Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

NOVY KOAXIALNY KABEL

Mam asi 13 rokov stary koax kabel a myslim si, ze by som ho uz mohol aj vymenit. Prosim, poradte mi, aby koax kupit, je ich dost, preto sa pytam. Niekde som cital, ze dobre su napr.NORDIX. Potrebujem asi 1Om z toho asi 2m vonku, mam single LNB, plus natacanie paraboly.

peko59
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: NOVY KOAXIALNY KABEL

...pokud tě to zlobí, tak ho prohoď. Belden,Nordix nejsou vůbec špatné volby, ale na 10-ti metrech poznáš rozdíl jen velmi těžko. Já na běžné instalačky používám RG-6 a doposud nebyl problém :8)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

pokud se jedná pouze o 10m a přijímáš pouze signál ze silných družic (třeba astru 19,2 a 23,5 a podobně) a případná výměna není problém, tak bych to ani moc neřešil. U těch nejlevnějších je problém, že ta část co je venku může po pár letech začít při manipulaci praskat. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Tak rozhodně bych nekupoval ty nejlevnější. Teď jsem koupil od Videotechu, prý kvalitní, koax Gosat a po pár dnech v pokojové teplotě jsem vylezl na střechu a chytnul ho za jeden konec a ten koax, smotaný dokolečka, jsem shodil po střeše dolů, ať se rozmotá. Okamžitě na jednom místě praskl. A to dokola včetně alobalu a i mnoha drátků (opletení). Musel jsem ho tam rozstříhnout a spojit. Jinak, co jsem pak zjistil, praskne při malém ohnutí. Když to srovnám s koaxem BEN, tak rozdíl je přímo šílený. Ten můžu ohýbat jak chci a je v pohodě (samozřejmě pokud nebude zmrzlý). Já vím, je to možná jen o pohodlí práce. Stačí s ním zacházet jemně. Ale i to mi stačí, abych už víckrát tak levný koax nekoupil.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

to má nápad

při dnešní venkovní teplotě házet klubo ze střechy R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

A ty ho pomalinky, lehounce rozmotáváš? Já si myslím, že za, zhruba 5. minut by to nemělo promrznout. S tím BENEM můžu dělat co chci klidně hodinu při takéto teplotě a vydrží to. Raději koupím dražší koax, než abych to tam hodinu rozmotával.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

koaxiál

není provázek,aby se tahal z prostřed kluba,koax vždy rozmotávám předem,aby nedocházelo k překrutu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra