![]() |
|
IBU nebo InvacomZdravím,poraďte jaké je vhodnější lnb na 105ku parabolu na motoru?http://www.eltasat.cz/konvertory-lnb/invacom-single-0-3db-horn. http://www.inter-sat.cz/inverto-black-ultra-singl-hgln-40-mm-0-2-db_d326.html. Díky za radu |
bora
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
každýporadí,co má doma,ke každé parabole lépe sedí jiný LNB,neporadím R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomNa tohle může těžko někdo poradit. Akorát jenom že IBU Twin je lepší než IBU Single. Ten Invacom je také dost těžký kalibr R^ |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@boraOtázku si mal položiť ináč. Mal si sa spýtať, kto má s akým konvertorom najlepšie skúsenosti na parabole 105cm a uviesť značku tvojej paraboly ;) Ak ti hovorí niečo pomer F/D, musíš vedieť, že šumové číslo nie ja také dôležité, ako s ním masírujú predajcovia neznalých kupujúcich.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: IBU nebo Invacomibu twin R^Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
@manetobohužel poměr F/D mně nic neříká.Nejsem odborník jako třeba ty.Nevím co to znamená.Parabola je dural,ale značku neznám. |
bora
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
@boraPomer F/D si vypočítaš pomocou tejto kalkulačky:http://www.satlex.de/cs/fdratio.html Predpokladám meter a rovnú latu máš, (najlepšie dlhá vodováha) a dosadiť zmerané údaje dokážeš. Logicky rozmýšlať predsa tiež dokážeš... Dozvieš sa optimálne umiestnenie LNB od reflektoru, (pomer F/D). A onedlho budeš ďalší odborník... R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomMyslim,ze na uvedene tema bylo popsano dosti "papiru".Oba solidni vyrobci a nedovoli si blaboly v technicke specifikaci,kterou maji kdispozici na webu.Kazdy soudruh mohl zazit jiny vkus a tedy v praxi s obema LNB malinke odchylnosti,ktere v amaterskych podminkach (pripadneho srovnani) nemusi byt uplne objektivni.Proti INVACOMU (pokud se to jiz nezmenilo) mam pouze jedinou vec,totiz kryci folii zlute barvy na ozarovaci.Je zajimave,ze na stacionarni parabole se mi propalila (nebo ji proklovli zobani:),zatimco na motoru bylo vse u SNHcka OK.Uvedeny "neduh" u INVERTA neni.Na forech se popsaly velmi dobra zkusenosti s IBL TWIN.Cili pokud nechces experimentovat a koupit si oba (porovnat a dat zde rezenci),jakoukoliv volbou neprohloupis a u IBL jeste usetris.Dnes "vozim" na SMC 100 VISIOSAT IBL Quad,nejsem jiz "lovec" a tedy sestava neni pro mne kriticka. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: IBU nebo Invacomto bora: nejake zjistovani parametru F/D vubec neprovadej, nebot ohnisko na parabole je jiz dane jeji konstrukci (muzes max. dostavit posunutim LNB s dlouhym krkem), a k tomu hlavnimu, t.j. uvedeni tohoto parametru v techn. parametrech LNB se vubec (az na par vyjimek - Kathrein, SMW) se nedopracujes. |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: IBU nebo Invacomhttp://digitalne.ellano.sk/media/kunena/attachments/68/LNB_3.1.pdfAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: IBU nebo Invacompokud bych mel vychazet z technicke specifikace vyrobcu (osobni zkusenost z praxe nemam), tak jednoznacne vychazi ve srovnani lepe Invacom, fazovy sum osc. lepsi o -5dB aoddeleni polarizaci lepsi o -8bB !! |
kaos
![]() |
|
RE: IBU nebo Invacompardon, " -8dB" |
kaos
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomNo podla mňa su vynikajúce obi dva,len každy na inu parabolu.Inverto je lepšie na offset a Invacom na prime focus.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomA na Toroidku Inverto je lepšie! :)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: IBU nebo Invacommoj biely invacom a ibu skusany na offset 125cm a starej kovosatke 120cm...silne druzice nebudem rozoberat tam je to rovnake az na male odchylky...7w a 26e v ramci moznosti prijmu rozdieli v prospech invacomu su az 20 percent tyka sa to vsetkych freqencii nad 12000...astra 2D zatial len invacom skusany max 15percent na hs 5001...ibu skusim na jar na tu 2d ale ibu ma sklamal cakal som viac od neho |
sysy
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 524 |
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomU konkurenčního webu mají na konvertory jiný názor..maximum lnb. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomMinulý rok som s týmito dvoma experimentoval dosť a výsledok je taký,že Invacomy sú na anténach ,ibuprofeny hodené v šuflíku... :-/ Ale aspoň časť z IBU(ožarovač) mám namontovaný s prírubovým invacomom na veľkej parabole.Tiež som mal ibu s prírubou na kovosatke a Astra 2D bez šance... S invacomom ide 10818 pár hodín... Takže najlepšie je kúpiť obidva a vyskúšať.Potom dopadneš ako ja ,že tu mám 11 lnb,z toho 5 v šuflíku... :lookaround: Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: IBU nebo Invacomtoto mám i v podpisu na webech. Sám vyčteš pro co se rozhodnout :Ferguson Ariva 200HD ,Openbox-X810 , satellite dish offset 105cm , motor: Digi power SG-2100 , LNB: Invacom SNH-031 Singl ,motor position: 75E - 45W . Sat card: Sky Link ,CS Link - (Czech and Slowak TV package 23,5 E) , Telewizjanakarte (Polish TV package 13E ). PS" Jinak dost často tady bylo doporučováno (Vortimondem)LNB Inverto Black Ultra -TWIN, také na něj jedu na druhé parabole a super. R^ (: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomLNB nieje taka velka polozka, aby si nemohol kupit obe.:8) |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: IBU nebo InvacomJá mám na parabole 85cm na motoru ZATÍM Invacom single a přijímám MBC na 7W večer skoro vše z jejich paketu+sporty FTA Al Jazeira(1+2).Přes den ani ťuk.Invacomská krytka vlnovodu je prasklá asi 1/2 roku.Chci až bude počasí ho vyměnit za IBU single.Twiny jsou PRÝ lepší,ale na zkoušku to bude stačit.Do budoucna chci jít na větší parabolu asi105-125cm dural na motor.A k tomu multifocus asi Visionsat SMC 105cm.Na to normální ČUČENÍ na TV.Lokalita Stř.Morava. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
![]() |