![]() |
|
MASCOM MC2200 HDCI-USBNasel by se zde nekdo s timto prijimacem, nebo alespon nekdo kdo s tim ma zkusenosti ? Vymenil jsem stary SD prijimac prave za tento HD prijimac osazen SKYLINK IRDETO CI+ modulem a pouzil ICE kartu, ale mam s tim problemy. Stava se,ze vypadne obraz a hlasi inicializace modulu CI a zakodovano a dokud prijimac nevypnu a opet nezapnu, tak nic nedekoduje. :( nemate nekdo s timto zkusenosti co s tim ? Mam ho 3. den a docela to mrzi. |
deepex
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
Re:MascomMascomy se v poslední době chovají velmi zvláštně. Bohužel ani z Mascomu.cz jsem nedostal k doprovodným jevům žádnou odpověď. Taky s tím bojuju a nevím co se děje. Jediné co mohu doporučit, tovární nastavení, opustit,menu,potom ručně nastavit diseq anténu,a pak vše ručně naladit.Pokud necháš v přístroji původní tovární setting a přehraješ ho z flashky novým,tak to určitě za pár dní zkolabuje a celý se vymaže. |
Pepa 3
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBto Pepa 3: taky jsem uz poslal 2 dotazy s popisem nalezenych nedostatku a asi ze je mezi svatky, tak se nikdo neozval. Tento problem se deje na stejnem typu nebo na jinem ? po tovarnim nastaveni a nastaveni vseho nanovo se CI slot jiz neodpojuje ? asi to zkusim, pokud to nepomuze, budu muset nejak z mascomu dostat vyjadreni. dik za odpoved |
deepex
![]() |
|
MASCOM MC2200 HDCI-USBTen přijímač testuji už rok. Aktualizace dělám jak na USB tak přes sat. kanál MASCOM a také manuálně v nastavení přijímače. Nyní jsem ve fázi, že se tak jednou měsíčně sekne jinak moc dobrý stroj. |
ivosek1
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 9 |
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBje potřeba ho aktualizovat přes satelit na nejnovější software nalaďte si stanici ORF 1 a dejte aktualizovat. |
bojda
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBa jedna se opravdu o MC2200 ? v menu prijimace je pouze moznost update z USB, na CI take neni vyber konkretniho transponderu. Jinak tento prijimac je novinkou od 12/2011 ? dekuji |
deepex
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBBojdovi asi uniklo, že mascom už tam nedává svůj modul, ale ten certifikovanej skylinkem :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBano to je pravda, ja uz tam mam prave ten certifikovany, proto jsem se pro tento prijimac i rozhodl - bohuzel zatim to bez problemu neni,ale verim ze to nejak napravi... |
deepex
![]() |
|
měl jsem dva MASCOMya bohužel, jsou pryč - oba nestabilní, první odpojoval dle nálady FLASH klíčenky takovým způsobem, že jsem ho musel odpojovat od sítě, když jsem chtěl nahrávat (FLASH nefungovala vždy po pár hodinách).U druhého nefungovalo mazání z klíčenek (smazal vždy jen cca 75 procent místa). Navíc se sám restartoval do továrního nastavení. Vráceny prachy pro neopravitelnou závadu. No a teď jsem si pořídil HD-BOX 7110 a zatím to je ok. Irdeto jde na uni čtečce v pohodě. Umí nahrávat nekódovaně a dokonce i víc kanálů, umí nahrávat a i u toho přehrávat nahraný pořad. Prostě je to nebe a dudy... Ještě jsem měl Optibox Pony, ten se zasekával snad každou hodinu, nahrával zvuk zpožděný za obrazem. Šel zpět druhý den. Zlatej linux s MCAS pluginem :))) |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
Re: MascomTento problém jsem pozoroval na předchozích modelech MC2000, a MC2600. Jak je vidět, tento problém se objevil i u posledního modelu. K těm předchozím vyšly nějaké nové informace a postuppři upgrade.Nevím, nemám to ještě vyzkoušené, ale začnu na tom pracovat. viz.Info : - S/W - 1.07.0A - Pokud se při vyvolaném info baneru navolilo tří nebo čtyř místné číslo programu, první a druhá číslice se chybně zobrazovala - opraveno - 26.10.2010 - S/W - 1.06.8A - Oprava náhodného vymazaní nastavení přijímače při vypnutí do standby. Přepracování programového nastavení při použití funkce Obnovit tovární nastavení. Doplnění možnosti výběru první instalace o družici Thor s ohledem na přechod vysílání UPC na tuto družici. Pří využití kombinace družic Astra3+Astra1+Thor je nastavení přepínače DiSEqC následující: Astra1 "A", Astra3 "B", Thor "C". - 22.8.2010 - S/W - 1.06.3A - Oprava zablokování přijímače při stisknutí tlačítka Menu nebo EPG - 25.6.2010 - S/W - 1.06.1A - |
Pepa 3
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBpepa 3: fajn je videt ze tedy neco delali - uvidime jak se pokonaji s temito problemy u MC2200 - vse jsem zaslal na email primo do mascom.cz - telefon ted nebrali a na email neodpovedeli - holt je volnejsi provoz, uvidime po novem roce. |
deepex
![]() |
|
deepexČao.Až budeš mít nějaké další informace k tomuto přijímači,dej vědět prosím tady na foru.Koupil jsem ho fotrovi,má ho dva dny,zatím nic neříká,ale teď ,co jsem si to tady přečetl,mám z toho obavy.Díky |
jm57
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 427 |
![]() |
|
Re:MascomV návodu popisují, že před nahráním settingu s flashky by se mělo dát tovární nastavení. Při přehrání nového softu z Flash dát tovární nastavení před, a pak ještě potom,po nahrání. Tak uvidíme, jak se s tím technici u Mascoma popasovali. Kdyby to už dalo konečně pokoj,bylo by to super. Jinak všem hodně štěstí do Nového roku. |
Pepa 3
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBjm57: jj dam vedet jakmile budu mit nejake informace od mascomu, pokud neodpovi nebo se tam nedovolam, budu to resit jinak. |
deepex
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBMascomem-MC 3300 jsem začína v analogu,dnes v digitálu už není Mascom co býval.Jsou lepší přijímače za stejnou cenu co Mascom. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBTak jsem se dnes dovolal do mascom servisu a po konzultaci s technikem mi bylo sdeleno, ze se na 99% jedna o vadny prijimac nebo modul.Davam tomu sanci a cekam na pripadnou vymenu za jiny.K dalsim dotazum, ktere jsem vznesl po zkusenosti: stale se zobrazujici titulky (napr CT HD) - pochopil jsem, ze stejny problem mel mascom i v predeslych prijimacich - pracuji na opravnem FW obcas se stalo ze po prepnuti na jiny kanal se zobrazila hlaska "zakodovany kanal" nicmene po chvilce nabehl - stava se to ve chvili kdy skylink posle informace na kartu - posilaji udajne casto - stat se to muze, vedi o tom pokud dostanu jiny kus, dam vedet jestli problem s odpojovanim CI modulu byl jen u jednoho kusu, nebo to je chyba vsech |
deepex
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBZdravím,také jsem tento přijímač zakoupil před Vánoci a mám podobné problémy. Při zapínání pomocí dálkového ovladače se občas stane, že zůstane svítit ON na display a přijímač zatuhne. Je nutné ho vytáhnout ze zásuvky a opět zapojit. Někdy se poté také stane, že nelze přehrát kódované kanály pouze nekódované. Někdy vypadne obraz kodovaneho kanalu i během sledování. To deepex: Zobrazující titulky jsem vyřešil. Jdou vypnout v menu. Teď přesně nevím kde, ale možná to bylo tlačítkem "subtitle" na DO. Dá ti to na výběr buď z různých jazyků titulků a nebo vypnutí. Meilem i telefonicky jsem kontaktoval mascom.cz. Tak nějak jsme se shodli na tom, že bude problém asi v dekodovacím modulu a doporučili mi obnovit tovární nastavení dekodovaciho modulu. Nicméně je problém stále stejný. Odvezu přijímač do Mascomu asi osobně, ale budu to chtít vyřešit na místě buď výměnou nebo nějak jinak. Mám zaplacené HD kanály na Skylink, tak chci na HD koukat dokud to mám zaplaceno...:-) Kdyby se někomu podařilo tyto problémy vyřešit, tak dejte vědět. Díky |
novy25
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBto novy25: ano titulky jdou vypnout pomoci tlacitka subtitle, ale jakmile zmenim kanal a opet se vratim, jsou opet zaple. Toto ale mascom resi novym FW.Jak vidno problem nebyl jen na jednom prijimaci - zkuste jakmile vypadne zobrazovani kodovanych kanalu zajet do menu prijimace na polozku CI co tam pise - ja se na modul nedostal protoze v tu chvili psal inicializuji CI modul a dokud jsem nevypnul a nezapnul prijimac , modul se nenainicializoval a neslo sledovat kodovane kanaly. To vypadavani bylo nepravidelne, nekdy po pul dni sledovani, nekdy behem 10 minut, vetsinou vsak 2-3x za den. |
deepex
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBJá měl defaultně zapnuté "popup" z CI modulu a psalo mi to tyto hlášky při startu přijímače. Nyní jsem to již vypnul, protože to otravovalo a zdržovalo. Je to i text co jsem posílal do Mascomu.----------------------------------------------------------- OK. Mohu zavolat po svátkách... Nicméně se to chová tak, že po zapnutí satelitu dálkovým ovladačem zůstane na display neustále svítit ON a obraz nenaběhne. Po vytažení ze zásuvky a opětovném připojení se cca 15 vterin inicializuje CI modul, pak to píše “zakodovaný signal” a nepřehrává zakódované kanály” nekodované OK. Musel jsem to znovu vypnout ze zásuvky. Pak se inicializoval CI modul kratší dobu nicméně se objevila hláška “E120-4 Reserved smart card return code. Po 5 vteřinách začali kodované signály již fungovat. Možná to je problem v CI modulu. Zakoupil jsem ho současně s přijímačem a je to Mascom Skylink ready CA modul Irdeto CI & CI+ Dekodovací karta Irdeto používaná bez problémů již dříve. ----------------------------------------------------------- Teď pro změnu jiná chyba při inicializaci modulu. “system error at inicialization step 12” ... a kodovaný signal nenaběhne... Po vytažení ze zásuvky a zapojení hláška “E120-4 Reserved smart card return code.” Stisk OK a kodované signály opět fungují... ----------------------------------------------------------- |
novy25
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBČápa=stejný uživatel jako novy25Dneska jsem s tím zase bojoval... Nejdříve jsem se nemohl dostat než do "nastavení", "CImodul" pak už nešlo rozkliknout "Slot A: Irdeto CI+CAM" na přiloženém odkazu je další můj postup. Bohužel video se mi zrovna moc nepovedlo...:-( http://youtu.be/YaDcNzZiSSo |
Čápa
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBto novy25/Capa: Koukam ze ve vasem pripade se to chova jeste zajimaveji,ale vsiml jsem si ze mate dva CI moduly v prijimaci ? Nemuze to byt prave problem,ze se nesnesou ? V mem pripade jsem mel pouze originalne dodany CI+ Skylink modul. Pokazne po vypnuti a zapnuti modul opet nabehl, coz ve vasem pripade neprobehlo ?No abych se priznal, zacinam byt velice skepticky - tohle bez zasahu mascomu nejspis nepujde - v mem pripade se jedna o zbozi ve 14denni lhute na vraceni a asi to tak i dopadne :ogre: |
deepex
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBjeste doplnim, u me nesel CImodul rozkliknout, kdyz na nem byla hlaska (v menu) "inicializuji CI+CAM" nebo tak nejak (vzdy po vypadnuti kodovani kanalu), proste nebyl korektne nainicializovan a tedy me do jeho nastaveni vubec nepustil. Nebyl to i vas pripad ? |
deepex
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBNo já tam právě nemám dva moduly. Pouze Skylink dodaný s přístrojem. Také mě překvapila ta druhá položka. Včera to zprovoznění trvalo opravdu nejdéle. To se mi ještě nestalo...většinou stačí vytáhnout ze zásuvky a pak je to OK. Také se mi už stalo, že se nepovedla inicializace CI modulu, ale teď se to už nestává. Každou chvíli se to chová jinak. Já jsem zboží nekupoval přes eshop, tak to takhle vrátit nemohu...Ale odvezu to do Mascomu až bude chvíle času. |
novy25
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBTakze z me strany uz jen zbyva poprat vsem vlastnikum tohoto receiveru hodne stesti v reseni pripadnych problemu. Ja se s touto znackou "bohuzel" rozloucil (diky 14denni lhute pri nakupu pres eobchod). :-/ |
deepex
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBJá se dohodl se servisem, že to tam odvezu a oni mi zapůjčí po dobu opravy náhradní přijímač. Dle jejich názoru po shlédnutí videa to bude asi dekodovacím modulem. Tak uvidíme. |
novy25
![]() |
|
RE: MASCOM MC2200 HDCI-USBTak super, snad to dopadne dobre.Jinak vcera mi prisla informace primo z Mascomu, ze vydali novy FW, ktery opravuje nastaveni titulku - moznost vypnuti v menu (CT HD,....) |
deepex
![]() |
|
![]() |