![]() |
|
Závada-sygnálMám AZBOX PREMIUM HD, motor SG2100, parabola Al 85, LMB SHARP 03dB. Přijímám družice 45E-45W. Zhruba před týdnem se začala objevovat zajímavá anomálie. Při natočení na družice kolem 0 zejmena Thor 08 a AMOS 4W se stratil sygnál. Ostatní družice v popisovaném rozsahu chodily bez problému. Zmíněné problémové družice naskočily třeba po delším časovém intervalu, nebo natočením na jinou funkční družici a zpět.Sygnál po naskočení vykazoval normální stav cca 95%. (Motor byl před závadou samozřejmě,správně vyladěn na všech družicích na max. v rozmezí 100%-75% a nedošlo k destrukci paraboly ani LNB) Včera postupně kolabovaly i další družice až do stavu totálního KO všech. Provedl jsem prověrku připojením motoru na jiný přijímač, také vše bez sygnálu. Následně jsem kontroloval zda se otáčí motor - natáčení je OK (motor s parabolou na velmi nepřístupném místě cca 25m od boxu) Dál jsem se pro tmu nedostal. Napadá mě pouze následující: 1.Prověrka spojení mezi motorem a LNB - propojit LNB přímo s boxem spojkou F konektorů zda není závada v průchodu motorem. 2.Dle výsledku výměna LNB LNB stáří cca 7 let, motor 1,5 roku. Má někdo jiný nápad v čem by mohl být problém? Dík za radu. |
Amper1
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
možno to budetým, že hladáš sygnál (ten tam pravdepodobne nikdy nebol), skús pohladať signál. |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
Závada-signálomlovám se chybička se vloudila cizí slovo |
Amper1
![]() |
|
mechanikatreba skontrolovať mechanické nastavenie, je možné, že s poklesom teploty sa niečo pohlo ... stožiar, uchytenie motora, uchytenie paraboly, rameno paraboly |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Závada-sygnálNajpravdepodobnejšie to bude až za motorom,keď tvrdíš,že motor točí.Zrejme to LNB,možno prasknuté víčko a tým aj prítomnosť vody vo vnútri.Taktiež to môže byť kábel a píslušné F-konektory za motorom.Začal by som odmeraním napätia na LNB a skontrolovaním celkovej stability systému.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
závadaMyslím si, že sa ti motor oprie o kabel v ohybe za F konektorom a to spôsobí stratu signálu. Studený kábel je tuhší a mohlo prísť k čiastočnému vysunutiu z F konektora. Treba skontrolovať F konektory a volnosť pohybu motora pri otáčaní okolo nulovej polohy. Robia to hlavne šroubované konektory. |
huvo
Registrace: 2/2004 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
OpravenoStačilo trošku odvahy a vystoupat po namrzlé střeše. Příčinou závady byl pomalu se uvolňující až nakonec vypadnutý koax kabel z -F-konektoru od motoru k LNB. Předělán spoj a věe 100% ok, díky všem za radu. |
Amper1
![]() |
|
RE: Závada-sygnálNJ,nedobrá vizitka majstra,ktorý to robil.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
![]() |