Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Pripojeni sluchatek

Zdravim,
snazim se nalezt nejlepsi mozny zpusob jak pripojit sluchatka do me sestavy, pokud je to vubec mozne. Mam telku LG 42LF75, ktera nema separatni sluchatkovy nebo analogovy audio vystup. Jako vystupni je oznaceny digitalni opticky vystup a take oba scarty jsou oznaceny jako vstup/vystup. Vsechna zarizeni mam pripojena pres HDMI do receiveru Sony HT SF 1300, ktery take nema sluchatkovy vystup, pripadne jsou pripojena do HDMI v televizi a zvuk je do receiveru v tom pripade veden optickym kabelem.
Uvazovane moznosti pripojeni sluchatek:
1) Pripojit sluchatka pres scart k televizi, kde by teoreticky mohl byt analogovy vystup. Bude to fungovat v pripade, ze vstupni signal prichazi digitalne pres HDMI? Posilaji v tomto pripade televize bezne audio do SCARTu, nebo je toto slepa cesta?
2) Druhou moznosti by bylo pripojit sluchatka na ten opticky digitalni vystup, ale ten mam uz bohuzel obsazen. Existuje nejaky konvertor z digitalu do analogu, ktery by byl pruchozi, tedy mel jak opticky digitalni vstup, tak opticky digitalni vystup a analogovy konektor pro pripojeni sluchatek? Jedine co se mi zatim podarilo objevit je toto, http://www.amazon.com/Digital-Analog-Decoder-Home-Video/dp/B004W3TNSG
ale ten ma jen opticky vstup a uz nikoliv vystup.
3) Je jeste jina cesta kudy dostat zvuk do sluchatek, kterou jsem prehledl?
Diky

izidor
Registrace: 3/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pripojeni sluchatek

4)Koupit si "normální" AV-receiver.....
Ze signálu AV to musíš vyzkoušet.....

Prostě.. Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

z TV,alebo z sat.scart výstupu daj na cinch L+P redukciu na jack sluchátiek a máš to./ja to mám zo sat.scartu kde ovládam hlas a na Tv stiahnem zvuk/a k sluchátkam mám 5 m kábel ;)

krega
Registrace: 2/2009

diky za odpovedi.
Kamil: no receiver se zatim menit nehodlam

Krega: zajimave reseni. To mas ty sluchatka pripojene primo? Nemas tam zadny zesilovac a uroven signalu na tom scartu staci?
Takto bych byl schopen pripojit na sluchatka jen jedno ze zarizeni, dalsi uz scart nemaji. A kdyz to pripojim na tu televizi, tak si nejsem jistej zda by tam ovladani hlasitosti menilo i uroven audio signalu na vystupu. Budu to muset vyzkouset, aby mi to neutrhalo usi.

Pro 2) jsem narazil na moznost, ze neni potreba mit separatni box pro konverzi digitalniho signalu na analogovy pro pripojeni sluchatek, ale ze to muzou delat i bezdratova sluchatka sama o sobe. Tohle
http://www.ebay.de/itm/Turtle-Beach-Ear-Force-X41-Wireless-Gaming-Kopfhorer-XBOX-m-Mic-Skype-MSN-/270884342651
vypada jako pouzitelna moznost, nebot to ma pruchozi opticky vstup a vystup. Zatim jsem tedy narazil jen na tento model, coz neni moc moznosti k vyberu :(

izidor

Signálem ze scartu pořádný kvalitní sluchátka nemůžeš nikdy pořádně vybudit, je to krávovina. Takhle se to nedělá. Bud si kup nějaký externí sluchátkový zesilovač se vstupem pro linkovou úroveň, nebo nejjednodušším řešením je vyrobení jednoduchého odporového děliče ke druhému stereo výkonnovému výstupu, určenému k buzení reproduktorových soustav. Prostě, jesli má tvůj receiver na předním panelu přepínaví "speakers A a B, tak jeden z těchto výstupů používáš pro havní stereo pár a druhý použij pro připojení sluchátek s odporovým děličem. Tohle řešení je sice experiment, ale pokud jsi trochu zručnej v elektro, tak to bez problému dáš do provozu. Jinak si pořid výše uvedený sluchátkový zesilovač.

Za pusu je prodává třeba Behringer, nebo se dají postavit ze stavebnice.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

izidor

tak sorry, tvuj receiver má pouze jeden výstup pro hlavní stereo pár, takže nejlepším řešením bude opravdu ten externí sluchátkový zesilovač.

například zde najdeš různé modely:

http://www.audiotek.cz/product-41545-behringer-ha400

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tak som to odskušal na mojej plazme LG.
na scart výstupe je jedna nemenná hladina zvuku,ak dáš na Tv max,min,alebo mute.Zvuk upravím na potenc.kábly sluchadiel .
Skušal som pripojiť na L+P audio zo scartu aj wireless sluchadlá na TV dáš mute a zvuk si upravíš priamo na sluchadlách.Samozrejme existuju aj profi riešenia.Toto je len taká možnosť ako si občas večer pozrieť film ;)

krega

Krega: pri tom pokusu jsi mel jako zdroj signalu dvb-t, nebo jsi tam pustil neco pres HDMI? V tom scartu mas zapojene piny 1,3 a 4? Ja jsem dneska doma nasel jen scart cinch redukci se zapojenyma pinama 2, 4 a 6, takze pokus dnes neudelam.

izidor

Saxon: diky za info. Sluchatka budou temer urcite bezdratova, takze by mela obsahovat uz ten zesilovac sama o sobe.

Byl jsem se tu dnes projit po obchode se sluchatkama a vsechna mela pouza analogovy vstup, digitalni mel jen ten jeden model popsany vyse. Vetsina modelu mela jako vstup 3,5 jack, jen asi 2 mely linkovy vstup. V pripade signalu ze scartu je jedno jakej maji bezdratova sluchatka vstup?

izidor

Existuje jednoduchý průchozí mězičlen scart/scart, kterej má přepínač vstup/výstup a vyvedeny cinche na Audio L, P, video a Svideo. Stojí to asi 100 korun a mají to všudemožně, vypadá to takhle http://www.spokojeny-nakup.cz/q=SCART%20REDUKCE%20S%20ODBO%C4%8CKOU/. Co si s tím signálem potom uděláš je Tvoje věc, ale nečekej žádnej zázrak, jak píše SAXON. Signál je určenej k vybuzení standartního audio předzesilovaše, má nízkou úroveň a nejde regulovat. V žádném případě není určen pro sluchátka a upravovat ho poťákem na kabelu sluchátek může skončit poruchou.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

kup si http://www.spokojeny-nakup.cz/redukce-scart-3cinch-svhs/, bezdrátové sluchátka na cinch zapojenie a urob vlastný test.Ak nebudeš spokojný napr.z wifi prenosom,alebo šumom tak ako ja, tak ich bez problémov vrátiš do obchodu.Budeš o skusenosť mudrejší a budeš hladať dalšie riešenia.

krega

Ale mu jde o to, že na scart výstupu opravdu nemusí mít analog. výstup zvuku z připojených zařízení(já ho tam nemám ani z vestavěného sat. tuneru!).
Podle mě nejúčinnější řešení je pro tebe ext. D/A převodník s dig. výstupem ještě pro ten tvůj receiver..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Třeba toto, ale za ty prachy je podle mě lepší raději upgradovat ten tvůj dem.entní receiver bez sluch. výstupu ;)
http://www.videotech.cz/signalove-komponenty/cyp-au-d150-usb-opticky-digitalni-audio-prevodnik-dac

Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 03.01.2012, 23:44.55

Tomik535

Mě by třeba stačil tento a příp. sluchátka připojím k receiveru, který mám cca 10 let a taky nemám potřebu ho zatím měnit. Teď to mám dočasně připojeno aspoň ze sluch. výstupu TV, kde mám signál z int. i ext. zdrojů.
http://www.videotech.cz/signalove-komponenty/cyp-prevodnik-koax-opticke-audio-na-l-p-stereo-audio

Tomik535

Krega: Diky za tipy, cely vecer jsem procital recenze bezdratovych sluchatek. Predpokladam, ze tedy sum se vyskytuje u sluchatek s analogovym prenosem a neni u sluchatek s digitalnim prenosem. Dale digitalni sluchatka jedou vetsinou v 2,4 GHz, coz muze dost interferovat s domaci wifi siti.

Nakonec z toho vykrystalizovaly 2 varianty: Koupit tu redukci scart - cinch, vyhrabat ve sklepe stare mikro radio, co ma line-in, earphone out a pripojit existujici sluchatka dratove.

Nebo koupit bezdratova sluchatka rovnou se zakladnovou stanici, ktera umi optical in, optical out, komunikuje se sluchatkama digitalne a nejlepe take v pasmu 5 GHz. Tady jsem zatim nasel 3 modely:
Razer Chimaera 5.1
Sennheiser RS220
Turtle Beach Ear Force PX5
a podle ceny je videt, ze to bude chtit jeste tak rok ci dva pockat nez se objevi vice modelu a cena spadne na normalni uroven.
Diky vsem za pomoc a tipy.

izidor

alebo z Tvojho reseivera dat http://www.videotech.cz/signalove-komponenty/cyp-au-d12-1x2-digitalni-opticky-audio-rozbocovac ,a použiť čo si spomenul..bezdratova sluchatka rovnou se zakladnovou stanici, ktera umi optical in, optical out, komunikuje se sluchatkama digitalne..

krega

wow, tahle krabka vypada super. Umoznuje take vybrat sluchatka, ktera maji optical in a nemaji optical out. Diky!

izidor

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra