![]() |
|
Plazma - má cenu do ní jít???Zdravím, vím, že se to tu řeší docela často a už je to docela opruz, ale chci to vzít trošku z jiné strany. Nejde mi o to, co je lepší, ale jestli má dnes cenu koupit plazmu. Před cca 4 lety jsme koupili plazmu (82 cm LG)a za měsíc jsme jí vezli prodejci hodit na hlavu, protože jsme při černé obrazovce (např. titulky nebo rgb vstup bez signálu) měli vidět pruhy nahoře a dole a loga Novy a Cinemy a Óčka. Nepohohlo ani "vybělení". Koupili jsme tedy lcd Rv , ale aspoň nekoukám na duchy. Teď se nám zdá 82 už malá a chceme něco v 50 palcích. Už jsme si mysleli, že to bude led, ale před týdnem mě nahlodala 2 a půl roku stará plazma u známého, která je pořád v dobrém stavu, doteď jsem viděl u všech podobný problém, který nastal dřív nebo později, jako u nás. Moc se mi líbí obraz plazmy, ale nechci koukat na duchy log, tak mi, prosím, na férovku řekněte, jak to u vám doma s plazmicema vypadá. Chápu, že každá plazma se musí časem vypálit, ale tak aspoň 5 let, bych si představoval, že by mohla vydržet. Proto na závěr opakuji otázku - pokročila technologie dodnes natolik, aby mělo cenu jít s odstupem času znovu do plazmy a aby to nebylo znovu zklamání? Dík moc! |
Cynomys
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 44 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66 | |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???LG jsem měl 3 kusy na odzkoušení,jedna stará 4 roky druhá 3 a třetí půl roku.U všech třech je vidět na černém menu ze satelitu atd. co bylo předtím zapnuté.Nejhůř dopadla ta stará 3 roky tam jsou už vypálená loga programů.U ostatních cca po 5ti minutách když se kouká na film tak se ten duch zas vytratí.Jediná Plasma která tohle nedělá a měl jsem ji asi 2 roky tak je Samsung,obraz se pohybuje cca o 1 cm na všechny směry asi po 15 sekundách a nikdy tam nebyl vidět duch loga nebo tabulka z menu. Takže až budeš vybírat plasmu tak si dej tabulku menu a sleduj jestli se pohne někam za chvilku,když ne tak nebrat. |
xxxe
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???vsetci ti budu tvrdit, ze u dnesnych plaziem uz nedochadza k vypalovaniu obrazu, ale never tomu, nie je to pravda. Preto by som si plazmu nikdy nekupil a navyse to bzucanie, mal som moznost vidiet jeden cisto novy Panasonic a bzucal ako divy...Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Já mám plazmu Panasonic a s nějakým vypalováním jsem se nesetkal.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Už som to tu písal, ja mám doma 6 ročného Panáka a žiadne vypálenie. Pred 2 rokmi som si kúpil Panáka NeoPDP P50G20 a po 3 mesiacoch som mal vypálené logo TA3, po výmene za nový kus sa to zase zopakovalo, takže som prešiel do tábora LCD LED a som spokojný. |
jupol
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 214 |
![]() |
|
Ne spotřeba , stáří , vypalováníNevyplatí se ,Plazma opravdu hodně žere.Kort z velkou úhlopříčkou.Nekupuj na 70% si budeš do roka trhat vlasy ... |
mikepowers
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???mám plazmu Panasonic 4 roky a žádné vypalování ani bzučení :lookaround: :))) , letos se chystám na OLED ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???asi 4 měsíce provozuji model plazmy od LG 50PZ950. Tendo neduh, kdy při přepnutí programu bylo poznat podle ducha loga na co jsem koukal, jsem zatím nezpozoroval, při zapnutém menu TV je vidět, že obraz jakoby poskočí. Jediné co je někdy poznat, pokud koukám na nějaký film s černými pruhy, tak po přepnutí jdou na tmavém pozadí ještě cca 5 sekund. vidět jako duch, ale opravdu rychle mizí. Jinak předtím jsem koukal na plazmu LG 42PC1RR kde před koncem záruky měnili zobrazovací panel. Dnes už jsou to 3 roky a TV šlape v pohodě, není nic vypálené, ale po přepnutí je vidět co hrálo předtím a černé pruhy mizely podstatně déle. Dnes už slouží hlavně jako zobrazovač pro xbox360 a jsem mile překvapen jak se na ní paří.Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí zato si ji udržet.
|
pakusi
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Tak já mám tu plazmu PANASONIC (řady GT20) teprve 11 měsíců a pokud se tam objeví ten duch, tak po chvilce zase zmizí. No a to bzučení jde při světlejším obrazu a dost ztlumeným zvuku trochu slyšet, ale při normální hlasitosti se to nevnímá. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Marian21To boli asi zle zapojené káble prepojovacie od satelitu DVD a potom to vrčí. |
puder
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 316 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Mám dva roky 106 cm plasmu LG a na žádný duchy log nekoukám. Protože tam prostě nejsou. A to ani po mnohahodinové reprodukci téže stanice.Je už sice morálně zastaralá, ale snad ještě rok, dva vydrží. Poté se koupí nějaká větší a lepší. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
pudernie, nie to bolo klasicke bzucanie trafa u plaziem, ale ako hovorim zalezi od kusuDreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???To co tu někdo tvrdí, že panasonic bzučí je čistá demagogie. Je to jako se vším, vždy se jeden výrobek z tisíc najde ,kde mu něco je. Podobná demagogie, při správném používání, je vyplovani plazmy na panasoniku.Jeden ze sta.Neříkej vždy co víš, ale vždy se snaž vědět co říkáš.F.Bacon
|
Magicial
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
@mikepowersNeřikej! Fakt?Tak v mém okolí si trhají vlasy jen majitelé LCD, kteří se chodí k majitelům plasem koukat, jak má vypadat televizní obraz :-D |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???A už jsme doma :)))Ano, majitelé lcd Technika z Tesca. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???mikepowers už přes rok mám plazmu a vlasy si nervu. Je to na každým ať se rozhodne na co bude koukat, ale podle mýho názoru má plazma přirozenější obraz, bzučení a vypalování neznám (nepozoruji). R^ |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Nebudem pisat svoj nazor ,lebo sa zase niekto do mna obuje,ale nepisal niekto nie tak davno ze ebay alebo nieco podobne je plne velkych rozmerov tv lebo ludia zistili,ze sa to neda pozerat ked nie je HD zdroj?Takze aj od toho zalezi co budes pozerat.Inak sa uz neukazem,Tomik bojuj za kvalitne LCD nie tesco.Demagogia - radsej nic pockam ako sa to bude vyvyjat.Inak v zime plazmu pri lcd je zima... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Já už jsem se naučil vypálené plazmy opravovat. Stačí vyfotit logo, udělat negativ a pouštět to každý den přes noc. Do půl roku se to srovná. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
Martin79Zcela určitě si už viděl obraz např.na LED Philips řady 9705 nebo i novějších.Pokud nemáš doma KURO tak se divím že ty přímotopy jejich majitelé vubec provozují ;) Z toho bych si vlasy rval zase já :laughing: |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???překvapuje mě tato věta- "Před cca 4 lety jsme koupili plazmu (82 cm LG).Někdy se dělala plazma s tak malou uhlopříčkou? |
jm57
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 427 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Jo dělala. Např LG-32PG6000 |
ozzy 2
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 138 |
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???jj dělala, otec ji má taky domaDobrá nálada nevyřeší všechny vaše problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí zato si ji udržet.
|
pakusi
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
Cynomyskup panáka a je to nic co je lcd atd. neřešCvik dělá mistra.
|
ladinek
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 405 |
![]() |
|
Cynomyskolik vlastně hodláš investovat do té 50? |
hobo
![]() |
|
RE: Plazma - má cenu do ní jít???Je to všechno o prioritách. Já vybírám TV podle kvality obrazu a potom koukám na výbavu a tak.Takže za mě ANO, i v dnešní LCD mánii se rozhodně dá uvažovat i o plazmě. Až se u nás doma posejří TV a na trhu nebude (údajně) výborný OLED, tak půjdu opět cestou hrdé menšiny. Tyto témata LCD vs Plazma se vždy zvrhnou ve strašný flame :))) |
Vagi
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 143 |
![]() |
|
Až budouna trhu udajně výborný OLED tak si ani dost dobře neumím představit první roky cenu v rozměru okolo 50 :O |
hobo
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66 | |
![]() |
|
![]() |