Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Mascom MC2000 + ICE skylink

Ahoj, otvírám toto téma podruhé. Máme Mascom MC2000 orig. Cryptoworks modul, karta ICE Skylink. Instaloval jsem aktualizaci FW 1.23 modulu, ale stále HD placené programy dělají blbosti..jdou chvilku, pak hlášky kódováno apod. Základ jede bez problémů. Potřeboval bych poradit přesný odzkoušený typ modulu irdeto, aby to prostě jelo. Nechci laborovat..tak jestli mi tu hodí někdo odkaz na typ. Děkuji moc za pomoc..

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mascom MC2000 + ICE skylink

zkus origos modul od technisatu.

image
Registrace: 10/2008

Pájík

Ještě bych v tom mascomáckým modulu S FW 1.23 zkusil přepnout čtení ICE karty z Irdeto módu do Cryptoworks módu. Pokud ani to nepomůže, tak bych zkusil tento dotaz zaslat přímo na mascom.cz, co ti na to řeknou oni. V přijímači máš taky nejnovější dostupnej fw? :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Už jsem zkusil psí kusy..FW mám oba aktualizované.. Rád bych koupil prostě modul Irdeto.. na TV s tunerem se mi osvědčil Smit Irdeto CI+ fungoval by i v MC2000? Děkuji :8)

Pájík

Tohle píšou na stránkách mascomu k nově prodávaným přijímačům:
Vzhledem k tomu, že na trhu jsou již jen Irdeto karty, přicházíme s dlouho očekávanou změnou :
Přijímače MC2000HD USBPVR jsou nově osazovány SKYLINK READY CI+ moduly, tedy certifikovanými
moduly pro aktuální karty Skylink Irdeto, Skylink Irdeto ICE (Výměna) a CS Link Irdeto.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Jak jsem již jednou psal, modul IREDETO CL+skylink momentálně není ani ve shopu skylinku, ale objevil jsem na stránkách Datartu - ještě včera tam byl. :8)

krakatit
Registrace: 8/2011

O.K. děkuji všem, mám objednáno tak snad se zadaří a konečně to půjde bez problémů...

Pájík

@Pájik

CA modul Mascom Cryptoworks+Irdeto patrí medzi tie lepšie a v systéme Cryptoworks bezproblémovo dekóduje karty - Skylink, CSLINK, UPC a ORF. V systéme Irdeto PiSys - Skylink ICE standard, Skylink ICE HD a Skylink IRDETO HD. Blbnúť ti bude len vtedy, ak si sa vŕtal v nastaveniach a špatne si ho nastavil. Vráť ho do továrneho nastavenia a nastav podľa návudu. HD, aj platené šlapú jak hodinky. (Ferda HF8900HD)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Pájík

Prečítaj si návod:

http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/_navod_menu.htm

;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

Mily Pajiku tu se nejedná o satelitni přijmač kde se da vratit přes tovarm
ní nastavení ale modul je nastaveny vyrobcem ty si mužeš tak nanejvyš stahnout soft.aktualizace ty však nepomohly po kontaktu s technikem mascomu mi bylo zděleno že mam modul poslat že ho přeprogramují,po koupi čisteho iredeta modulu od skylinku bez problemu od června s pozdravem si počadně přečti návod pajiku R^

krakatit

Pre upresnenie: v CA module Mascom Irdeto Cryptoworks v menu Setting/Einstellungen/Nastavenie sa potvrdením Factory Setting/Werkseinstellung vráti modul do "továrneho nastavenia" a všetko čo sa rozvŕtalo nevhodným nastavením sa vráti do nastavenia vykonaného výrobcom...

Kapišto, @krakatit ;)

Maneto

Po prečítaní predchádzajúceho príspevku:

https://www.parabola.cz/forum/topic-67447/

sa mi zdá, že CA modul je poriadne rozvŕtaný a aktualizácia FW 1.23 nebola korektne prevedená. Inak by aj HD platené šli.
V prijímači Mascom musí byť v záložke: System info, v menu modulu na prvom riadku: Cryptoworks 1.23... CA modul Mascom Irdeto Cryptoworks spolupracuje bezproblémovo so satelitnými prijímačmi od rôznych výrobcov a pri dodržaní určitých zásad, ako npr. použitie dvoch rovnakých modulov pri využívaní dvoch prístupových kariet a jeho správneho nastavenia. Problém bude asi niekde inde... žeby v rukách?
;)

Maneto

Ahoj Všem, v modulu jsem se nevrtal.. základní nastavení modulu bylo první co jsem dělal.. potom instalace FW 1.23. Fungovalo to tak 10 min bez problémů pak u placených zamrznul obraz, po vypnutí opět zas 10 min a dost. Základní nabídka i CT HD,Nova HD, markiza HD bez problémů. Pro toho kdo nemá něco zaplaceno to bylo dostačující. Už to ale řešit nebudu, koupil jsem Irdeto modul smit a jede to jak má a pořád. Myslím že vynaložené laborování a úsilí mně stálo víc než modul bohužel...

