![]() |
|
HD-ready nebo FullHDPokud se budem bavit o velikosti obrazovky 82cm,poznám rozdíl,je vhodnější full hd nebo postačí hd ready,když budu sledovat HD program ze satelitu.Díky za info. |
vrba
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 80 |
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 158 | |
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDDocela se těším, až ledky co dnes stojí 30-40 budou za 15-20.Najednou možná začne většina plazem blikat :))) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDTomik535: Údaj o odezvě u LCD mně nějak nápadně připomíná údaj o šumovým čísle konvertoru, kde je taky všude napsaný 0,1dB :)))Každopádně LCD je na konci svých možností a dál už se na této technologii nedá nic podstatnýho vylepšit. Možná teda přijde nějakej výrobce s inovací podsvícení, kdy LED nebude bílá, ale třeba khaki nebo strakatá a lidi se po tom budou moct umlátit :laughing: , ale s rozmazaným obrazem to nehne. To si budeme muset počkat na OLED nebo něco docela jinýho. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDTaky jaksi nejde dohromady když plazmáci tvrdí, že nevidí blikání plazmy. To znamená, že mají oči pomalejší. Tak jak by mohli vidět odezvu LCD? Mě plazma i CRT blikají, ale pomalosti LCD jsem si nevšiml (možná někdy před pěti lety jo). |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDvisper: V tom máš - bohužel - pravdu. Samotný vysílání je většinou na tak děsivý úrovni, že by i Hitchcock bledl závistí, kdyby to viděl Rv |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDvisper: U Plazmy je v zásadě problém jenom v případě, kdy někdo na velkej panel čučí z malý vzdálenosti. Když se ale na 40" Plazmu podívám z cca 5m, tak nebliká ani 10 let stará vykopávka. |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDJá jenom projdu kolem obchodu a z dálky vidím které TV jsou plazmy. Samozřejmě záleží na jasu, když se stáhne tak se to dá vydržet. |
visper
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHD@Pitomec, a se stejnou logikou tam ty čísla jsou..v praxi na "běžných" družicích nenajdeš rozdíl. A už vůbec ne kvůli šum. číslu..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDKaždý máme jiné oči, já jsem třeba nikdy nepozoroval to, co se tady často tvrdí, že špatný SD obraz vypadá lépe na plazmě. Velmi jsem se snažil, ale když má něco málo pixelů, tak je to stejná mazanice na LCD, plazmě i na papíře. Někoho to blikání asi pozitivně oblbne. |
visper
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDvisper: Tak prodejny bych sem vůbec netahal, protože kromě naprosto nevhodnýho (a doma nereálnýho) osvětlení místnosti se tam ještě občas dělají takový fígle jako různý nastavení s úmyslem nalákat zákazníka na to, co je zrovna potřeba prodat nebo z čeho je největší vejvar. |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDS tím samozřejmě souhlasím. |
visper
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDChtělo by to porovnat stejné obraz. obvody u stejného rozlišení, problém je, že lcd s takovým prehistorickým rozlišením, které se stále u plazem běžně vyskytuje, už se asi nevyrábí snad ani v 22"..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDJá to beru tak, že dobrý SD obraz má 0,4 Megapixelu (720x576). Když takovou fotku donesu k fotografovi, že ji chci zvětšit na pohlednici, tak mne s tím skopou ze schodů. No a lidi si to pustěj na 1,27m plazmu a tvrdí, že to je krásné. Zázrak svatého Antoníčka? Ale na LCD je to samozřejmě mazanice. Musí je oblbnout to blikání. Kdyby se to prokázalo, tak bych začal na tomto principu vyrábět zrcadla pro škaredé baby a nechutně bych zbohatl. |
visper
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHD1366x768 taky není žádný terno a oproti 1024x768 rozdíl zanedbatelnej. |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDvisper: Lidi si to SD pouští stejně na Plazmě jako na LCD. To jenom pro úplnost.Tady ovšem nešlo o mazanici díky rozlišení (ta je teoreticky stejná na obou typech TV, byť na Plazmě to obvykle vypadá SUBJEKTIVNĚ líp), ale o mazanici díky odezvě. A to už je bez debat k tíži LCD. |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDMazanici na fotce kvůli odezvě? |
visper
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHD@Pitomec, jasně, jde stejně hlavně o ten úplně jiný způsob zobrazování.@visper, s tím zrcadlem to není špatný nápad :)) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDvisper: Já fotka zase? Bavíme se o pohyblivým obrazu a ne o statickým snímku. |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDZrovna jsem ve zprávách koukal na ten náš dnešní hokej, protože mimo repre ho téměř nesleduji a ouha, šmouha nikde! :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDDnešní LCD panely s frekvencí 100 nebo 200 Hz nemohou mít žádné šmouhy ani jiné problémy "pomalosti". Víte co by to vyvádělo při aktivním principu 3D když musí střídavě zobrazovat pro levé a pravé oko? Já to dokážu zjistit různými testy, ale nevěřím že to uvidí běžný divák při sledování jakéhokoliv sportu ve 2D. |
visper
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDA co teprve 3D a 400Hz.. :lookaround:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDvisper: Tys tomu teda nasadil korunu :zombie: |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHD...Pitomec vidí všetky vady LCD technológie (ktorá je podľa neho na konci, ale ona je totiž v podstate na začiatku, to plazma je na konci!!!), ale blikanie plazmy nevidí ani za boha - zaujímavé!!!...a tvrdenie, že sa dívame na pohyblivý obraz je potom tiež scestné - veď keď sa ti zdá na LCD mazanica aj pri 100Hz, alebo 200Hz technológii, tak ty musíš samozrejme vidieť 25 statických fotiek za sebou, a nie pohyblivý obraz!!! R^ :laughing: |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHD...a aj to tvrdenie, že iba veľká plazma bliká a aj to iba z blízka by si mohol s tvojím "jastrabým" zrakom zavrhnúť - skrátka plazma je u mňa na h...o kľudne aj 600x za sekundu!!! :lookaround: |
brga
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHDLCD je na začátku svého konce, tomu rozumím, žes to chtěl takto napsat :8) |
Pitomec
![]() |
|
RE: HD-ready nebo FullHD...ty budeš asi z ústavu pre postihnutých so zbytkami zraku... ...tam je plazma najväčší(s)hit!!!...aj ten smajlík ti svedčí: :8) |
brga
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 158 | |
![]() |
|
![]() |