Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

klic na fka

nazdarek co rikate na Klíč na F konektory BWZ3 oboustranný. je to k necemu nebo vyhozene prachy?

jarmil2
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 126
Odpověď v diskusním vlákně

RE: klic na fka

A este tie dratky-ked spravne orezem koax-nic mi netrci.
Tema fka-a sme na 100!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

"Ona ta páska na konvertoru vypadá i líp, než když tam trčí drátky ze stínění..."

---

a jsme doma... chce se mi ;P holt platí to o multikáře Rv

davidkriz
Registrace: 8/2009

No pitomca som hajil-v inom obore na istom fore(je tam aj sat tematika)-vsetky jeho prispevky co som cital(ma ich tam vela-väcsinu som necital)-boli "spravne", ale teraz s tymi dratkami(po kombinackach) to d.osral.

Kasr

Pokud se přehne stínění přes vnější plášť, tak je nějaký ořezávání drátků prakticky nerealizovatelný, protože spolu s tím by šel do háje i vnější plášť. Možná se někdo trefí naprosto přesně, že se mu to schová (nebo si k montáži bere ještě šupleru a měří to :))) ), ale to fakt nedělám a nedělá to tak naprosto nikdo, stejně jako se většina lidí nezdržuje s nějakým spešl klíčem a vezme kleště jako já. A klidně si tady může pár rozumbradů typu D.K. psát opak, stačí se podívat na jejich výtvory a je hned jasno. Mastí to naprosto stejně, akorát to nepřiznají a v diskuzích si hrají na GURU. Jenomže s tím můžou oblbnout leda nějakýho violistu, kterej tomu houby rozumí a ty jejich kecy jim snad i sežere :laughing:

Pitomec
Registrace: 9/2011

Ještě by mne zajímalo,čím ořezáváš ten koax? Snad to není lámací nůž (sádrokartonový) :D

Harnadek
Registrace: 6/2009

pitomec

by mne zajímalo kdes viděl nějaký můj výtvor :D

problém je spíš v tom že to vůbec přehýbáš přes plášť :D ale vysvětlovat tobě, starému praktikovi, že je to vlastně úplně špatně, nemá smysl, protože ty to tak děláš 20 let, takže to musí být dobře :D

toto je prostě funny vlákno... :laughing:

Violista nám nic nežere, ten jen furt chlastá a plete si violu s anténou :laughing:

davidkriz

Na sádroše by ten nůž asi nebyl, ale je mu dost podobnej. A slouží už nějakých 12 let a ještě sloužit bude. Zvlášť proto, že když se někde sejde víc různých kabelů, tak nemusím řešit různý stahováky apod., který jsou akorát na pendrek a neořeže se s nima stejně nic :8)

Pitomec

davidkriz: Jasně - teoreticky je ta přehnutá fólie (nebo přehnutý drátky) špatně. Prakticky s tím ovšem problém nemám a jedinej problém je v tom, že to veřejně přiznám. A můžeš mně klidně dokázat opak, do UH to zase nemám tak daleko :8)

Pitomec

Koax sa da orezat aj obycajnym nozom(pri obcasnych montazach ako ja)-len treba vediet ako na to-vôbec neposkodim opletenie-ale,keby som robil vela mozno by som pouzil profesionalnejsi spôsob-nie kvôli kvalite,ale casu(pri jednoduchej single lnb montazi to je jedno,pri viacnasobnych multifeedoch uz nie),kvalitne to dokazem aj nozom a bez merania-a nicoho nemam malo,ani mi netrci. Hoci trciace dratky spoza fka nemaju vplyv na funkciu,tak by som to neurobil.

Kasr

Do UH to nemam ani ja daleko-teraz som tam(sorry-som v Starem meste u UH).
Nehnevaj sa,ale tu spominane praktiky stb tu fakt nepatria.

Kasr

na tom UH nic tajného není :D nijak mne to nevzrušuje... ono když někdo sleduje některé lidi určitý čas, tak si informace poskládá.

davidkriz

Kasr

to fakt??? :laughing:

davidkriz

Fakt-docasne-ale asi zajtra cesta domov na vychod slovenska.

Kasr

https://www.parabola.cz/forum/topic-49944/4/

marek66
Registrace: 6/2006

Kasr: O jakých praktikách STB to proboha mluvíš? Osoba s nickname David Kříž jenom v diskuzi digitalnitelevize.cz toto o sobě uváděla několikrát, na dalších fórech alá (nevhodné slovo) je taky dost provařená, takže co s tím má společnýho STB? Podobně u nickname Saxon. A koneckonců mně taky zná dost lidí osobně z jiných diskuzí a nemůžu za to, že zrovna na tom fóru nikoliv. Leda bys tím STB myslel set-top-box, pak se ale poněkud vytrácí smysl proč ho uvádíš :8)

Pitomec

marek66: R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Pitomec

Aj ja viem odkial je-aj vela dalsich-ale to,ze to tu spominas(aj ked to je nepodstatne) mne tie praktiky pripomina.

Kasr

Vidím, že máš velkou radost z odkazu, který marek66 uvedl, ovšem nechápu proč...

Vždyť jsem uvedl i v tomto treadu jasně uvedl, že jsem na Cabelcon postupem času přešel z šroubovacích.

Viz “

squere

Ten excentr je šikovný pomocník. V obchodech pořádný montéři konektory nekupujou, tam chodí v drtivé většině domácí kutilové, kteří o existenci firmy Cabelcon ani neví.
Já jsem šroubovací taky dělal, ale přešel jsem na Cabelcon, je to kvalitnější provedení, větší výdrž a i rychlejší práce.
Pitomec mastí nejspíš akorát singly LNB, nebo něco podobně "komplikovaného", tam mu kombinačky a šroubovací Efka nevadí.
Kdyby za 23 let dělal alespon jednou na akci 80 konektorů v kuse, taky by mluvil jinak. Je to mastil, kterýmu nejspíš ujel vlak, ale nechce si to přiznat.

Je to rychlejší, pohodlnější a předevší kvalitnější řešení. Člověk se prostě vyvíjí. A že jsou Cabelcon ICE nevhodné na časté namáhání je fakt. Vulkanizační pásku používám taky na izolaci anténích stožárů kolem prostupových tašek, je to výborná věc, ale na konektory mi to přijde tedy zbytečné. V době vodotěsných kompresních konektorů stoprocentně. Jde přece o řemeslo, ne?
23 let to nedělam, na to jsem přišel mnohem dřív.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Kutilové ať si používají kombinačky a lámací nůž.U Vietnamců koupí za kilo :).Na Profesionální a každodenní práci je potřeba kvalitní nářadí.Vždy mne zaráží ,když vidím rádobyprofesionály co si nekoupí ani pořádný nůž a štípačky...a mastí i kabely cyky lámacím nožem...hrůza.Taky dokážu koax ořezat obyčejným nožem,ale proč bych to proboha dělal.

@Saxon...Přesně tak,jak říkáš.... jde o řemeslo R^.Já jsem nepoužíval šroubovací konektory sice nikdy,ale na Cabelcon jsem přešel z krimpovacích F,které jsem používal už před více než 15lety. R^

Harnadek
Registrace: 6/2009

Saxon: Tak to aby ses moc nezdržoval a oběhl si všechny dřívější montáže a předělal jim to na ty úchvatný Cabelcony :)))
Jinak skutečně nevím kde ve studiu přiděláváš 80 F konektorů v kuse (tam se snad ani nepoužívají) a na svých výletech na kopce přiděláš Fka sotva 2. Takže si nehraj na mistra světa, sám máš v anténách mlíko na bradě a za tebou není vůbec nic, kromě chytráckejch řečí jak se má co dělat. Nakonec se stejně ukazuje, že to mastíš ještě hůř než všichni ostatní :)))

Harnadek: A mě zase zaráží, když si někdo nakoupí profesionální vercajk, ale dělat s ním stejně neumí a ještě ke všemu ani nerozumí danýmu oboru. To je pak mnohem větší tragédie, než odborník s lámacím nožem, kterej ho navíc umí používat a ořeže ten kabel stejně dobře jako se stahovákem :8)

Pitomec

Jedinej, kdo si tu hraje na mistra světa a ještě k tomu s kombinačkama jsi ty/pro smích většiny čtenářů/. Doteď jsi pouze žvanil a urážel moji práci, doteď si nedoložil jediným předmětem svoje tvrzení, jen a jen kecáš. Už tě nechám být, vidim že jsi chudák, kterej se na nic jiného nezmůže, než když je v koncích, tak urážet a nadávat.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nevím co bych tady měl dokládat a ještě tobě? Jinak dobrý? A jestli máš na mysli fotky ve tvým stylu, že kdesi v garáži vyfotíš parabolu se šroubovacíma Fkama jak stojí na tyčce od smetáku, tak to skutečně nemám potřebu se takto trapně a bez užitku zviditelňovat. A jinak od tebe tady není naprosto nic, nenapsals jedinou udělanou zakázku, jenom si hraješ na GURU a nakonec tě tvoje vlastní slova usvědčují z toho, že to děláš stejně jako všichni ostatní, tj. bastlíš šroubovací F.

Pitomec

kluc na fka

ked nemas cit v rukach tak to utahul hasakom

Jooosef
Registrace: 4/2010

Bacha

na Pitomce, je to klasický troll, napříč diskusemi kde se vyskytne, zdatně nahrazuja Radka Hulána. A dá se říci, že je lepší. Dokáže zcela suverénně umotat z prdu kuličku, uplést z hovna bič, zapráskat jím a řadu dalších excelentních kousků. Ideální je nereagovat na jakékoliv jeho posty.

skydedek
Registrace: 8/2010

Kombinačky

Jen ještě dodám, že kdokoliv kdo utahuje jakýkoliv šestihran místo klíčem kleštěma, je vepř. Když to dělá profík, je navíc (nevhodné slovo).

skydedek
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 126

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra