![]() |
|
Umiestnenie antény na streche bytového domu -zákonChcem poprosiť o pomoc. V bytovom dome bývame 4 rodiny, každá vlastní presne 1/4 strechy. Zvyšné 3 rodiny si odhlasovali že máme dať dole zo strechy satelitnú anténu a tým nám chcú v rozpore zo zákonom 183/1992 Z.z. obmedziť naše vlastnícke a užívateľské právo. Satelit je tam už od roku 1990 a bol minulý rok kompletne vymenený za nový model odbornou firmou, ktorá nafotila inštaláciu ako dôkaz, že anténa nepoškodzuje strechu a je technicky inštalovaná bez závad a v súlade so stavebným zákonom. Môžu nám susedia uprieť právo využívať náš vlastnícky 1/4 podiel z plochy strechy? Máme obdobne právo na príjem satelitného signálu, ako je to v platnosti v Čechách?http://www.ochrance.cz/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2010/umistovani-anten-na-dome-moznosti-uzivatele-bytu-pri-nesouhlasu-vlastnika-domu/ Ktorý slovenský zákon nám umožňuje právo na informácie, právo na príjem televízneho a rozhlasového vysielania keď sme riadnymi platiteľmi koncesionárskych poplatkov? Vďaka za pomoc. Gibertini 125x135 * LNB Chess Gold 4th edition 0.1 dB * Optibox DM 3800S * 53W - 90E * VU+ SOLO2
|
albal
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 114 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...a čo mi ako že s tým. Máme navštíviť tých susedov?používaj svoj vlastný rozum a nerob tu zo seba šaša. Môžu si odsúhlasiť aj sranie na schody. Napísal si aké máš susedské vzťahy? Zjavne si im niečo urobil ,alebo je niekde inde zakopaný pes. vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...No to máš za susedov nejakých zaostalých ľudí, v žiadnom prípade sa nedaj.Čo používajú na príjem ostatní?Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 325 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...nie, sú to násilníci ktorí majú právoplatné rozhodnutie, že sa dopustili fyzického násilia voči mojej rodine. dohoda s asociálmi je nemožná, dohodnuto si odhlasujú čokoľvok proti nám. Neovládajú okrem slovenčiny žiaden cudzí jazyk, preto satelit nemajú a vystačia si s káblovkou, aj to zo základnými programami. Pes je zakopaný tam, že Slovensko ešte neprevzalo zjavne legislatívnu úpravu nariadenú EK už pred niekoľkými rokmi, tak ako to urobili v ČR práve zákonom o elektronickej komunikácii v §104.Gibertini 125x135 * LNB Chess Gold 4th edition 0.1 dB * Optibox DM 3800S * 53W - 90E * VU+ SOLO2
|
albal
![]() |
|
vlastníciJestli je to jako u nás, tak máte ze zákona povinnost, založit společenství vlastníků.Ovšem střecha patří k plášti, a tak by měla být společným vlastnictvím všech vlastníků. A ve společenství rozhoduje při hlasování většina. Ovšem, jestli majitel neposkytuje TV rozvod do celého domu(Tedy společenství vlastníků) tak má nájemní(spolumajitel) nárok na umístění vlastního zařízení na střechu.U nás je na to nějaký zákon či co. Ale jak to máte u vás na Slovači???? Chce to prostudovat příslušný váš zákon.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...No človeče to máš ozaj ťažké, nič nie je horšie, ako takí susedia.Ale za správnu vec treba bojovať do posledného dychu a "keď pojdem ja pôjdeš so mnou aj ty!!! V iných prípadoch nie je podstatné, čo sa píše v nejakých predpisoch.Ak je dobrá vôla, tak medzi normálnymi ľudmi sa dá vždy na všetkom dohodnúť.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Inak ja bývam tiež v 4-bytovke, na streche mám 2 fm antény s rotátorom, na stožiari sta ďalšie antény+2 paraboly .O polovicu strechy, kde sú tieto zariadenia, sa starám ja a nie sú žiadne problémy.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...A myslíš, že ti násilníci budou brát ohled na nějaký zákon, jehož porušením spáchají max. nějaký přestupek proti občanskému soužití? Se divím, že tě z nenávisti už neodstřihli dávno. Být tebou, tak neřeším tv příjem, ale raději nové bydliště..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Dej to na stěnu okna a střechu vůbec neřeš....tedy pokud to je technicky možné?To my bohužel nevíme... RvFemr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Tu su situacie, ked sice podla zakona mozes mat pravo, ale v reale to nie je nic platne. Ked Ti smaria parkrat satelit dole a samozrejme sa nezisti, kto to bol, tak to mozes zabalit vsetko. Ako pise Tomik, lepsie zmenit bydlisko, ale to samozrejme nie je take jednoduche. Su veci, ked Ti zakon a vyhlaska nepomoze.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 632 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...No když ti patří 1/4 střechy, tak si tam můžeš postavit třeba záchodovou budku a ostatním do toho nic není. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Vyser se na ně na (nevhodné slovo)y zakázat ti to nemohou |
pit178
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Je to problém i u nás .Taky jsme měli satelity na baráku skoro každý a po zateplení a nové střechy bytovky je nám zakázaly a na střechu nesmíme taky nic dávat ani lést - zamčený vykýř včechno co tam bylo scházely dolů . Prý máme DVB-T . Na vlastním balkone to jim nevadí , ale do zdi v bytovce atd se vrtat nebude řeklo bytové družstvo . Kdo nemá balkon - skoro polovička z 50 lidí má smůlu. Je pravda dali nám DVB-T a podle zákona to splnili příjem TV a rádia . A ve městě stará zástavba kdo bydlí , tak zase to zakazuje město mít na baráku satelit do ulice (akorát na ASTRU ) , prý to hyzdí historický město a dávají pokuty . Lidi mají třeba kvůli tomu i 50 m kabele třeba ze zahrady od souseda ,aby se mohli dívat na satelit . Rv |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Držím Ti palce a nedej se R^ |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Žeby právo na informácieSituácia nie je až taká beznádejná.Európska komisia vrámci tejto problematiky pripravila odporúčanie, ktoré bližšie rozvádza práve na informácie a voľným trhom služieb v spojitosti s inštaláciou parabol na obytné domy. V krátkosti je možné toto stanovisko zosumarizovať v tom zmysle, že nikto nemá právo obmedzovať iných v práve na informácie, pričom na druhej strane je legitímne vyžadovať dodržiavanie určitých podmienok (napr. administratívnych, legislatívnych ako aj obmedzení z pohľadu stavebno-technických) pri montáži satelitnej paraboly. Jednotlivé štáty sú povinné toto právo umožniť každému občanovi. Z uvedeného jednoznačne vyplýva, že tak ako štát aj spoločenstvo vlastníkov bytov a nebytových priestorov sú povinní stanoviť určité "splniteľné" kritéria po splnení ktorých bude každému vlastníkovi bytu umožnené inštalovať satelitnú parabolu. Opačný prístup by bol v rozpore so zmluvou o EÚ. Touto problematikou sa niekoľkokrát zaoberal aj Európsky súdny dvor, ktorý medzi inými v jednom z prípadov konštatoval porušenie práva sťažovateľa, ktorý bol dokonca len nájomníkom v byte. A tomuto nájomníkovi nebolo umožnené nainštalovať si parabolu k bytu, v ktorom bol nájomca (hoci určitá odlišnosť tu bola, keďže išlo o nájomcu, ktorý bol pôvodom z inej krajiny, avšak mali by sme si byť každý rovný pred zákonom:-) V konečnom dôsledku sa dostáva do sporu ochrana vlastníctva s právom na informácie a treba posudzovať konkrétne okolnosti prípadu, či jedno právo výrazne nezasahuje do práva iného. Ak však vlastník pri inštalácií splní všetky zákonom stanovené kritéria (nedôjde k žiadnemu ohrozeniu vlastníctva iných), ostatní vlastníci nemajú žiadne právo brániť právu na informácie vlastníka. Opačný postup by bol v rozpore so základnými ľudskými právami a to Dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd ako aj Ústavou SR a rovnako aj so Zmluvou o EÚ o slobodnom trhu. |
Stahovac
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Hm, napsal jsi to opravdu odborně, klobouk dolu...Ale asi to stejně nebude stačit. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...uz se to tu kdysi resilo...cituji....Tak si to zhrňme, fešáci. Podla Európskej právnej línie z 01.07.2001 je priznané právo každému občanovi vlastniť satelitnú anténu na príjem satelitných programov.Citujem: Podla základných pravidiel volného pohybu tovaru (Artikel 28 až 30 EU zmluvy) a volného pohybu služieb (Artikel 49 EU zmluvy s ohladom na artikel 10 Konvencie na ochranu ludských práv) MUSÍ byť možnosť každému vo všeobecnosti priznané právo na užívanie satelitnej antény. A ďalej sa píše: Je neprípustné žiadať od nájomníka, či má, alebo nemá povolenie na montáž, či zapájať finančne nájomníka do drahých montážnych riešení zo strany majiteľa domu. Majiteľ je povinný nájsť vhodné riešenie, pokial nechce, aby fasada domu boa z ulice posiata anténami, buď to umiestnením antény do dvoru domu, alebo na strechu domu, poprípade spoločnou anténou s rozvodmi. Majiteľ domu je povinný v takomto prípade vyjsť v ústrety KAŽDÉMU nájomcovi vo volbe programov, nesmie ich v počte, jazyku ani vo svojvolnom výbere satelitných družíc obmedzovať. Právo na satelitný príjem ma KAŹDÝ, bez ohladu na to, či je v baraku kábelová TV, či nejaké iné riešenie na príjem TV programov. Tolko, priatelia v skratke a volnom preklade, originál Európskej právnej línie mám doma, v nemčine a francúzštine, na požiadanie zašlem. Tohle mi pomohlo s resenim..... |
aquaflex
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 87 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...No podle mně to je sice hezký zákon, ale nesmí porušovat soukromé vlastnictví majitele domu. Vám by se měkomu líbilo, kdyby jste měli pěknej barák a někdo by Vám rozdrbal novou střechu satelitem? Asi ne...To je zase druhá stránka mince. Pokud majitel zabezpečil nějaký příjem /třeba dvb-t/, tak splnil zákon. Ale určitě to je na dohodě, hlavně když už to tam je namontované.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: tukanAle tak ako je strecha vlastníctvom domu ostatných vlastníkov, rovnako je aj vlastníctvom dotyčného, ktorý má záujem inštalovať parabolu na streche. A ak pre dotyčného je ponuka dvb-t vysielania nedostatočná (osoba požadujúca napr. zahraničné spravodajstvo), ostatní vlastníci sú povinní strpieť inštaláciu paraboly na streche domu (ak samozrejme nedochádza k poškodzovaniu strechy), lebo v opačnom prípade by ostatní vlastníci neoprávnene zasahovali do práva menšinového vlastníka na informácie.A v žiadnom prípade nemôže obstáť argument estetického vzhľadu (keďže tento je primárnym argumentom na odmietanie inštalácii parabol, nakoľko vo väčšine prípadov nedochádza k poškodzovaniu žiadneho majetku, veď kto by si poškodzoval niečo čo patrí aj jemu). Toto "právo na estetický vzhľad" je ďaleko v hierarchii pod právom osoby na informácie, ktoré je - ako som už spomínal - garantované nielen ústavou alebo aj medzinárodnými zmluvami, ktorými je SR viazaná. |
Stahovac
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
Pre Standa 111Povedz im tam na bytovom, že nech sú radšej ticho, stavím sa, že oni satelity majú namontované skoro každý.Ty im platiš za to, aby sa o teba starali a nie aby ti ťa buzerovali a zakazovali.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...Pokud jsme chtěli satelit musel jsem požádat Družstvo bytový o souhlas vyfotit atd. i když je byt můj a na mém balkoně . V bytovce je nás 50 lidí , ale protože jsme to všichni nekoupili tak tam vládne kromě soukromných bytů bytový družstvo které ho zateplilo a udělalo střechu atd. .Na společném satelitu jsme se taky nedomluvili . Zájem byl tak 20 lidí z 50 o satelit centrální .Co se týče ve městě a stará zástavba , tak do toho mluví památkáři .Taky žádost na M.Ú. fotky atd. není to (nevhodné slovo). Kdysi jsem četl , že to mají i jinde ve městech po opravě bytovky, do té doby nebyl problém . |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
@Stahovac and aquaflexVeľ+mi pekne ďakujem, poprosím poslať na môj email albal.albal(at)gmail.com znenie tej direktívy EK, resp. aspoň je presné číslo, nech viem na čo sa mám odvolávať na súde. Vďaka.Gibertini 125x135 * LNB Chess Gold 4th edition 0.1 dB * Optibox DM 3800S * 53W - 90E * VU+ SOLO2
|
albal
![]() |
|
práve ma zažalovali susedia, aby som odstránilpráve ma zažalovali susedia, aby som odstránil parabolu zo strechy, tak som si dal námahu a našiel som zákon ktorý spomína aquaflex. Uvediem sem linky pre každého, kto sa ocitne v rovnakej situácii ako ja.http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2001:0351:FIN:EN:PDF http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/01/913&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en http://merlin.obs.coe.int/iris/2004/5/article9.en.html Gibertini 125x135 * LNB Chess Gold 4th edition 0.1 dB * Optibox DM 3800S * 53W - 90E * VU+ SOLO2
|
albal
![]() |
|
Rozhodnutie Európskeho súdu pre ľudské právaMať parabolu na príjem satelitných signálov je ľudské právo. Toto rozhodnutie musí zohľadniť každý súd v členskej krajine EÚ:http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=2&portal=hbkm&action=html&highlight=satellite%20|%20dish&sessionid=92734382&skin=hudoc-en Gibertini 125x135 * LNB Chess Gold 4th edition 0.1 dB * Optibox DM 3800S * 53W - 90E * VU+ SOLO2
|
albal
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...No hej, len ostáva otázka či??? a do akej miery ,tu EU zmluvu ratifikovalo slovensko, Ale na druhej strane, ak to vyhráš a ver že prajem ti to, možeš tím dotičnym vráťiť uder v podobe žaloby za krivé obvinenie R^ a potom im naveky klesne usmev, lebo toto toť v tom prípade ak sud vyhráš oni prehraju. :))) |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...albal: Kde tě zažalovali? U soudu? Tak sem hoď aspoň kopii žaloby, se kterou ses mohl jako odpůrce nepochybně seznámit. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |