Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HD a skart

Dobrý den. Mám problém s přijímačem při sledování HD programů. Když přepnu na 1920x1080 tak skart, který používám na nahrávání na DVD rekordér, se taká přepne. U některých přijímačů výstup ze skartu zůstane stále stejný jde o to, že když zapomenu přepnout na PAL, tak se mi nic nenahraje. Potřebuji vědět, který přijímač skart nepřepíná?
Dík

marcelo
Registrace: 8/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD a skart

Toto je čo za blbá otázka,žiadny HD STB nemá vyššie rozlíšenie cez Skart ako 720,tak čo od toho očakávaš?Daj si HDMI a tam to bude o niečom inom.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

V první řadě je nesmysl nahrávat na DVD rekordér vysílání v HD a ještě analogově přes SCART. Kup si receiver PVR, připoj HDD nebo FLASH a nahrávej jak se vysílá.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Asi jste ho nepochopili, nejspíš mu jde o to, že při přepnutí hdmi výstupu přepne i scart výstup z RGB na cvbs, popř. vypne úplně..
Některé přijímače nedovolí souběžně hdmi a RGB na scartu např. Ferguson HF8900. Popř. funguje hdmi + komponent.
Všechny možnosti jedou v pohodě třeba na Head 8500.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Mal si napisat co mas doma aky stroj?Takto vieme trt!

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Opensat 9900HD to zvládá odzkoušeno

pit178
Registrace: 11/2007

Vůbec nejde o HD programy, ale i o SD. Přijímač opticum 9500HD se přepíná ručně. Když večer koukáte na HD, tak druhý den musíte ručně přepnout na PAL, aby jste mohli něco nahrát. Já vím, že u HDD tento problém není (také ho využívám), ale přece nevyhodím analogový dvd rekordér, když zatím funguje.

marcelo

Tento stroj znám a bohužel jsem řešení tohoto problému nenašel. Doporučuji ti vyměnit stroj za jiný. Např AB cryptobox 450 by ti plně vyhovoval. Navíc máš modul a ten v ab crypt. můžeš s výhodou použít. I když karta běží i ve čtečce.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Já žádný modul nemám. Mám skylink irdeto a upc, obě v přijímači. Vyhovují mi dvě šachty.

marcelo

vyhog ten dvd rekorder a mas to vyreseny.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

A proč by měl vyhazovat funkční DVD rekordér? Ve spojení se sat.přijímačem a připojeným HDD je to nejjednodušší způsob převodu nějakého záznamu ze satelitu na DVD.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

vyhazovat funkční DVD rekordér je zhovadilost. Jistě má DVBT tuner a nebo ve spojení s levným settopboxem může velice dobře fungovat.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

prevadet digitalni data na analog a zase je digitalizovat je pekne velka blbost, zvlast kdyz nahrava HD :))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Božíčku můj, jak může na DVD recorder nahrávat HD? :bigeyes:

kuba

bublajs

Zkus už konečně přemýšlet, než napíšeš příspěvek. Nic není vždy tak černobílé jak ty ve všech svých příspěvcích naznačuješ a přesvědčuješ.
Ale zkus mi poradit. Nahrál jsem si na HDD u sat.přístroje koncert StatusQuo. Kamarád chtěl nahrávku a má jen DVD přehrávač. Já mám k dispozici DVD rekordér se scart připojením. Co mám udělat, aby to bylo správně podle tebe?

joscer

joscer : stahnout nahravku do kompu a nejakym softem z toho vyrobit DVD. nebo si poridit poradnej prijimac a napalit to pomoci nej. nebo to napalit jak to je a doufat , ze kamaraduv dvd prehravac prehraje i pivni tacek. sroty z lidlu to umej :)
kubicku, zjevne si nepochopil vtip :) i to se stava :)

bublajs

Mezi těma blábolama se vtip opravdu u tebe těžko pozná. Ano, proč se bublajsi nepodrbat jednoduše pravou nohou za levým uchem. Jednoduché řešení s DVD rec. vyhodím a budu to řešit přes komp..... :bigeyes:

kuba

jednoduche ? pro toho kdo neumi s kompem je blbe reseni asi jednoduche.

bublajs

Nahrávat na DVD rekordér je blbost non plus ultra a když tady někdo zmínil Status Quo, tak to mám ze satelitu shodou okolností nahraný taky - z iConcerts v 1440x1080 (Live At Montreux) a nikdy by mě nenapadlo to zprznit na DVD a ještě ke všemu přes analogový propojení. To už můžu rovnou ten koncert sledovat na Youtube :lookaround:

Pitomec

Pitomče, ono totiž stačí pečlivěji číst a bude ti jasné proč je v tomto případě nutné DVD. Já osobně DVD nepoužívám protože si myslím to samé jako ty, ale jsou případy jako tento.....ale to bys musel umět číst.

kuba

Tvůj problém je kubulo v tom, že ty umíš jenom číst a ne myslet. Třeba na to, že s DVD si člověk nevystačí na věky a když už jednou záznam zprzní, tak s ním sotva co v budoucnu udělá (leda ten záznam pořídit znovu). Takže slova bublajse jsou naprosto správná, nahrát to 1:1 ze satelitu, dát do PC, původní záznam nechat a příp. vyrobit DVD na dočasný sledování. Ale rozhodně ne použít DVD rekordér a analogově tam cosi spojovat, tos zastydl někdy před 10 roky, kdy to mohlo být ještě aktuální ;P

Pitomec

Mám to nahráto (ty Status Quo) ze satelitu 1:1 z iConcerts. A zazálohováno na NAS.
Nevím jak bych přemluvil kamaráda, aby to udělal jinak, aby nakoupil techniku když tomu nehoví a stačí mu záznam na DVD. Prostě jsem mu to na to DVD vypálil přímo přes scart na připojený DVD rekordér. Nejjednodušší řešení. Nevím co bych pro něj mohl udělat lépe.
Nevím proč by slova bublajse měla být správná, konkrétně v tomhle mém případě nejsou. A už vůbec nejsou správná ta slova, kde píše o vyhození DVD rekordéru.

joscer

lidska lenost udelat neco pro kamarada nerozporuje to co tvrdim :)

bublajs

bublajs

To není o lenosti, ale s tebou se o tom nemíním dohadovat. Ty si myslíš, že tvůj příspěvek je vždy ten pravý a neomylný a na takové tlachy já nemíním mrhat svým volným časem.

joscer

bublajs a Pitomec mají pravdu vždy, jen to je většinou úplná zhovadilost. Myslíte pánové že každý ty záznamy archivuje? Většinou jen zhlídne a na to to DVD bohatě stačí. Plkat nesmysly o kvalitě a zálohování může pouze televizní maniak.

kuba

Opět seš úplně vedle, protože pokud to bude chtít někdo jenom shlídnout, tak si to může nahrát přímo z vysílání na flashku a nemusí to vypalovat na DVD, jak tady všem furt podsouváš. A možná jednou, až vyhodíš starýho Rubína nebo co za potvoru to máš, tak poznáš rozdíl mezi SD a HD vysíláním :lookaround:

Pitomec
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra