FW) a každý druhý den (plugin), ale DreamBox je také pro příznice a nevím o tom, že by stále řešili stabilitu boxu. To, že mně někteří ve své zaslepenosi a zřejmě i finanční závisloti na prodejí HD-Boxů očerňují mně neodradí od toho, abych se podělil o své poznatky. Vsadím se, že všichni co vám box jede, tak sdílíte. V takovém případě HD-Box relativně jede. Ale "pecino" chce box s kartou IRDETO. Tak se Tě ptám. Jedeš pouze s kartou bez sdílení a bez připojení k netu? Tam má box problém. Když dáš nahrávání přes časovač ze standby, tak se Ti nahrají pořady kódovaně. Když tedy jsi ten sat. přiznivec co tomu rozumí, tak zařiď, aby se vždy spolehlivě při startu nahrávání spustil MCAS a začal dekódovat. Potom mně to pošli a já Ti klidně za to zaplatím. Jinak, pokud chceš seriózně někomu doporučit nějakou mašinu, tak napiš v jaké konfiguraci ji provozuješ.

George

Já se to pokusím trošku rozlousknout. Velká chyba HD Boxu je ta, že se na netu běžně píše, že je to velice snadno ovládatelný přijímač, kde uživatel ani nepozná, že jede na Linuxu. Člověk si ho koupí s tím, že tam hodí doporučený FW a už to pojede. Ale ono to tak není. S Linuxem se musí člověk trochu dupat. Já třeba běžně po okolí lidem rozjíždím satelitní nelinuxové přijímače. Nemám s tím vážnější problémy. Nalézt na netu příslušný FW a fouknout ho tam a už to jede. Největší problémy mám občas s podivnými Menu (např. Koscom 3510 - kombinace textu a tlačítek), když majitelé návod nemají (s návodem je to sranda). A ono, jak člověk čte, že se tam musí toho nainstalovat více (plugin, MCAS) a že se kdeco spolu hádá ... . A pořádný (podrobný) návod na to člověk nenajde. A známý, majitel už několikatého Dreamboxu, mi tvrdí, že tyhle přijímače se hůře nastavují než DM. Ale je jasné, že jak to někdo perfektně zná, tak je to pro něj brnkačka. A HD-dvoutunerák, který nezvládá současně HD programy, ale jen SD programy (psáno i v recenzích), je docela průšvih.

@losparabo: na satdigitalne nemá s tímto přijímačem problém jen jeden člověk, ale více lidí (více problémů).

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

Aby to nakonec s tím HD Boxem nebylo tak jak s Showboxem. Showbox byl svého času "nejlepší" přijímač na světě a běda tomu, kdo na něj něco špatného napsal (např. že nefunguje korektně USALS) a dnes ho už asi nikdo do nebes nevychválí.

Alion

RE:Alion

Konečně se někdo rozumný ozval. Je to přesně jak popisuješ. Já mám HD-Boxy od 2009 a do doby, kdy jsem ho nepotřeboval rozjet pouze s kartou ICE SkyLink, tak jsem si s ním vždy poradil, i když to někdy bylo na palici. Nahraješ nový FW a Box Ti 3 dny jel super bez problémů a 4. den se začal sekat, zpomalené menu atp. Dodnes si s tím borci neví rady. Já jsem si odladil starší FW 1.08.75 s příslušnými pluginy a jel jsem. Samozřejmě, že sem tam nějaký ten restart, ale budiž. Aby ale box nefungoval korektně s kartou, tak to je průšvih. Všimni si, že ani jeden chytrák co mně stále napadá, nenapsal jaký FW a plugin mám nahrát. Oni to totiž neví, protože jsem odzkoušel prakticky vše. Jsou z toho pomalu nervózní, protože se s tím drbou 2 roky a výsledek nikde. Jednodušší je z toho co jim to řekne narovinu udělat vola, jako ze mě. Díky za tvé příspěvky. Utvrdil jsi mně, abych to nevzdal.

George

Pani pisete a ani neviete o com, napriklad Alion pise, citujem:
"A ono, jak člověk čte, že se tam musí toho nainstalovat více (plugin, MCAS) a že se kdeco spolu hádá"
Preco mas potrebu vyjadrovat sa k niecomu, ked tomu nerozumies a ani si to nemal nikdy v ruke, len si cosi cital a zjavne nepochopil? To robil chrobak truhlik a vsade sa s tym strapnoval.
Plugin je vseobecny nazov pre sw utilitu,
Mcas je nazov jednej konkretnej. Mcas = plugin. Chapes?
Takze staci 1 jediny plugin a nic sa nehada, iba tomu kto nevie co stlaca. Pre niekoho krute zistenie, ale nie kazdy na to ma.

George pises Old Master-ovi, citujem:
"Když tedy jsi ten sat. přiznivec co tomu rozumí, tak zařiď, aby se vždy spolehlivě při startu nahrávání spustil MCAS a začal dekódovat. Potom mně to pošli a já Ti klidně za to zaplatím."
Si evidentne skuseny demagog manipulator, vies ze si ludia nepojdu overit na forum, co ti kto radil. Takze sa nebojim zopakovat, pretoze viem ze to neurobis, alebo nedokazes urobit. Vycisti tuner ktory si zaprasil cleanerom. A az potom vyskusaj podla lubovole 1 z kombinacii:
1.09.49 a M 13.9.
1.09.20 a M 4.7.
1.08.83 a M 3.3.

Preco nejdes za predajcom a nereklamujes?
Kupil si si ho velkoobchodne?
Mas vobec hdbox?
Neverim.

losparabo

@losparabo

Prosim tě, co bys doporučil pro ICE kartu? Vantage HD 7100 S a nebo HD Box 9300? Mezi těmito dvěmi se já už pár dnů rozhoduji. (rozdíl jednotuner/dvoutuner příliš neřeším) Oba splňují mé požadavky.

Alion

@Alion

Já bych ti doporučil Clarke-Tech, nebo Xtrend ET9000 :)))

eemil

@Alion

Vantage som nikdy nemal v ruke, neviem sa k nemu vyjadrit a teda ani porovnat s HDboxom. Podla parametrov je vsak jasne, ze HDbox je mladsi a teda hardwerovo o 1-2 generaciu dalej (procesor).
A pozor hdbox 9300 je sice hw a sw totozny s hdbox 9200, ale nie krabicou 9300 (43 cm sirky) = ma lepsie vetranim aj kvoli priprave na HDD resp kvoli vlozenemu HDD. 9300 je defacto Octagon 1018 len v krabici s inym dizajnom (Icecrypt)

losparabo
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra