![]() |
|
HUMAX 5100s - připojení k internetu nefungujeZdravím vás všechny, jsem na fóru nový a stejně tak nemám moc zkušeností se satelitním příjmem obecně, tedy úplný začátečník. Díky mé chybě jsem resetoval přijímač do továrního nastavení, seřazením nalezených programů už jsem se jakž takž prokousal. Připojil jsem přijímač k routeru, ale slibované položky se v menu neobjevily, linku mám změřenu Flukem. Kontrolka linky i provozu na síťové kartě trvale svítí. Verze firmware je ZZSIRP1.00.06, ten by to snad měl umět, dodatek oo připojení je dokonce v návodu...Díky za jakoukoliv radu. |
MisaKuba
Registrace: 12/2011 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
krásně napsánoa proto ti i pěkně odpovím.Zeptej se svého prodejce.Ten kdo ti to prodal,tak ti snad i poradí... :lookaround:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 962 |
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Asi tam máš verzi, která internet nepodporuje. Já tam mám ZZSIRP1.01.06 a jde to. |
mak
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Dík kluci, prodejce oslovím. Uvidíme...mak: No, verzi máme asi stejnou, je to podivné. Na routeru mám DHCP, cokoliv jiného se chytá bez problémů, zkoušel jsem i prohodit porty... Jedině, že by mu vadilo pozdější připojení ethernetu po resetu do továrka, ale to je asi blbost... znovu resetovat se mi nechce, to třídění naladěných stanic by mě asi zabilo... :))) |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...V tom softe čo tam máš to nejde, daj tam posledný 1.02.00 - tam to ide. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...vador: Diky moc, našel jsem na fóru fóru transpodéry, ze kterých by mělo fungovat OTA, ale moc moudrý z toho nejsem, je někde postup, jak na to? Díky. |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Vador,on je uz sw 1.02.00? |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...L-23 MVFSIR 1.02.00 včera som tam dal cez USB, stiahnuté z www.sys.ema.c.sk - označený je Software_IRHD5100S_OP_20111202_L23.zip |
vador
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Aha, ja ho ted sosnul z TV Digitalne. :) Co me ale desi je opetovny reset do tovarniho nastaveni, nedaji se ulozit aspon pozice programu? No, asi to budu muset znovu absolvovat... :) Nebo zkusit vyhledavat a tridit postupne po TP... |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...to označenie je ale pre IRDETO 1.02.00, pre fw STB je to ZZSIRP1.01.06 - tam som to nepozerat. |
vador
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Tak ted moc nerozumim, ale jestli pises o necem, co se jmenuje MVFSIR, tak to mam 1.02.00 :( |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Ja si pre všetky IRDETO STB evidujem použitý fw /v irdeto loader/ a nakoľko sa tu uvádzala verzia 1.01.06, myslel som si že mám novší 1.02.00, ale HUMAX asi označuje zvlášť sw pre STB a zvlášť fw pre IRDETO. Ak máš v MENU-... -system info ZZSIRP1.01.06 - tak ten je posledný a sieť tam ide OK, včera som pozrel celý film z TOPFUN a OK. |
vador
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Aha, já si taky myslím, že by to mělo fungovat normálně, proč by tam potom dotiskovali ten dodatek k návodu. No, může to být závada kusu, nebo si to "nesedne" s routerem, což je nepravděpodobné. Mezi svátky zkusím kontaktovat prodejce, určitě se nějak domluvíme na otestování. Díky moc za rady a informace. |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Určitě je třeba mít v přístroji firmware ZZSIRP1.01.06. S 1.00.06 to nefungovalo. Na začátku měsíce byl teprve tenhle firmware zveřejněn, jenže má chyby, tak ho stáhli. |
mak
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Aha, ja se špatně díval. Vy mluvíte o ZZSIRP1.01.06 a já tam mám ZZSIRP1.00.06. Pokud má ale nový FW nějaké fatální chyby, mám ho tam cpát? :) |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Měl jsem stroj s tím starým firmware, blbl, tak jsem ho reklamoval. Nový přišel už s tou 1.01.06. Vcelku vše funguje, ale nejde uspořádat kanály v seznamu TV, vždy se to znovu rozháže. Je potřeba si to srovnat v oblíbených. Tam to drží. No a pak tam vše funguje vcelku normálně. |
mak
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...To je prave ten problem s tim novym sw 1.01.06,ze nedrzi seznam po vymazani,serazeni a ulozeni stanic.Po par prepnuti se stanice znovu doladi a tim se to rozhaze.Dela to i kdyz nechame vsechny stanice v seznamu,seradime si je,ono to drzi,ale jakmile pristroj zjisti nove,okamzite se vse zase rozhaze.Presne toto delali pristroje Humax od Digi tv.Ono to drzi v oblibenem seznamu,ale zustava oznaceni pozice z hlavniho seznamu,takze nemame serazeny stanice od jednicky az treba do stovky,ale mame v info liste cislo pozice z hlavniho seznamu 5. CT,10. STV1,15. TA3 atd. misto 1. CT,2. STV,3. TA3.Je to zpusobeno predvsim tim,ze stanice nedrzi po serazeni v hlavni seznamu a rozhodi se do puvodni predvolby tak jak jej pristroj postupne naladil a oblbeny seznam neumi prepsat pozici z 5 na 1,nebo ze 100 na 20 kdyz tu stanici presuneme.Proste je to udelane tak,ze si stanice musime usporadat v hlavnim seznamu od 1 do 100 a pak je presunout do oblibeneho,ale jakmile se to rozhodi,tak se beztak cisla prepisi na pozice z hlavniho seznamu a to je neprijemne z hledista prepinani ovladacem. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...No, to skoro vypada tak, ze zatim tento firmware je lepsi ignorovat a pockat, az se objevi opraveny. Jelikoz jsem provedl reset do tovarka a jsem jeste nezkuseny, hledal jsem pak programy mezi 1200 dalsimi. Ted uz bych asi ladil postupne po TP a seznam prubezne radil... Jelikoz se to ale s novym firmware ustavicne rozhazuje, asi by me z toho brzo trefilo :)Je to celkem zavazna chyba, ale podle me by nemel byt problem ji opravit a vydat... Ten FW, o kterem pise Vador, je z 2. 12. 2011 - ma ho nekdo vyzkousen? |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Ale jinak to funguje dobře. Můžeš koukat na filmy z PC přímo na velké obrazovce, nemusíš připojovat PC nebo notebook k TV. Pokud to máš nastavené, pustíš a koukáš. |
mak
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...mak: Uvidim, jak pisu, nejsem jeste moc zkuseny a v rozhazenych programech po preladeni z tovarniho nastaveni jsem se hrabal dva dny :) Jsem na vazkach :) |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung.dufam ze do opraveneho softveru daju polozku zaloha nastavenia primaca cez flesku. |
ivan22
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...ivan22: no kez by! |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Jsou tu Vánoce, tak chci popřát všem, kteří měli zde: https://www.parabola.cz/forum/topic-67417/ blbé keci a nedovedli poradit, hodně štěstí a zdraví v novém roce. Patrně sami netušili, kde je chyba, ale honili si tu triko. Myslím, že fóra jsou od toho, aby si na nic lidé radili. Pokud radu nevím nebo radit nechci, tak mlčím. |
mak
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...mak: Tobe taky pekne Vanoce... a co modul, uz funguje? :) Fora jsou tu prave pro sdileni zkusenosti a rady, myslim. A ja jsem opravdu zacatecnik, proto se ptam :) |
MisaKuba
![]() |
|
RE: HUMAX 5100s - připojení k internetu nefung...Vše už funguje jak má. Až na to řazení programů. Ale to vím, že je chyba software, takže to neřeším. Mám to v oblíbených a je klid. Ale nebylo to modulem, byl špatný celý stroj. Takže to odzkoušeli a rychle vyměnili. Teď jsem celkem spokojený, dělá to to, co jsem očekával. |
mak
![]() |
|
![]() |