Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LED Samsung 116 cm

Ahoj lidi, prosím o radu nebo pomoc s výběrem LED TV kolem 116 cm. Nějak se rozhoduji ohledně typu UE46D6100 nebo UE46D6530. Jedna za cca za 24 tis. a druhá cca za 29 tis.
Zdá se mi, že pořádně nevyužiji ten plný internet a asi by i postačovala 200 Hz, ale třeba jsem na velkém omylu.
Proto prosím o nějakou radu k čemu se přiklonit. Nebo opustit uplně myšlenku na samsung a jít do jiné značky ?

novotnj
Registrace: 1/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75
Odpověď v diskusním vlákně

Tomik535

obyč. digitálem automatikou bez blesku,jde to i mobilem ,asi má taky mozek,když se to vyfotilo OK R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: LED Samsung 116 cm

všechno je taky o zvyku, několik let jsem měl LCD a proti obrazu jsem neměl námitek, pak sem si pořídil plazmu a zhruba měsíc mi trvalo než jsem přestal vnímat to blikání a začal se mi jakžtakž líbit ten obraz. Nic to ale nemění na tom, že žere 1 tolik proti LCD co jsem měl předtím. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

pierrepetr

Musíš dát kratší expozici a na plazmě uvidíš jen shluky bodů. Neexistuje jiný způsob jak ovlivnit jas plazmové buňky, než ji rozblikat a měnit střídu pulzů. Je pravda, že kmitočet je dost vysoký a oko by blikání vidět nemělo.

visper
Registrace: 5/2008

zdravé

oko by blikání vidět nemělo R^ :laughing: R^

pierrepetr

a zdravé ucho

by SLYŠET NEMĚLO !!!

tonek
Registrace: 1/2009

Otázka co je zdravé oko. Za úchylnou bývá většinou označena menšina. Podle počtu prodaných kusů jsou v menšině plazmy ;)

visper

blikanie..

pred sviatkami som sa pozeral v jednom obchode na dve identické plazmy tesne vedla seba,načo tak boli neviem ,ale jedna blikala a druhá nie.. prečo?x krát som sa pozeral a stále to isté

ozon1
Registrace: 6/2011

tonek dneska pojedl vtipné kaše :)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

akorát mu za ty dva roky asi stále nedošlo, že v nadpisu odpovědi se vůbec nemusí psaním obtěžovat.. :)

Tomik535

visper

úchylná je reklama na monitory LED+LCD,PLAZMA TV reklamu nepotřebuje,proto je na trhu levnější,bohužel těch úchyláků,co slyší více na reklamu,než na svůj rozum je více,ale to je problém každého soudruha,jakou soudružku si vezme do baráku R^ :laughing: R^

pierrepetr

A kdyby se náhodou v budoucnu přestaly vyrábět úplně, zbudou na světě už jen úchylové :-/

Tomik535

bohužel

,ač nerad,tady s tebou musím souhlasit R^ :laughing: R^

pierrepetr

Než být úchyl, tak raději vyhrabu CRT ;)

rodra
Registrace: 10/2010

rodra

R^ :laughing: R^

pierrepetr

:laughing: Tak to teda jsem vetsinovy LCD uchyl, ale pouze z donuceni. Jelikoz sleduju hlavne sporty a vidim to nesnesitelne mazani pohybu na LCD, strasne jsem chtel byt puvodne plasmacka mensina, jenze nemuzu, protoze mam bohuzel strasne "nemocne" oci vidim to nesnesitelne blikani plasem. Nakonec jsem usoudil, ze klidny a stabilni obraz LCD, byt rozmazly, bude mit na moje nervy mensi nasledky nez blikani (+ ev. sum a phosphore-trailing) plasmy. Dalsi v poradi vlastnosti ktere jsem povazoval za dulezite byla plynulost pohyblivych scen (v tom vynikaji Philipsy a vyssi rady Samsungu, az pak jsou nejvyssi rady plasem od Panaka), zpracovani SD a az uplne na konci v mem hodnoceni byly kontrast a barvy, ktere jdou v naproste vetsine seridit a taky nejsnadneji si na dane nastaveni casem clovek zvykne. Kdybych kupoval ted, asi bych sahnul po LED Samsung 6530

lance
Registrace: 10/2008

50 let jsme hleděli na blikající CRT ale nebyla jiná volba, tak jsme byli šťastní. Dnes si může každý vybrat co mu do oka pasuje a budeme se hádat. Ale aspoň je větší sranda. ;)

visper

Jak jste mne prohlásili za lháře když jsem tvrdil že se letos v ČR prodalo 90% LCD a jen 10% plazem, tak tady máte výsledky pro celou oblast EMEA (Evropa, střední východ, Afrika). 88% LCD.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/led-tvs-outsell-ccfl-lcd-201112191555.htm

visper

% prodejů LCD mé oči nepřesvědčili ;) Bohužel hodně lidí dnes kouká hlavně na pořizovací cenu (i já, ale ne v tomto segmentu) a tak kupují braky z hypermegamarketů.
By mě zajímalo % rozdělení do kategorií velikosti obrazovek v prodejích elcédé :)

Vagi
Registrace: 9/2007

...najlepšie je ako plazmáci presviedčajú o nedostatkoch LCD, ktoré vidia svojím jastrabým okom, ale už tým istým jastrabým okom akosi nevidia nedostatky plazmy, ktoré sú pritom celkom hnusné!!! :laughing: Rv

brga
Registrace: 9/2009

Ty plazmy asi brzo skončí, já z toho nemám radost bude menší možnost výběru. Panasonic uvažuje o zrušení dlouhodobě ztrátové výroby plazmových panelů. 17 tisíc lidí přijde o práci. Nevím kde bude brát panely Panasonic v Plzni. Z Číny? Nebo to začnou vyrábět v Rožnově?
Informaci uvedl Reuters už v říjnu.

visper

Chlapci co riesite?Porieste si toto Samsung UE 55D 8000 a mate to vyriesene.Ziadne blikanie ziadna mazanica pri sporte.Samozrejme zaisteny vyborny privod signalu z DM 8000 HD PVR a potom uz skvele sledovanicko.

coral
Registrace: 9/2009

visper

Re: Musíš dát kratší expozici a na plazmě uvidíš jen shluky bodů.
Tak jsem si to zkusil, do 1/320 obraz naprosto super po vyfocení. Z ještě kratší frekvencí obraz postupně s vyžší a vyžší frekvencí pouze tmavne protože nestačí clona. Ale vždy je obraz perfektně celý, žádné shluky bodů. Až do 1/1000 bez ztráty celistvosti.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

Jj věřím tomu. Tam ta regulace jasu bude na dost vysoké frekvenci 1/1000 sec je pořád moc dlouhá. Já si myslím, že to co vnímáme jako blikání musí být způsobeno něčím jiným. Ta regulace jasu by oku vadit neměla.

visper

Mám plazmu a v defaultu po vybalení blikala taky ale to byla frekvence snímku nastavena na 50 hz. Po přepnutí na 100 blikání zmizelo. Já víc nastavit nemohu. Mám pocit, že to může být problém mnoha lidí, umět nastavit.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Může být. Nevím jestli u těch nejlevnějších jde něco přepnout.

visper
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra