Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

občasné zamrzávání obrazu u HD programů

Potřeboval bych radu zkušenějších, čerstvě příjímač Gosat GS7055Hdi a karta Skylink ICE a při sledování HD (HBO HD,Eurosport HD,Markíza HD) programů se mi na pár sekund v nepravidelných intervalech 3-5 min zamrzává obraz, úplně se neztratí, u SD se toto neděje. Signál mám 71 procent a kvalitu 84 procent - víc nejsem schopen naladit), rozvod veden po bytě zásuvkami a konektory jsem zkontroloval bez většího úspěchu a natáhl jsem i od paraboly sólo koax přímo do přijímače a problém se zamrzáváním se stejně objevoval, co s tím,na co se mám soustředit?, díky za případné rady.

lucanyb
Registrace: 4/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: občasné zamrzávání obrazu u HD programů

S největší pravděpodobností na parabolu. O té jsi mimochodem nic nenapsal.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Vyzkoušet třeba jiný konvertor nebo zkontrolovat nastavení skew.. a hlavně řádně nastavit parabolu.A nedělá to ,když fouká vítr...

Fanyn
Registrace: 11/2007

parabola je 80cm, stejně nastavená jako když jsem používal přijímač topfield na kterým jsem při stejně nastavený parabole měl lepší hodnoty signálu i kvality,bohužel to nebyl HD přijímač takže mi tam SD šli bez problému, konvertor je nějakej Monoblok Twin 0,3db,sice včera trošku foukalo, ale dneska jenom jemně prší tak bych vítr moc nepodezříval

lucanyb

Měl jsem zákaznika,kterému frekvence 12109 vypadávala jenom pří větru.Museli jsme parabolu upravit tak,že se na ni musely namontovat boční vyztužovací 2 tyčky mezi držák lnb a plech.Použivá sat 105 gibertiny a bydlí na kopci.

Fanyn

Doladěním antény začni.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

zamrzání obrazu u HD

Měl jsem stejný problém vyřešilo se to výměnou LNB. A OD TÉ DOBY JE POKOJ

petrbroul

díký za vaše postřehy a zkušenosti, včera večer jsem se díval jak na Euurosport HD tak na HBO HD a vše bylo v pořádku, že by zlepšením počasí?, jinak až to zase začne zamrzávat tak zavolám kámoše technika s měřákem a začneme doladěním antény a zkusíme kvalitnější LNB

lucanyb

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra