Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plazma - má cenu do ní jít???

Zdravím, vím, že se to tu řeší docela často a už je to docela opruz, ale chci to vzít trošku z jiné strany. Nejde mi o to, co je lepší, ale jestli má dnes cenu koupit plazmu. Před cca 4 lety jsme koupili plazmu (82 cm LG)a za měsíc jsme jí vezli prodejci hodit na hlavu, protože jsme při černé obrazovce (např. titulky nebo rgb vstup bez signálu) měli vidět pruhy nahoře a dole a loga Novy a Cinemy a Óčka. Nepohohlo ani "vybělení". Koupili jsme tedy lcd Rv , ale aspoň nekoukám na duchy. Teď se nám zdá 82 už malá a chceme něco v 50 palcích. Už jsme si mysleli, že to bude led, ale před týdnem mě nahlodala 2 a půl roku stará plazma u známého, která je pořád v dobrém stavu, doteď jsem viděl u všech podobný problém, který nastal dřív nebo později, jako u nás. Moc se mi líbí obraz plazmy, ale nechci koukat na duchy log, tak mi, prosím, na férovku řekněte, jak to u vám doma s plazmicema vypadá. Chápu, že každá plazma se musí časem vypálit, ale tak aspoň 5 let, bych si představoval, že by mohla vydržet. Proto na závěr opakuji otázku - pokročila technologie dodnes natolik, aby mělo cenu jít s odstupem času znovu do plazmy a aby to nebylo znovu zklamání? Dík moc!

Cynomys
Registrace: 7/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66
Odpověď v diskusním vlákně

záleží co

chceš,TV se jmenuje Plazma,monitor na hry a k PC LCD,nebo LCD s podsvícením Led R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Plazma - má cenu do ní jít???

Díky všem za názory! Co se týče doporučovaného Samsungu, tak v hospůdce, kam chodíme s kolegy obědvat, jeden kousek měli a po pár měsících tam bylo vypálené logo eurosportu a čt4 a to tak, že byly vidět i při normálním obrazu. Teď tam mají asi půl roku panasonica a zatím drží, ale neviděl jsem černou obrazovku. Jinak, co se týče toho, co chci, tak chci tv, plazma je fakt úžasná, ale na duchy fakt zvědavej nejsem a ořezávat obraz bez log mě taky neba. Také musím potvrdit, že se vždy těším na návštěvy známých s plazmou. :-) Do plazmy (nebo led) chceme dát cca 20 tis.Kč. Otec si nedávno za necelých 10 koupil Samsunga 1024x768 na dvb-t, tak jsem zvědav, jak dopadne. Taky ještě přemýšlím, jak moc pomáhá orbiter. Když si představím bílé kolečko, jak se občas pohne o pár pixelů, tak přeci středové body pořád svítí a vypalují se, ne? OLED zní dobře, ale cenově to bude sebevražda. Otázka je, jestli už vyřešili životnost panelů. hlavně rozdíl v rozdílné životnosti jednotlivých barev. Jsem četl, že jim tam nějak odchází předčasně modrá. :lookaround: Tak dík a zatím!

Cynomys

žiadny Duchovia na Plazme niesu ,ja mám Panasonic a Full HD a šlape jak hodinky ,aj SD je natom pekne ,ak si na Panasonicu nevidel čiernu Obrazovku ,toť ten TV treba aj správne nastaviť ,ovšem závisí aj od SAT atd. čo je pripojene ,každy vstup sa tá osobitne nastavovať ,teda režim bariev ATD.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Osobně bych i nějakou LEDku na doma prubnul. Na některých i ten fotbálek vypadá velice dobře, jenže se pak stačí podívat na cenovku a hned vystřízlivím. Na to, co v našich končinách provideři předvádí, stačí obyčejná HD ready plasma.

polulin
Registrace: 10/2007

S tou černou jsem to myslel tak, že jsem neměl možnost telku v hospodě vidět přepnutou tak, aby zobrazovala jen černou obrazovku, aby bylo vidět počáteční "průser". Jinak černá je na plazmě samo černá, pokud není přejasená .......

Cynomys

Takže

za 20 kolíku o LCD LED velikost 50 vubec nepřemejšlej a to ani ve snu ;)

hobo
Registrace: 1/2007

polulin: R^ R^

Vagi
Registrace: 9/2007

přesně tak hobo. Od 40-50 000 kč.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Vlastním skoro 4 roky plasmu LG a žádné vypálené duchy nepozoruji. Vrčení trafa se taky nekoná. Co se koná je kvalitní obraz. Dokonce i ta spotřeba není nijak závratná. Plasma je HD ready 107cm což na ty naše HD pokusy stačí až nad hlavu. ;)

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

Plazma 82 cm? To sú mi veci.

AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1

tonicek
Registrace: 3/2006

mam 3 roky plazmu a nevypaluje sa nic...kym ti zacne vypalovat
budes pomaly za tie roky uz aj menit telku takze tohoto sa obavat nemusis..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Tulen to nevadi ze ju mas 3 roky ,to musis aj zapnut! :)))
Ale pravda je ze plazma je ako sa podari,jedna super druha na hov..preto niekto nadava druhy nechape na co...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ja ju obcas zapnem,...a zena ju zapina pomerne casto..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen

Mám plazmu Paňáka a s nějakým vypalováním jsem se nesetkal (myslím tím vypalování, které by bylo trvalé a už nezmizelo). A to, že plazmy bzučí, je pro mě novinka....
Nevýhoda je ta spotřeba no.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

RE: Plazma ano má !

1. pro lepší odstíny barev na které je lidské oko citlivé (pleťovka)- u některých LCD-LED tv jsem lidem nedokázal nastavit takovou barvu aby byli spokojeni.
2.zobrazení SD vychází dle mých zkušeností lepší na plazmách - pixelizace je na LCD-LED zřetelnější Pochopitelně se na tom podílí chip set.( při připojení na SD sat. receiver mi řada klientů, laiků, volala k nastavení satelitu, že jim to "kostičkuje"
3. minusem je skutečně spotřeba - má-li 42" plazma psáno průměrnou 122 W a Led 102 W nezdá se to jako zásadní. Ale přepne li se plazma z EKO režimu na dobré zobrazení, odběr naroste.
Zůstává otázkou jak je to ze svítivostí ?
Ještě před pár lety byla udáváná u Plazmy 1500cd/m2 a LCD 450-500cd/m2. Teď již tento parametr "nefrčí" ?

valsora

Hmm, tak koukám, že Panasonic stojí za úvahu. Původně jsem byl rozhodnut pro svou oblíbenou značku na všechno LG. Když jsem ale koukl blíže na Panasonica, zalíbílo se mi, kolik formátů obrazu umí, ale zase mínus je, že nemá vga vstup, ten docela často používám. Nikde jsem ale nenašel, jestli má nějaké ochrany proti výpalu (orbiter, vybělení atd.)Ani v manuálu o tom nic nepíšou. Nevíte někdo???

Cynomys

Ještě mě napadlo, jestli by nešlo propojit pc s Panasonicem redukcí vga-dvi, a potom dvi-hdmi. Bude to fungovat, když vga je analog? Asi ne, co? Ale zase z vga na dvi je běžná redukce a dvi je taky digitální výstup, ne? :lookaround:

Cynomys

Ochranou proti "výpalu" může být právě ta absence VGA vstupu.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

S tou redukcí to byl hezký pokus :)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

cynomys

Teraz si zabil klinec,tak ked to pouzivas aj ako monitor a bojis sa vypalenia tak kupovat plazmu je holy nezmysel.....
Veci sa maju pouzivat na to k cimu su vyrobene...maj sa.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Nepoužívám to jako monitor, připíchnu to a koukám na video, nic tam dlouho viset nehodlám nechat, zase takovej (nevhodné slovo) nejsem, jde mi jen o přehrání video záznamů. Na fotky a psaní doc je samo monitor! ;)

Cynomys

Cynomys

k tomu "výpalu" u Panasonicu-tx42s30e-v manuálu str. 32"boční panel",pak je tam "čištění"obrazovky.Už mám druhou plazmu od Pan.a nestalo že by se tam "něco" vypalovalo, ze začátku se stávalo že manželka jí zapoměla večír vypnout takže do rána tam bylo nějaké logo/čt1-nova-prima/ráno jsem jí vypl a že by tam něco bylo vypálené??A někdo jí má šest i více let a že by se tam něco vypalovalo??Mýtus co si někdo vsugeroval že se něco vypaluje-možná tak u prvních plazem od výrobce ledniček LG.Pokud budu mít "pozapínané" to co mi doporučuje výrobce tak to nehrozí-a jestli nějaký šetřílek to nemá v rámci"úspory" jeho věc. ;)

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

...ale u výrobcu holiacich strojčekov Panasonic by to tak aj mohlo byť... :lookaround:

brga

Několikrát se mi podařilo usnout u txt-žádné vypalení nepozoruji ,TV panas.42px80 3,5r. jede v prům.15-20h denně !!Na druhou stranu nikoho neodrazuji od LCD-je to každého věc-na obraz si prostě zvykneš !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@ brga

Ty se potřebuješ násilím k něčemu vyjadřovat? Co tu trepeš hlouposti. ;P

Neříkej vždy co víš, ale vždy se snaž vědět co říkáš.F.Bacon

Magicial
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra