![]() |
|
Nová TV plazma - koupěKolegové rozdělím se s Váma o zkušenost pří koupi nové tv plazma. Mám doma Panas px 37 HD, 4 roky a ok, ale čas beží PX 80 jsem nekoupil za cca 30.000,- a tak jsem zač. listpadu jel koupit novou. Rozhodnutí bylo: Samsung PS43D490 HD, LG42PW450 HD, Panas 42TXG-30E FULL. Dost jsem rozčílíl odborné prodavače v Datartu v HR. Králové, že nechci FULL TV, atd. Panas a Samsung, odjeli na klavírně leklé plasty okolo panelu - to je proti KINO projekci a mám na to od roku 1976 na 16 a 35 mm film zkoušky.Vyhrála LG 42 PW450. Všem kolegům zde píšu návod dle mě na seřízení obrazu a funguje to na všech plazma LG. Nastavení: Možnosti vyp. nebo orbiter nebo normální, obraz: 16:9, Průvodce: standart nebo perfor, energie: vyp. Mod: Expert 1a 2. - Kontrast a jas 45 - 50, ostrost H/V 75 %, color 43, barev. ton G 20. Ovládání pro odboníky: Dym kontrast: vyp, potlč. šumu vyp, korek.gama vysoká, uroveň černě vyp. režim film vyp/zap., barev rozsah šíroký, ostrost hran zap., vz. exp. vyp., barev. filtr, vyp. "" Peptota barev srtřed., metoda 2body, vzor - vnější, Konr. červené -3, kotr. zelené +3, kotr. zelené +3, kont. modré +3 Jas červené -3, jas zelené +3,jas modré +4. Systém správy barev: červená - barva/ odstín -3, zelená +4, modrá +4, žlutá -2, tyrkys +2, purůra -3. - zavřít -.. Jinak dolaďte dle sebe, ty automat mody jsou o ničem. Postavi jsem Panase a LG vedle sebe a sníží rolišení na 720p zapoj. HDMI a komponent. Panas. nachový, LG purpůrová. Planeta FULL HD Bulhaři LG - SUPER, v SD trochu pepší Panas. Ale u Panasu zda tem V- REAL procesor je pravda ? Jsouv to rozdílné TV a vše je o seřízení, mi to u LG trvalo 14 dnů a spokojenost, dá se tvrdě obrazove nabrosit jako v obchodech a ta není třeba. To jen pro radu a dle zkušeností. Jen rozdíl v ceně v Rychnově n. Kn. - Elmax 12.999,-, Electroword Pardubice 10.700,- tam koupeno. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Pane CES .........kolik takových znalců u nás existuje ? Dali by se lehce spočítat.Snad jste jen mohl napsat, proč jste nechtěl FUL .Ale sespsal jste to excelentně. |
widmar
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
for CESAle copak, vždy jsi propagoval Panasonic a najednou změna. Jinak když si řekneš, dají ti tu cenu v Elmaxu taky. |
Jira
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
pane CESno a co jako ? :-/Cvik dělá mistra.
|
ladinek
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 405 |
![]() |
|
widmarKolego, zde na Parabole se více přispivatelů do diskuce přiznalo, že po koupi FULL tv. byli z obrazu v šoku - negativně a full tv. rychle prodali, nebo vrátili a znovu koupili HD. Jen se koukni na Aukro, kolik nových - a krátce použitých tv. FULL - LED, LCD a plazem se prodává. - Ti co vědí co chtěj momentálně za kvalitu, to za3. roky třeba nebude pravda. ? Proč ? SD - je na HD lepší.???? ... atd.. Ale FULL tv zas neodsuzuji, kdo co chcbeať má.R^ |
CES
![]() |
|
for CESMyslím, že by i tímto směrem měla směřovat úroveň diskuze a příspěvků na zdejším fóru místo přiblblejch samolibejch předváděček zde mnohých účastníků hrdině skrytých za neviditelné tváře nicků. Děkuji CES za info.hezký večer |
goran
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
JíroSe to časem změnilo, čtu recenze a na nové Panasi jsou trochu stížnosti, jak to v těch Pardubicích dělaj ?? Např. v testech u LED TV v konkurenci dle obrazu, posuzovalo 60 lidí 1. LG, 2. Samsung, 3.Panas.. Si klidně koupim např. za 3. roky zas Panasa, ale až budu s tím modelem spokojen. Koukal jsem v MP zde v RK jeden Panas FULL zelenej a druhý oranžovej ?? R^ |
CES
![]() |
|
Pro CES.Děkuji za sdělení... Měl jsem o full kvalitách rozdílné informace. |
widmar
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
CES mámpodobný názor se svojí 3,5 letou 42px80,brácha vzal letos 50"full a kroutí ho to řádně,nedal si říct ! :((Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
spykoNo máš pravdu, na té 125 cm FULL se to dost výrazně projeví, čí věteší panel, tím to je více vydět a o tom rozhoduje kvalita signálu. Já jsem také uvažoval o 125 cm a jsem od 42" 2,8 m a mám jí plné oči. Tvrdím že do 3. metrů je OK rozměr panelu 37" = 94 cm HD. - to nemá chybu. Ale to zblbnou lidi v obchodě a tomu nesmíš podlehnout, a nesmíš koupit TV jak nějatá tetka ze Zlamáné lhoty dle toho co tam pouštěj. Já jsem první plazmu vybíral 3. mesíce a nakonec jsem jí koupil dle patrametrů a potom jak chodila v hospodě. Při LG mi to trvalo 6. týdnů. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Nová TV plazma - koupěach ta čeština - vydět - vidět - vyjmenovaná slova, 4. třída základní školy... :bomb: |
Ľudmila
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 293 |
![]() |
|
LiduškoJe pátek a jsme po týdnu tvrdé práce unavení a trochu jsme něco pili, ale snažíme se chovat slušně, tak nám to odpusť , nanapadej a bav se na téma a já jsem dost tvrdej a jen ať Ti kalhotky nezvhnou. A po tomto Tvém příspěvku se vypínám - nechci banána. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Nová TV plazma - koupěTeď nevím jestli nezvlhnou nebo nezvrhnou, škoda no.Každopádně banána za veřejné pobavení.. to ne R^ Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Nová TV plazma - koupěTomik535 :))) :)))nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
ja to vidim takze kazdy nech si kupuje to na co mu staci penazenka, ale nech potom nerobi kecami z tv za 10 tis konkurenciu plazme panasonicu :) osobne som lepsi obraz ako na Panasonic TX-P46ST33E este nevidel. |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
RE: Nová TV plazma - koupěHlemyzd - se - smyka - po - mytine,mas tam nekde tu samyci? |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Nová TV plazma - koupěSoso zo zaciatkom suhlas,tej druhej casti nerozumiem!?Ved prave plazmy su lacnejsie ako kvalitne LCD.Alebo myslis lacne lcd a lacnu plazmu? Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
liquerebolo to myslene tak, ze ak si niekto nemoze dovolit auto lepsie ako napr. skodovku, tak nech potom nevykrikuje, ze ma najlepsie auto na svete ;) proste ma to, co za tie peniaze kupil ALE nemoze sa porovnavat s masserati. to o tom ze to co popisoval ces je iba navod ako trocha vytunit skodovku (ta jeho lg plazma za 10tis), ale furt to bude len ta skodovka - vytunena :) |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
![]() |