![]() |
|
Umiestnenie antény na streche bytového domu -zákonChcem poprosiť o pomoc. V bytovom dome bývame 4 rodiny, každá vlastní presne 1/4 strechy. Zvyšné 3 rodiny si odhlasovali že máme dať dole zo strechy satelitnú anténu a tým nám chcú v rozpore zo zákonom 183/1992 Z.z. obmedziť naše vlastnícke a užívateľské právo. Satelit je tam už od roku 1990 a bol minulý rok kompletne vymenený za nový model odbornou firmou, ktorá nafotila inštaláciu ako dôkaz, že anténa nepoškodzuje strechu a je technicky inštalovaná bez závad a v súlade so stavebným zákonom. Môžu nám susedia uprieť právo využívať náš vlastnícky 1/4 podiel z plochy strechy? Máme obdobne právo na príjem satelitného signálu, ako je to v platnosti v Čechách?http://www.ochrance.cz/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2010/umistovani-anten-na-dome-moznosti-uzivatele-bytu-pri-nesouhlasu-vlastnika-domu/ Ktorý slovenský zákon nám umožňuje právo na informácie, právo na príjem televízneho a rozhlasového vysielania keď sme riadnymi platiteľmi koncesionárskych poplatkov? Vďaka za pomoc. Gibertini 125x135 * LNB Chess Gold 4th edition 0.1 dB * Optibox DM 3800S * 53W - 90E * VU+ SOLO2
|
albal
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 114 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
@albalSuper, som rád R^ R^ R^ |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Umiestnenie antény na streche bytového dom...albal - este raz a pomaly - tym, ze si 3 vlastnici odhlasovali, ze mate dat dole antenu, Ti neobmedzili ziadne vlastnicke ani uzivatelske pravo (prosim Ta, toto si uvedom ako prve, vlastnicke pravo urcite nie a uzivat strechu mozes rovnako ako ostatni, to nesuvisi s montazou anteny, uz som to pisal vo svojom predchadzajucom prispevku), za druhe - to, ze mate SPOLUVLASTNICKY PODIEL na spolocnom priestore (streche), to NEZNAMENA, ze vlastnis konkretnu 1/4 strechy (rovnako ako nevlastnis 1/4 pozemku, ktory prinalezi bytovemu domu, toto zmyslanie je absolutne spatne, jedna sa o spoluvlastnicky podiel, jednoducho, Ty nemozes predat 1/4 strechy, ani 1/4 pozemku ...), za dalsie - pravo prijimat signal (ci uz satelitny, pozemny, akykolvek) pravdepodobne mas, to vsak neznamena, ze mozes svojvolne zasahovat do technickeho stavu bytoveho domu, nemiesaj dokopy neporovnatelne veci, v tomto pripade sa treba naozaj sustredit na rozhodnutie spoluvlastnikov a pokial bolo odhlasovane, ze su proti Tvojej antene na streche, tak bude viac ako zlozite dokazovat opak - pravo na informacie a prijem signalu su v tomto pripade takmer irelevantne, ja by som sa v Tvojom pripade (tak ako aj pises) sustredil na fakt, ze montaz anteny nijako nezasahuje do funkcnosti strechy (co asi dokazat vies), a co sa tyka vzhladu budovy, tak by som mozno investoval do architekta, resp. nejakej sposobilej osoby, ktora by dokazala vyhotovit posudok, ze osadenie anteny na streche bytoveho domu nema zasadny vplyv na jeho vzhlad, s tymito dvoma posudkami (technickym a architektonickym) by som sa obratil na sud s poziadavkou o zrusenie uznesenia vlastnikov bytov o odstraneni anteny z bytoveho domu, toto je asi najrozumnejsie riesenie, ktore mozes v danom momente spravit (ale moj nazor nemusi korespondovat s realitou, kedze reagujem len na napisane) |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |