Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

OT: Windows NFS Client do W7?

Dobrý den,

chtěl bych si přimapovat linuxový disk na W7. Můžete mi doporučit nějaký soft pro to? Nemusí to být freeware ...

Děkuji

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: OT: Windows NFS Client do W7?

Skus Ext2Read ktory najdes na http://sourceforge.net/projects/ext2read/

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

Já jsem to před měsícem zkoušel a psalo mi to,že to je jen pro xp...?

Fanyn
Registrace: 11/2007

MS WSU

Windows Services for UNIX
en.m.wikipedia.org/wiki/Windows_Services_for_UNIX
www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=274
pouzival som to pre XP este, neviem ako s W7, ale pri googleni to naslo.
viem ze som raz riesil aj nejaky profi NFS klient bol komercny sw len uz si nespominam ako sa to volalo.
Ina otazka ale: to sa neda na tom Linuxe rozbehat k tomu nfs zdielanemu filesystemu, SMB teda "win share" a tak nazdielat to pre ms win ??

krikri
Registrace: 3/2010

Fanyn

Momentalne bezim z Windows 8iek takze ti to budem pisat Slovensko-Anglicky, snad to nebude vadit.

stiahni subor
klikni nanho pravim tlacitko mysi
vyber Properties
v zalozke Compatibility mu nastav “Windows Vista Service Pack 2″
a zafajkni “Run as administrator”.
kliknes na OK a instalujes. Po instalacii uz len nezbytni RESTART.

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

Omlovám ja jsem zapoměl napsat,že mám win 7 tak pro to mi to nešlo...

Fanyn

ext ti nfs

nejak tu pletiete 2 veci: citanie disku priamo pripojeneho v systeme W7, ktory je vo formate Ext2,3,
contra cez siet pripojeny Linux ktory svoj nejaky disk - filesystem zdiela cez NFS.

krikri

Já jsem měl soubor ext2IFS 1.11.a a a síťový disk nepouživám..jen jsem to zkoušel přímo do počítače.

Fanyn

No to je dobry gulas.......neviem co chcem ale viem co nechcem.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@ivo2001: s NFS pro W7 sem se dost natrapil, shanel sem nejakej rozumnej freeware a jedinej rozumne pouzitelnej jsem nasel dost staryho data, kterej umel pripojit souborovej system, ale diky jeho zastaralosti mel v implementaci pouze podporu pro disky do 2GB, presel sem proto na CIFS, funguje spolehlive pokud netrvas na NFS

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt

nemusi byt freeware tak tumas.... :laughing:
http://www.labf.com/nfsaxe/index.html
ale ci to helfne?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Upřesnění

chtěl bych na linux disk i zapisovat.

Klidně dejte tipy i na placený software.

Díky

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001

Není lepší nahodit rovnou Linux?

Pitomec
Registrace: 9/2011

Tak ako priklad disk formatovany pod linux boxom ide pod win7.
Total commander ma plugin ktorym to ide,alebo EXT2fsd soft ktorym to tiez ide.Predpokladam ze aj disk formatovany pod linuxom na pc by mal ist.

liquere

Warder

Windows 95 = Shit
Windows 98 = Good
Windows Me = Shit
Windows XP = Good
Windows Vista = Shit
Windows 7 = Good
Windows 8 = ?
:)))

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Ještě ti chybí W NT a W2K = Good. A W95 zase nebyly tak velkým shitem, oproti 3.1 to byl pokrok celkem velkej :8)

Pitomec

češi jsou hrozně exaktní. tohle bylo myšleno jako zábava. našel jsem to na youtube a líbí se mi to

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

A já myslel, že je to vlastní nápad :)))

Pitomec

Pitomec

No to by ma fakt zaujimalo kto na tomto fore si este pamata taky win 3.1-3.11 distribuovany na disketach 1,44.... ;)

liquere

a jak to funguje ty Windows 8? dá se to normálně používat a něco s tím dělat, nebo je to spíš zatím na ukázku?

vortimond

@liquere: nj ale kolik tech disket bylo? pet? :-) nezapomenu ale na win95 na asi 30ti disketach, to bylo pravy peklo, obzvlast kdyz si v 90% instalace narazil na ponicenou disketu :-))

kazdopadne ivo jestli chces vzdalene mountovat z linuxu disk na W7, vykasli se na NFS a pouzij CIFS, W7 jej podporuji nativne a nemusis nic dalsiho doinstalovavat

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt

@liquere

pre win 3.1 sa "internet" doinstalovaval. tusim 7 diskiet (malych 3,5" hd =1.44MB),
ten internet alias TCP/IP stack bol na 2 tusim.
Este si musel mat 1disketu na ovladace sietovky, vtedy najcastejsie 3Com 509b (ISA), potom 905b (PCI) ci 905c, to boli kvalitne drahe sietovky. Kratko nato Realtek fuhb 8139?
Tym si pridal do systemu prikazy (externe util) ako telnet, ping, finger...
Windows for Workgroups (3.11) uz to mal vsetko spolun na 14 disketach.
pamatam si prve talkeri cez chat. cez finger si zistil kto na ktorom servri, najskor ktorej skole ako euba (baby! :))) ) je online a potom si dal talk a ste chatovali...
Mosaic potom Mozilla sa instalovala tiez zvlast, pouzivali sme textove browsovanie cez lynx

krikri

liquere: Na tomto fóru už je možná málo pamětníků, ale ještě před pár roky jsem W3.1 viděl v jednom státním domově mládeže, kde sem dělal nějaký práce a to sem myslel, že se tam fakt zastavil čas. Na boku toho jejich XTčka svítila číslovka 33 a vesele na tom dělali účetnictví.

Pitomec

xilt: Většinou to měly "instalátoři" hozený na nějakým plonkovním HDD a ten se vždycky připojil, nainstalovaly W95 a pak se HDD odpojil a šlo se o dům dál. A to sériový číslo už tehdy znal každej zpaměti, protože ho vypisoval pořád dokola při všech instalacích to stejný :)))

Pitomec

:))) já bych za to i zaplatil. ale dostal jsem Visty s novým počítačem. a to je taková beta verze Windows 7, což je nepochybně perfektní OS. tak přece za to nebudu platit hned znova

vortimond

Vsetci traja ste mi pripomenuli stare zlate casy zaciatkov.Jj textovy editor T602 este DOS,potom nieco ako predchodca NC tusim Forte ci ako sa to volalo.Prve term. emulatory arctel,onnet dobre si spominam?Tie masinky 33MHz,40,66,delo 100.Diskety ked zacali blbnut zabava.Potom siet Novell netware pre dos stanice zo zaciatku.Boze ako sa to pomaly vynara,ved dplnte pripadne opravte co si zle pamatam! R^ ;)

liquere
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra