Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Velké problémy s HD-BOXY 9200 stále nevyřešeny

Problémy s HD-BOXEM 9200 přetrvávají. Zvláště ti majitelé, kteří chtějí používat box legálně s kartou Skylink ICE mají neskonalé problémy. Box několikrát do týdne ztuhne a pomůže jen zadní vypínač, nemluvě o zakódovaných nahrávkách přes časovač. Neexistuje žádná osvědčená kombinace FW a pluginu, která by zajistila bezproblémový chod tohoto přijímače. Jakýsi pirát Dempsey z fóra satdigitalne, který zjevně nepoužívá tento přístroj k legálnímu příjmu, neustále na tomto fóru osočuje všechny, kteří poukazují na chyby tohoto přístroje a ve většině případů hrubě uráží diskutující s tím, že je nakonec odstaví od tohoto fóra. Vlado Mečiar je možná jeho otec. Jakýsi lubos3nec slibuje už druhý týden nový FW, ale evidentně se nic neděje. Zřejmě jsme opět naletěli zlatokopům, kteří se napakovali a podpora je na bodě 0. Kdo nevěří http://forum.satdigitalne.cz/index.php . Já osobně jsem si k tomuto přístroji pořídil Belkin přepěťovou ochranu s dálkovým ovládáním, ať nemusím stále chodit k HD-BOXU 9200 a vypínat jej ze sítě když vytuhne. Určitě se zde ozvou zlatokopové, kteří jsou přímo na tomto HD-BOX přehřívajícím se šuntu finančně zainteresováni, že neumím přehrát FW, nový plugin atp. No já to sice velmi dobře umím, ale i kdyby náhodou ne, tak by měla být podpora taková, aby to zvládl i amatér, jak je obvyklé u konkurenčních zařízení. Možná bylo uvedení HD-Boxu jako alternativu k dražšímu OCTAGONU dobré, ale vsadit na podporu od idi_tů typu Dempsey byl krok do louže. Tento rádoby moderátor či administrátor, když si neví rady, což je povětšinou vždy, pouráží všechny dokola a dá dotyčným zde známý banán. Přátelé, nejsme tak bohatí, abychom kupovali HD-BOXY 9200, které zjevně nefungují tak, jak proklamuje dovozce. Zná někdo zaručeně funkční FW + plugin, který bez problémů funguje s kartou SKYLINK ICE, tedy nahrává 2 nezakódovaně prg. přes časovač, netuhne a umožňuje využívat funkce timeshift nebo PIP? Pokud ano, prosím podělte se. Děkuji George.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116
Odpověď v diskusním vlákně

George go to UPC

nejlepší máš přejít UPC , tam to chodí jak "hodinky" sice ne jak švýcarské . UPC je dnes levnější než skylik a hlavně tam není problém s EPG , které evidentně nedělá některým přijímačům dobře .

showboy
Registrace: 7/2008

RE: Velké problémy s HD-BOXY 9200 stále nevyře...

George: tak skromne sa spytam, tieto problemiky si riesil aj s vyhradnym (tusim su) dovozcom HD-Boxov tj spolocnostou Sapro? ono ziadne forum, pokial nie je "kryte" dovozcom ti negarantuje vyriesenie tvojho problemu, a aj ked ma niekto pristup k moznosti vylepsenia "soft" podpory pre dany primac, to este neznamena, ze je za to plateny, nakolko na 99,9percenta ide skor o konicek, ktory ti nikto nezaplati

takze, pokial ziadne rady na forach ti nepomohli, jedina cesta je kontaktovat predajcu (este lepsie vyhradneho dovozcu) a riesit to s nim

vies, ja viem minimalne o dvoch dalsich znackach, kde podpora bola odflaktnuta, reklama na podporu predaja bola zavadzajuca ... doba OpenBoxu x810 skoncila:-)

nech sa dari, ahoj ;)

ps: nepouzivaj priestor serveru parabola.cz na kritizovanie inych for (to sa tu nerobi)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

hdbox ma citacky conax, jake irdeto ty chces? :D

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

http://www.tvfreak.cz/art_doc-8600067DB1B0D0A0C12576D1006324D1.html Zde si můžete přečíst jak přístroj dopadl v dlouhodobém testu.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1

to name

NAPISAL SI: Nezdielaš, nepoužívaš timeshift, ale nepriamo tvrdíš (vetou "Ze to tebe nejde je len a len tvoj problem" ), že v boxe problém nie je.

1) ZDIELANIE FUNGUJE, aj ked ho ja nepouzivam, nepotrebujem to, mam 3 karty, dokazes to pochopit?
2) TIMESHIFT FUNGUJE, aj ked ja som si o vypol, nemusi mi disk ist nonstop s tunerom, dokazes to pochopit?
3) motor nemam, ale nepouzivam ani 1 ani 2 ani 3 ani ... druzic. A cuduj sa S EPG NEMAM PROBLEM. Denne sursujem 28,2 - 19,2 - 23,5 - 9 - 13 ...
Vsetky funckie osobne vyskusane.
A teraz kric ...

Na nahratie potrebuje uzivatel len bezne znalosti. Ale dotycny si nesmie mysliet, ze zjedol mudrost sveta a nemusi jednoduhco dodrzat postup. Vysoku skolu na to netreba. Disciplinovanost ano.

losparabo
Registrace: 2/2007

056152 diky za tip na lmod

uz si s tim tady hraju a vypada to moc dobre :)
konecne nejaka progrese po ymod

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

losparado

zatiaľ tu kričíš len Ty. Akú máš istotu, že práve tie funkcie, ktoré Ty nepotrebuješ a máš vypnuté, nezahlcujú ten box a nezaťažujú procesor tak, že ten potom vytuhne? Dokážeš to pochopiť, že niekto ten box používa aj inak ako ty a preto mu môže robiť problémy? Zdieľanie nerovná sa 23.5E a 0.8W. To nepotrebujem ani ja. Skús SkyUK, SkyDE, alebo SkyIT, koľko sekúnd vydrží bez rozpadávania obrazu a bez tuhnutia(na DM OK). Nehovoril som o probléme s EPG, ale že s množstvom načítaných údajov z EPG, sa znižuje funkčnosť. Nič iné ma prosto nenapadá. Príklad: timeshift na skylinku funguje, pomotám sa chvíľu napr. na PlatformaHD, vrátim sa na skylink a už to pri pohybe v TS tuhne. Vypnem, zapnem a znovu OK. Mimochodom z tých 3 kombunácii čo si tu dal mám tú 2.

name
Registrace: 5/2006

losparabo

Sere Tě že ma někdo jiný názor? Ten přijímač tobě fungovat může, protože ho využíváš jen minimálně, co se týče funkčnosti. Ale kdo používá všechno včetně zdílečky, protože ten stroj byl na to stavěný, tak ten stroj je prostě na prd. Přesně jak píší kolegové.Tebe na to co používaš, stačí nejaká HD Ariva. R^ :laughing:

Neříkej vždy co víš, ale vždy se snaž vědět co říkáš.F.Bacon

Magicial
Registrace: 11/2011

"Ale kdo používá všechno včetně zdílečky, protože ten stroj byl na to stavěný,"

tak toto ma pobavilo, satelitny primac stavany na zdielanie :laughing:

nech sa dari, ahoj ;)

alfasex

Drembox, VU + a pod jsou stavěné na co? Aby tam někdo narvat jednu kartu a díval za drahé peníze? Na to mu stačí běžný stroj.Bylo to myšleno obrazně, aby to ten jednohubkář, pochopil.

Neříkej vždy co víš, ale vždy se snaž vědět co říkáš.F.Bacon

Magicial
Registrace: 11/2011

Vám kterým to nefunguje a nejste spokojeni,tak jej bud prodejte,nebo reklamujte u svého prodejce a kupte si něco jiného.Já jsem spokojený uživatel. :8)

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

Magicial: caro linuxu spociva v niecom uplne inom, a kupit si Dreama, ClarkTecha, VU+ len kvoli zdielaniu, tak to su priatelu vyhodene peniaze, ale skutocne vyhodene peniaze, nakolko to zdielanie dokaze i low-end primac za 90Ecok, nato vazne nepotrebujes linucha :8)

nech sa dari, ahoj ;)

ps: do linucha mozes narvat i viac kariet ako umoznuje pocet CI slotov a citaciek (to len tak na okraj)

alfasex

Tak tomu sa hovori kartovy grupak.... :laughing: R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

2 name

Viem o tom viac ako si ty myslis. Vsetko co popisujes mam vyskusane a zatazovo.
George pise, ze zdielanie funguje, ale nie ICE. Potom ty hovoris, ze nejde zdielanie. Mne je fakt jedno, ze vam to nejde, pretoze mam zatazovo vyskusane ze ide oboje a sucasne. A je mi jedno ci mi uveris, ci nie. SKY UK mam osobne, SKY DE viem ako funguje u niekoho ineho a funguje bez rozpadavania.
Mas druhu kombinaciu? A v tej ti ide SKY UK/DE/IT? Vazne?
Na bezproblemovy toho co potrebuje George daj tretiu kombinaciu, ale s cleanerom.

losparabo

2 magical

serie ma ze niekto siri bludy, precitaj si moj post vyssie.
Co je to minimalne pouzivanie? Tusis o com hovoris, ked od svojho compu odhadujes, ako ja pouzivam tuner. Nebud smiesny, nevidim tu ziadnu tvoju ip kameru :-). Ak ty na pockanie zverejnus o sebe vsetko tak ja rozhodne nie.

losparabo

2 George

To ze si mal 1.08.83 a M z 3.3 nie je zarukou ze pojde, ked je zle ovladanie ruk.
Co a kto ti brani urobit test cez parabolu?
Mas uz RS 232 kabel, ze nie?
Kedy sa chystas s hdboxom na Slovensko?

losparabo

test, který by zaplatil ten, kdo bude mít pravdu

... nemyslel si to naopak?

vador
Registrace: 6/2010

grantec nemoze byt slusny clovek, grantec teraz, ked velky mag ma zakaz vystupovat verejne v diskusnych forach za spolocnost skylink (moze max stanoviska posielat cez redakciu), zastupuje velkeho maga na forach a obhajuje skylink . ;)

grantec
Registrace: 3/2007

vador

No napsal jsem to blbě. Já zaplatím, když to vše bude fungovat na 100% a protistrana zaplatí, když to nepojede na 100%. Sorry

George

losparabo

len aby sme si rozumeli.
1) nepoužívam timeshift. Raz som to skúsil a box pri tom totálne vytuhol a padol mcas. Tak som s tým potom laboroval, aby som zitil to, čo som napísal vyššie. Odvtedy som to nezapol.
2) zdielanie nepoužívam. Zo zvedavosti v akej kvalite vysielaju provideri naprieč Európou som si to jedného času zaplatil a nešlo to plynule ak išlo o kódovanie NDS. Tak som skúsil iný server, ale s úplne identickým výsledkom. Prišiel známy s nejakým klonom DM a všetko OK. Samozrejme som mal nainštalovaný aj xcam. Nechytaj ma za slovíčka. A nikde nepíšem, že mi SKYXX na tom išlo, ale práve, že nie. Už som čítal rovnaké sťažnosti aj tu aj na satdigitalne, takže niečo na tom bude.
3) nahrávanie takmer nepoužívam. Nahrával som všeho všudy asi 10x, z toho 2x alebo 3x mi zostala udalosť v časovači a program sa nenahral. Tak to radšej ani neskúšam...
Bez týchto 3 vecí funguje box aj mne bezchybne, ale to nie je dôvod na to, aby som niekoho obvinil, že s ním nevie zaobchádzať, keď má problémy, kedže viem, že žiaden FW nikdy nebol 100%. Nič nie je čierne ani biele, ale v tomto prípade som sa musel postaviť na stranu George. Ty si šťastný a spokojný užívateľ, tak mi Ti to prajeme. Čus

name
Registrace: 5/2006

2 name

napisal si:
Akú máš istotu, že práve tie funkcie, ktoré Ty nepotrebuješ a máš vypnuté, nezahlcujú ten box a nezaťažujú procesor tak, že ten potom vytuhne?

Istotu mam. Pretoze na rozdiel od teba som laboroval. Isto ani netusis, ze zle nakonfigurovany box bez akehokolvek pluginu a tym padom bez zdielania, nadalej tuhol aj pri FTA programoch. Zaujimave je, ze ten isty kus boxu ide teraz takmer bezproblemovo 3. tyzden aj s pristupom S/DE.

Asi zijeme v inych vesmiroch.

losparabo

No já osobně bych ruku do ohně za HDBOX nedal, ale jsem si na 100% jisty, že u jiných přijímačů to také není na 100%. Můj osobní rekord je 5 dní provozu v kuse sem tam něco nahraji sdílím a dělám server po domě něco málo EMU.

Položil jsem teď otázku manželce ať řekne svůj názor na HDBOX po dvou letech co ho doma máme. Její odpověď byla nezveřejnitelná. V případě rozvodu je hází do popelnice.

Dále si stojím za tím, že TIMESHIFT raději nepoužívejte a máte o 50% spolehlivější stroj a u HD programu na to rovnou zapomeňte.

056152
Registrace: 4/2007

TO:losparabo

Už Ti nemíním dál, jakožto nováčkovi vysvětlovat, že sériový kabel vlastním a používám a to křížený i přímý od dob, kdy tebe tata řezal po (nevhodné slovo)i kabelem od žehličky. Bohužel málo. Moc dobře víš, že znám všechny postupy, jak nahrát do boxu nový fw a plugin, kdy před tím box vyčistím HDBox cleanem atp. Zamysli se, co jsi za mago.. Všechny přesvědčuješ, že jsme blbci a děláme to špatně. Pomalu si začínám myslet, že jsi ten Dempsey (stejná rétorika). Nevím, proč bych měl jezdit s boxem na Slovensko. Parabola je v ČR. FW a settingy se běžně přehrávají na většině současných přijímačů. Dokonce jsou i některé, které nepotřebují ani tovární nastavení po update. Jen na přehrání HD-BOXU potřebuješ mít ruce jako Doc. Bohdan Pomahač (pochybuji, že víš kdo to je) a minimálně několik VŠ. Vyprošuji si, abys tady z nás dělal voly. Tvé 3 kombinace prostě nefungují, jak proklamuješ a pokud nemáš více, co bys poradil, tak nám dej pokoj ty malý Dempsey.

George

Pre timeshift je najdolezitejsie, ako pre vsetko podobne, miesto s najuzsim hrdlom, cize najslabsi clanok celeho retazca. Tam kde mne fuguje timeshift aj nahravanie 2x HD su tieto HDD "lieviky" s udajom 188 MBits/s. Ake udaje maju vase disky pani?
Nie je disk ako disk. Vyrabaju sa specialne disky video streaming for DVR and media center applications, alebo AV drives alebo Designed for demanding audio and video environments.
Najlacnejsi datovy interny disk, v este horsom pripade najlacnejsi hotovy externy disk D kategorie vam tuto sluzbu nikdy spravit nemoze. Je to nad jeho moznosti. Preto mam model vhodny pre interny disk.

losparabo

George

jako že máš problémy s hdboxem ti celkem věřím, ale tím, že uživatelům s kratší registrací než máš ty neustále zdůrazňuješ že jsou nováčci už začínáš bejt docela trapnej. Že ty si se zde registroval už v roce 2003 neznamená že si něco lepšího než ten kdo se zde zaregistruje třeba teprve letos. :lookaround: :zombie: :dead:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra