![]() |
|
AB IPBOX 55 HDZdravím, chtěl bych se zeptat jestli AB IPBOX 55 HD pracuje ve čtečce dobře s kartou CS link a Sky link. Po případě jak rychle přepíná. Kdo ho má jak je s ním na běžné používání spokojen. Dík za reakce. |
nemo
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 489 |
![]() |
|
RE: AB IPBOX 55 HDLiny linuxbox s velmi poddimenzovanym hardwarem - jde rozchodit (temer) vsechno, ale necekat zazraky. Dobry obraz, fajn enigma2, vseobecne pomaly pri vsem kvuli slabemu CPU. |
Lucifer
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
Lucifere, těš se na Mikuláše...a řekni mi, který z přijímačů v ceně AB IP 55 HD umí víc.Máš staré informace. S novou enigmou umí už i usb klávesnici... 64 MB volné paměti také není k zahození. Softwarová podpora je také velmi slušná. Máš sice pravdu, s tím hardwarovým vybavením to slavné není. Je to ale nejlevnější AB IP box z řady 99, pracuje spolehlivě a kvalita obrazu není vůbec ošizená. No, a přece díváš se na TV jen očima. Netrpěliví "přepínači" kanálů si budou muset doplatit 3x až 4x víc - nakonec, dá se napsat i Ježíškovi. A kdyby psaní náhodou někde zabloudilo, já bych koupil zatím ten AB 55. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
re: AB IPBOX 55 HDTakže přepínání tak do 3 vteřin? A nahrávání na disk je bez problémů? Jde mi jen o obraz nahrávání a spolupráci s kartou českých programů. Myslel jsem nejdříve Mascom MC 2600HD IR CI ale jak jsem se dočetl o tom nahraném pořadu který za tři dny už nepřehraješ tak jsem to vzdal. A za ty prachy se mi jeví AB IPBOX 55 HD snad nejpřijatelnější. Nebo je nějaká lepší možnost. |
nemo
![]() |
|
AB55 pro =nemo=AB IP box 55 HD namá možnost instalace interního hdd. Jde nahrávat pouze na USB disk. (USB adaptér s externím napájením a v adaptéru harddisk.)Kdybys chtěl nahrávat bez potřeby další krabice vedle sat. přijímače, byl by pro Tebe řešením AB IP box 99. Ten má možnost montáže i druhého tuneru. Přijímač je cca o 1000.-Kč dražší (rozuměno bez hdd a druhého tuneru) - ty je možno doplnit i později. K tomu přepínání: Přepínání SD kódovaného kanálu - cca 1 sec. , HD kanálu charakteristicky 1,5 až 2 sec. , podle momentálního bitrate. Žádné stresy. To platí pro oba typy. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: AB IPBOX 55 HDvsak jsem taky nenapsal nic az tak negativniho, enigma2 za tu cenu je fajn, ale ta pomalost proste objektivne je - i s Nocturnem je to porad to nejpomalejsi a nejlinejsi co jsem kdy mel v rukou. Funkcne nemam moc vyhrad (ja vzal nakonec 99HD, neb 55HD nebyl skladem a beru ze ten vnitrek je z 99% stejny) - bezi spolehlive, stvou nektere SW nedodelky (na chu.ja mi je USB klavesnice a reseni podobnych krav.in kdyz poradne nefunguji daleko zasadnejsi veci), ale pomer cena/co to umi je dobry. Jina volba - bud v podobne cene nejaky uzavreny system ala. FS-9105, nebo stroj s Enigmou za minimalne dvojnasobnou cenu. Toz asi tak. |
Lucifer
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: AB IPBOX 55 HDPokiaľ nemáš skúsenosti s linuxom doporučil by som skôr AB CryptoBox 400 alebo 450 - tam sa už dá aj HDD. S novým FW je to veľmi dobrá voľba.. Prehráva divx, mkv... |
zzzs11
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 52 |
![]() |
|
re: AB IPBOX 55 HDDík všem, stále se rozmýšlím co za přijímač a ještě mám v hlavě Humax IRHD-5100S. Není to pro mě. Je to pro kamaráda který chce hlavně nahrávání + bezproblémový chod karty. Já mám na hraní VU+duo. |
nemo
![]() |
|
nemaKed to je pre kamosa,ktory nema vyssiu pocitacovu gramotnost,tak mu radsej zober toho humaxa,aj ked ipbox nakonfigurovat nie je ani najmensi problem,ale ani potom nie je problem to uzivatelom p.o.srat. Ale,pre tych,co chcu dobry a lacny linux a trocha im to v pc problematike pali(u ipboxov 99xx a 55 staci velmi malo-velmi lahko konfigurovatelne boxy). A dobra spolupraca karty-aj ked stb nekupujeme na vecnost-55 nema slot na cam-a nikdy nemame zaruku,ze karty nasich providerov v nej pôjdu aj za rok-staci vymena kariet za irdeto a mala zmena a je vymalovane u vsetkych stb s uni citackou. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 651 |
![]() |
|
nemo-nie nemaSorry.Ale inac za tu cenu super box(samozrejme vypredaj-predtym skoro nefunkcny box a vysoka cena). Len skoda,ze nedali do 99xx rovnaku flash ako do 55. Presun var na usb to sice vyriesi,ale flash mala byt väcsia. Procak sice tiez nic moc,ale da sa. Inac linux boxy za minimalne dvojnasobok. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 651 |
![]() |
|
re:KasrPřesně jsi to vystihl v prvním příspěvku. Nemají počítačovou gramotnost :laughing: a já bych asi musel stále něco chodit ladit. Jinak dík za info. |
nemo
![]() |
|
![]() |