Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

preladeni slovenských programů

zdravím, včera mě požádal soused o přeladění slov. programů, vlastní 3roky Technisat s 80cm parabolou, 3konvertory (13; 19,2; 23,5 stupňú). v minulosti rozvedl český programy i na druhej satelit (přes twin), ale upustil od toho, když mu po čase začal vypadávat signál některých českých programů při souběžném sledování na obou přijímačích. pak jsem zkoušel přeladit ty slovenský programy, ale cokoliv na 23,5 s frekvencí pod 12000Mhz nejde naladit (nový pozice STV, joj, markízy, i barandov). napadne vás nějaký příjemnější řešení než lézt na střechu, rozebrat satelit, vyhodit asi ten jeden konvertor na 13stupnu (italské sportovní kanály mají nižší prioritu než český a slovenský prigramy) a všechno to tam vesele vrátit? díky za nápady

twirler
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: preladeni slovenských programů

Proč nevyhodit ten konvertor na 23,5, když je zřejmě vadný??
Můžeš, prosím, blíže specifikovat pojem satelit na střeše? Podle registrace bych očekával přesnější vyjadřování.

migr
Registrace: 7/2007

@twirler

když nešla naladit jedna frekvence a ostatní šli, tak byl problém buď v natočení paraboly, vadném LNB nebo špatném koaxu(stařím zoxidovaný) jen tak pro inspiraci

Fire
Registrace: 3/2011

s parabolou sem trochu hýbal, ale po tmě se to dělat nedalo. síla signálu byla třeba u prima cool 100/100, kvalita 6,9/10 na 12070mhz. pak sem zkoušel ty slováky, ale i přes stejný hodnoty o příjmu se nenaladí žádný program na dané frekvenci (např. 11836mhz). s tím konvertorem mě to napadlo taky, ale chtěl jsem se optat, jestli vás nenapadne něco dalšího. oddělám ten twin na 23,5 stupně, dám tam klasickej a zkusím to naladit. když to nepůjde oddělám ten na 13 a nechám klasicky jenom dva...

twirler

A doteraz mu to islo?? Napr. stara frekvencia pre JOJ .. je 11798 H.
Ide mu naladit frekvencie nizsie ako 12000Mhz z ostatnych pozicii??
Lebo ak nie, vadny moze byt aj prijimac.
Predpokladam, za tam ma DiSEqC, mozno je vadny jeden zo vstupov, kde je prave 23.5.
Ma dobre nastavenu parabolu??

RadoJ
Registrace: 3/2009

do teď mu všechno šlo bez problémů (11798mhz), jenom se nedaří naladit ty nový kmitočty pod 12000mhz. je to tuším technisat digit mf4-cc s DiSEq. zkoušel jsem stáhnouz novou aktualizaci, zadat parametry novýho transpordéru u barandovu i přes A-pid, v-pid, pcr...bohužel

twirler

A co tak skusit editor pre technisat.
V clanku je odkaz
https://www.parabola.cz/clanky/1810/technisat-digit-mf4s-cc-prijimac-s-dekodery-cryptoworks-a-conax/

RadoJ
Registrace: 3/2009

twirler

A nerozsteloval si mu parabolu?! Lebo pises,ze trocha si s nou hybal!

Kasr
Registrace: 8/2008

a frekvencia oscilátora LNB jest dobre v prijímači nastavená?

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

phnul sem s tim po vyzkouění všech možností s laděním u tv, pak sem s tím pohnul. z původní kvality kolísající 5,8-6,3 jsem dostal stabilních 6,8...
frekvence si myslím, že byla ok, ale na 100% si už jistej nejsu...

twirler

Technisaty

Niektoré modely nepoznali rôzne FEC. Len tak matne na napadá,
že "geeignet fur Premiere" neladil angličanov na 28E (FEC2/3)

mmc
Registrace: 1/2006

Pokud je vše technicky v pořádku tak s naladěním nově přesunutých programů do TechniSat MF-4 CC není problém. Vyzkoušeno.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Pravdu má asi disdzo

fansat
Registrace: 7/2008

doma mam technisat mf-4s a problém taky nebyl, jenom tam mám o jeden konvertor míň. no, zkontroluju to ještě jenou, i když na fec 5/6 sem se díval..pak už by zbýval buď vadnej koax - do teďka všechno OK, nebo ten konvertor...
jaký je nejoptimálnější rozložení těch tří pozic pro DiSEq? aŤ mám úplnej kjlid na duši...

twirler

Nejoptimálnější je přesně takové, jak je zapojen :)
Na to nastavení lnb ještě raději koukni..bo už vidím, že jsme asi doma.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

joscer

Přesně tak. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

No tu kvalitu 6,8 mas nejak malou na druzici Astra3A,B.Mela by byt neco kolem 9,5-10,5 db.Zalezi na miste prijmu a na parabole a typu LNB.Zkus poradne sestelovat parabolu a zkontroluj skew na LNB.Jinak ty slovensky programy by se ti mely naladit i pri kvalite 6,8 db.Zkontroluj v menu nastaveni,nastaveni LNB u Astry3 musi tam byt v Diseqc pod konfiguraci Pokracuj Typ LNB nastaveno jednoduche lnb 9750 10600.

HYPER
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra