Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

USB to RS232samice

Ahoj,

chtěl bych občas přehrát sw na přijímačích které nemají USB ale jen RS232 bohužel na NB nemám RS232 takže jsem si říkal že by to mohla vyřešit redukce USB to RS232, bohužel když jsem si tuhle rudukci přinesl domu tak RS232 je samec a na přijímači je taky samec takže to nespojím. Existuje redukce RS232 která by mě udělala se samce samici a nebo redukce USB to RS232 samice ? Pokud ano poprosil bych Vás i o odkaz, nepodařilo se mě to samotnému najít.
Děkuji

Fire
Registrace: 3/2011
Odpověď v diskusním vlákně

USB to RS232samice

Ale ved to je ok. Prepoj to uz len kablom (krizenym) a je to.

derick03
Registrace: 1/2008

@derick03

to už mě taky napadlo, hned jak jsem sem vložil to téma, ale byť jsem nastavil port u kterého nedojde chybě při inicializaci (COM3) tak mě to jen stále píše abych restartoval box a ten at restartuju jak chci tak to nic nedělá, říkal jsem si jestli to není proto, že v tom boxu je stejný sw jaký tam zkouším nahrát ...

Fire

RE: USB to RS232samice

Některé "výrobky" fungují jen při určité kombinaci woken a ovladačů...... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

přidej kabel samice/samice a je to. Vyrobil jsem to sai za 10 minut.

migr
Registrace: 7/2007

nebo: http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=2308

migr
Registrace: 7/2007

@Fire

V prvom rade skontroluj v Správcovi zariadení port COM3, či má správne ovládače. Dostal si ich na mini CD spolu s káblom.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

" říkal jsem si jestli to není proto, že v tom boxu je stejný sw jaký tam zkouším nahrát ..."

Tak tejto vete nerozumiem :lookaround: Ty nevieš aký máš FW v prijímači a aký tam chceš nahrať? Veď čítať vieš...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@Maneto

Děkuju za typ, ale mám na NB Win 7 v monuálu je napsáno, že CS s drivery není třeba používat neb si to Win 7 nainstaluje samo. Vím, že tam mám 86 a chtěl jsem zkusti verzi 86 přehrát verzí 86(chtěl jsem otestovat to propojení) ale je možné, že to nejde třeba protože je tam stejná verze jako tam chci nahrát, jen jsem to chtěl otestovat jestli to šlape, protože to propojení se mě zdá dost krkolomné

Fire

@Fire

Odpovedal si si sám ;) "Testovať" nahratie nového FW môžeš len vyššou verziou...

Maneto

@Fire parametre serial portu

pocuj a parametre serioveho portu (iked virtualneho pre USB redukcii) si nastavil spravne?!
Niektore prijimace nevedia prenasat data na 115200 baud co je default rychlost ktora je nastavena na tom vytvorenom (Com3) porte. Historicky zaklad byval 9600bps, 8 datovych bitov, parita ziadna, stop bitu 1, ziadne riadenie toku - flow control nic - ani softwareove DTR ani RTS ani hardwareove Xonoff; novsie prijimace vedia viac baud ale ostatne parametre ostavaju -- skontroluj nastavenie serioveho toku podla prijimace/jeho softwareu.
K
PS: este napis co za prijimac mas, aky sw sa ovlada resp. ci ma nejaku consolu len aby sme vedeli

krikri
Registrace: 3/2010

@krikri

jsem si téměř jistý že nastavení portu je OK pokud jsem totiž nastavil COM1 nebo COM 2 tak to napsalo že inicializace selhala, u COM3 se to "chytlo" asi to bude to co píše Maneto, že není možné přehrávat nainstalovaný SW stejnou verzí.

Fire

@krikri

a jen tak pro zajímavost byl to Topfield TF 6000CR

Fire

Mňa by zaujímala jedna vec..používam Formulu a išlo mi to doteraz na COM 4, nebude problém, pokiaľ budem mať len 3 USB porty na novom notebooku, pôjde mi to aj na inom porte ? :lookaround:

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Starý notebook je už nepoužiteľný.

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Z reakcí je vidět, že to nikdo kromě kriki neviděl ani z Pendolína
Otevři si správce HW, strč ten krám do USB a měl by Ti naskočit další řádek v odstavci Porty(Com a LPT). Ťukni na to pravým a pohraj si s tim přes vlastnosti. Ono to totiž někdy emuluje port, kterej neexistuje, třeba com19. Pak to samozřejmě nefachčí. Nastavuje se to takto:
Na kartě Vlastnosti otevři záložku nastavení portu a dej dole upřesnit. Tady vidíš hned číslo portu, kterej to emuluje. Ona to totiž není obyčejná redukce, ale elektronickej obvod, napájenej z USB, kterej emuluje na konci USB seriovej port. Měl jsem v ruce asi 4 kousky, a každej se projevoval jinak. Dneska se to dává k různejm přístrojům, používá se to i na autodiagnostiku a jsou s tim dost problemy, protože USB je rychlej a Com pomalej. Existuje ještě jedna finta, a to je emulace starších Windows. Dělá se to takhle:
Ťukneš na EXE soubor
Vlastnosti
Kompatibilita
Ve frejmu Režim kompatibility zaškrti Tento program spustit v režimu kompatibility pro:
A pod tím vyber Windows
Takhle toje ve WinXP
Jestli to nefachá, zkus si pujčit někde starší notebook.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

@Morous, ale on se ptal na redukci. Asi jen neví, že k tomu ještě potřebuje klasický cross kabel s dvěmi "samicemi". Popř. k některým stb nekřížený..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

@Tomik

no ja som to pochopil tak ze uz nejakym kabelem sa mu to podarilo fyzicky spojit ale nenadviazal komunikaciu.
Tak ci onak ak uz ma L1 - "fyzicku vrstvu" co pasuje do dierky :))) , tak hadam prehodit nejake piny v kabli by som robil az ked sa uistim ze nastavenia su spravne.
Mohol by ten isty kabel skusit pripojit niekde kde vie ze pripojit da / fungovalo to alebo kontra k tomuto notebooku inym zarucene funkcnym kablom a potom pokracovat dalej...
K

krikri
Registrace: 3/2010

@omik

asi se ptal na tohle http://www.axes.cz/index.php?akce=cenik&polozka=477

Morous

obecně

redukce USB / RS232 je zdroj potíží když je kabeláž OK

dále -

křížený kabel většinou dvě samice ( ferdové, Optica,Argus atd)

přímý (plný) samice-samec (filip a technisat)

čus R^

tonek
Registrace: 1/2009

@tonek

To jsem si myslel taky, dokud jsem nekoupil jiný noťas. Ze starého mi šlo vše kromě topfieldu 6000cr, s kterým jsem vždy musel ke stolnímu PC. Teď stejná redukce, stejné nastavení com portu ale noťas Lenovo T400s (45000,-) a najednou jdou i ty dem.entní topfieldy. Možná je to jiným OS(kdysi XP, teď Windows Ultimate 64bit). :((

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

@Tomik

Prvně jsem se s tím setkal když to začalo asi před 10 lety, jak začaly XP, značkovej notebook, myslím HP, bez comu a dávali tenhle převodník jako pčíslušenství. Takobej krátkej bazmek to byl. Nic jsem s tím nedělal, nic nenastavoval a co jsem k tomu připojil šlapalo na 100Procent. Nokie, Phil6010, foťák Canon i Olympus /tenkrát byly ještě přes COM/ autodiagnostika, prostě paráda. OS v tom byly XP, ale bylo to vyladěný na značkovej notebook a šlapalo to. Dneska to koupíš a v krámu vo tom neví nic, popis žádnej....
Čím rychlejší počítač , tím větší problem ...

Morous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra