![]() |
|
EMP CENTAURI P.169-TW s TF6000CRAhoj, tohle https://www.parabola.cz/forum/topic-66835/ vlákno už trochu zapadlo, všiml jsem se ho až dnes.Chci se zeptat, svého času jsem přesně tenhle přepínač chtěl rozchodit s monoblokem a samotnými LNB pomocí Diseq 1.0 a 1.1 na TF6000, a nepovedlo se mi to tehdy. Měl jsem všechno naštudované, přepínač přepnutý správně, ale nakonec jsem to tehdy vzdal. Je tu snad někdo, kdo takovouhle konfiguraci rozchodil s TF6000? (teoreticky to musí fungovat, ale...commited a uncommited v tomhle přijímači není...) |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: EMP CENTAURI P.169-TW s TF6000CRTF6000 podporuje com a uncomm povely naráz?Nebo jen buď 1.0, či 1.1? Jak vypadá menu nastavení antény o TF6000, co tam je za položky? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: EMP CENTAURI P.169-TW s TF6000CRtady http://www.satelitni-komplety-shop.cz/files/Topfield_TF_6000.pdf na straně 26, je vidět, co se s tím dá jedině dělat, jak jsem psal slova "commited" a "uncommited" se v menu nevyskytujou, jen diseqc 1.0 a 1.1 - to pro tenhle přepínač nestačí ? |
lkfreak
![]() |
|
RE: EMP CENTAURI P.169-TW s TF6000CRStačí, ale je problém v jejich pořadí. V naznačeném schématu je potřeba, aby Topfield nejprve poslal uncomm povel a pak až comm. povel. nejprve můsí přepnout relé 169 a pak vydat povel Ooption/position pro relé DiseqC 1.0. Topfield to z největší pravděpodobností posílá v obrácené chronologii, proto ti to nechodí. Jako pokud ověření si zapoj třeba obyčejné relé 164 a na jeho jeden vstup si zapoj 169 s pár LNBčky. Já mám kaskádu na začátku 164/DiseqC 1.0 a za nim dvě 168čky a jeden monoblok a vše chodí jako víno. Vantage, Openbox, Koscom, vše přepíná bez problému.Navíc si vzpomínám, že Topfieldy jako takoví mají jiný režim DiseqC 1.1, než ostatní boxy. Když se dělali 168 s terr vstupem bez swičů, tak drtivá většina přijímačů potřebovala 168čky ve verzi V2, ale právě Topfield potřeboval verzi V1/cca 3-4 roky zpět/. Nyní, když je tato výroba ukončena, je pravděpodobné, že při manuální volbě pomocí swičů se dostaneš jen k režimu odpovídajícímu bývalému V2. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: EMP CENTAURI P.169-TW s TF6000CRtak nejak to bude, dik za vysvetleni.ta moje sunka proste proti vsem zkusenostem ostatnich uz 3 roky funguje a nic se vevnitr nenafukuje a me je lito ho odstavit. |
lkfreak
![]() |
|
![]() |