Pájík

Po upgrade na FW 1.23 sa CA modul sám prepne do základného nastavenia od výrobcu a práve následným správnym nastavením sa prispôsobí našim požiadavkám. A potom idú aj platené HD bezchybne. V tom je jeho veľká výhoda...Bolo sa treba len spýtať strýca Googla ;)

Maneto

To: Maneto, ahoj..díky.. jak se to nastaví teda správně..že bych vyzkoušel když už mám čas s tím laborovat?..dočetl jsem se následné:
Úpravy ve verzi 1.23:

Změna v provozu ICE karet. Podstatné zlepšení dlouhodobé stability. Odstranění mžikových výpadků.
ICE karty z důvodu stability EMM filtru nebudou provozovány v módu Cryptoworks, ale v módu Irdeto
Info: V menu modulu "Module Options/Einstellungen", "Expert Menu/Experten Menu" - "Go to expert menu/Weiter zum Experten Menu" je nový řádek "7. IC smartcard priority/IC-Karten Prioritat": I-Code = Irdeto mód, Cryptoworks = Cryptoworks mód.
Modul je prioritně nastaven do režimu I-Code. Tento režim se nastaví i po použití funkce "Obnovit tovární nastavení/Factory Settings/Werkseinstellung
Při prvním použití musí karta obdržet uvolňovací signál v tomto módu než začne dokódování. Toto trvá pouze několik sekund.
Karty Cryptoworks - tyto karty nadále pracují v módu Cryptoworks bez ohledu na to jaká je hodnota ve výše popsaném menu nastavena.
Karty ICE - tyto karty budou nadále pracovat v režimu I-Code. Z důvodu kompatibility je možné mód nastavit na Cryptoworks. Toto nastavení se nedoporučuje. V případě že pro ICE karty bude zvolena hodnota módu na Cryptoworks, při továrním nastavení modulu se tato hodnota sama změní na I-Code

Pokud je nastaveno po instalaci FW 1.23 do Irdeto režimu co mám změnit v nastavení aby to běželo?..nějak to nechápu..děkuju.. ;)

Pájík

Pajik,znamy ma taky Mascoma 2000 a kaktu ICE.Modul mel v rezimu I-Code a doba mezi prepnutim programu byla ruzna a nekdy to napsalo kodovany program.Hlasky jsem vypnul.Pak se mu pristroj sam po 3 tydnech uvedl do tovarniho nastaveni.Tak jsem mu to cele znovu naladil a v modulu jsem navolil Cryptoworks.Chodi to lip,prepinani je rychlejsi.Ten mod kodu se meni v tom radku IC smardcard priority a to tak,ze na nej najedes a zmacknes OK.Tak to zkus,treba to bude lepsi.

HYPER
Registrace: 11/2010

pro HYPER a ostatní
Taky mám Modul Mascon a plno dalších lidí kolem mne a skoro všem to blbne - prosím neříkám každýmu - tím že pozor NĚKDY se oběví tak 10 x za večer v průměru hláška ZAKODOVÁNO . Řešili jsme to v servisu Maskon ví o tom , ale nic se s tím neděje . Je zjištěno , že na SW 1.20 to nedělá jen u nového SW 1.23 . Nezáleží ani jaká karta je při SW 1.23 momentálně zastrčena at stará nebo ICE stále někdy se oběví ZAKODOVÁNO .Po 3-5 vt ale obraz naběhne a vše je OK .Jinak modul jde dobře i HD programy .Prosím já ji měl v servisu masconu a přišla , že je to v pořádku ,ale přitom to blbne . Napsali , že se to může stávat .
Samozřejmě hlášky vypnuty , I-Code a Cryptoworks se taky zkoušelo je pravda , že na Cryptoworks to chodí rychleji. Proto jsem se rozhodl změnit modul na SMIT Irdeto Ready tak uvidím máte skučenosti s ním ? http://www.eproton.cz/Rozhrani-Ben-Electronic-IRDETO-SMIT/294728.html

standa111
Registrace: 11/2009

Mascom MC2000 + ICE skylink

Už páty měsíc bez problému sic pomalejši reakce v přepináni ale kodování ok . R^ ;)

krakatit

staci vymenit modul mascom za cryptoworks technisat a je po problemu.

image
Registrace: 10/2008

Ale cryptoworks technisat nejde na ICE Skylink kartu nebo mám jiný ? http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/cam-cryptoworks-technicrypt

standa111

A proč by nešel?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

kdyby přehrál ( dělá to jedna firma za 300 kč jinou jsem nenašel a doma to neuděláš ) HW u modulu MASCON z 1.23 spátky na HW 1.20 tak mi to na starou kartu zase půjde jako 2 roky do ted , ale mám balíček u Skylinku tak jsem vyměnil už za novou ICE a tam musí být HW 1.23 , nebot starý karty s balíčkami bude Skylink omezovat třeba sport 2 atd. . vypínat karty s balíčky už v 2012 .

standa111

nejsem na to odborník na moduly kde co jde , ale zde to ani nedoporučují na ICE Skylink kartu . Proto se ptám na zkušenosti s moduly . On Mascon taky není certifikovaný na ICE to mě řekl servis MASCON.
Proto mohou nastat problémy a v každým přímmači se to může chovat jinak .
http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/cam-cryptoworks-technicrypt

výnatek z článku
Pro novější karty Skylink ICE můžete využít jak moduly cryptoworks, tak moduly Irdeto. (vzhledem k přechodu na systém irdeto doporučujeme k ICE kartám nové moduly irdeto).

standa111

Stando meleš páté přes deváté..
Dej tam modul CW a máš klid i balíčky.

Tomik535

Prosím na modul CW a Skylink karta ICE mi půjde třeba Sport 2 , auto motor und sport HD atd. Tak mi dej přesný typ jakou koupit o peníze nejde . . Starou CW kartu už nemám . Na tento modul a ICE karta to blbne a taky říkali bude vše OK http://www.videotech.cz/satelitni-technika-dvb-s/cam-cryptoworks-irdeto-mascom-verze-1-21b-2

standa111

Pohledej v historii, už jsem to tu psal.

Tomik535
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra