Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Vlhkost v koaxiálu?

Zhruba před měsícem jsem byl nucen přemístit parabolu na jiné místo. Dočasně jsem prodloužil koaxiál pomocí spojky a oziloval elektrikářskou páskou... Ale mám podezření, že se tam stejně vlhkost dostala. Včera po dlouhé době zapršelo a začal jsem mít výpadky vysílání - zbruba pět minut vše v pořádku (kvalita signálu na 95%) a vždy chvilku kostičkování. Kvalita skákala po celé šířce stupnice. Později jsem výdy při prvním zakostičkování přijímač vypnul a zapnul a vš bylo chvíli OK.

Dnes jsem přijímač zapnul, opět jel pět minut v pohodě (kvalita kolem 95%). Ovšem pak začlo opět kostičkování - narozdíl od včerejška nemělo dlouhého trvání, protože následovala tma. Nyní mám všechny ukazatele na "nule":
Uroven - -81dBm
Signal/Sum - 0.0 dBm
Kvalita - 0%

Mám CSLink na 23,5E, přijímač Openbox X-820. Nemáte někdo s podobným chováním zkušenost? Vypadá to na tu vlhkost nebo mohlo odejít něco jiného? Nemám teď bohužel možnost to nějak proměřit.

tomygo
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vlhkost v koaxiálu?

elektrikarska paska je uplne nevhodny izolant.
tam by som hladal zavadu

Mathev
Registrace: 1/2011

Měl bys zrevidovat všechny konektory

"elektrikářská" páska může být textilní - ta není vhodná. Když použiješ PVC pásku a při navíjení na kabel jí utahuješ, obvykle to vydrží rok i více a neteče tam.
Podle popisu závady mi to ale připadá na vadu přijímače, Jako že by vypadával tuner.
Zkus na ten kabel připojit jiný přijímač a uvidíš...

bob.r

Kdyz by jsi pouzil kvalitni koax a na nej odpovidajici kvalitni konektory a spojku, vydrzelo by to i bez izolace. Fakt je, ze izolacka je opravdu nevhodna. Kdyz uz tak vulkanizacni pasku. Takze jak bylo psano, tam hledej chybu.

J a
Registrace: 7/2005

bob.r

taky to tak vidím R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Dneska jsem s sebou vzal přijímač a připojil ho jinde - jede bez problémů. Takže je to buď v koaxiálu nebo LNB, navečer na to kouknu...

tomygo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra