Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Prijimac combo DVB/S2 a DVB/T

Zdravim. Chcem sa vas opytat na skusenosti s combami DVB/S2 s DVB/T. Moznost zobrazit vsetky programy (sat. aj ter.) v jednom zozname a ich pomiesanie je bezne u vsetkych? Alebo si treba na to dat pozor pri kupe? Mam na mysli napr. 1 Joj (ter.) 2 Markiza (ter.) 3. TA3 (sat.) Dakujem.

Tomic
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prijimac combo DVB/S2 a DVB/T

Mám combo Opticum X703p. Po vyhľadávaní a naladení sa dajú samozrejme programy "oddeliť" od seba "podľa družíc" a "pozemné". Nevidím v tom žiadny problém. R^

Nibiru
Registrace: 3/2008

Moje zkušenosti

1. Optibox Alligator: Slušný přijímač, ale v seznamu "Slované", kde jsem měl CZ+SK+PL blbě přepínal z DVB-T na kódovaný kanál satelitní. Zůstal v režimi FTA a ručně jsem ho musel prostřednictvím CAS zadat na "Všechny dekódéry". Na nekódované přepínal dobře.
2. Ariva 220. Verze SW 2.14B4: Fuguje bez závad a přepíná svižně z DVB-T i na kódované stanice.
Verze SW 2.15B8 je vadná, při příjmu Planeta HD z 23,5E se přijímač zacykluje a opakovaně se vypíná, bootuje, krátce hraje a znovu vypíná, stále dokola. Když jsem tuto stanici vymazal, funguje i s tím SW dobře.
3. Amiko 8800. Fungoval bez závad, nelíbil se mi obraz.
4. Golden 9080: Funguje bez závad a umožňuje kombinované seznamy.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Len názor

DM7020HD úplne perfektne, vytvoríš akýkoľvek zoznam

mmc

Čím nahradit Technisat ISIO S1

Technisat má tyto nedostatky:
1. Při příjmu 19 LNB je líný. Přepíná až po 6-7 sekundách u SD, u HD ještě o něco pomaleji. Přepne však vždy spolehlivě.
2. Nemá Blind scan.
3. Nemá Diseqc 1.1.
4. Jen 4 FAV seznamy.
5. Technisat nemá COMBO HD.
Má však řadu předností:
1. Nejlepší obraz, který jsem dosud měl možnost posoudit.
2. Perfektní EPG, dobře čitelné, seřazené v řádcích podle času zahájení pořadu a dobře čitelné info o pořadu. Nejlepší EPG, které jsem měl možnost vidět.
3. Přehledný seznam nahrávek na disku, možnost vyřezávat reklamy z nahrávky bez potřeby PC.
Nepotřebuji EMU, ani sdílení karet. Nepotřebuji Internet, mám ho minipočítačem sólo.
Štve mě pomalost a chybějící Blind scan,který má každá levná ARIVA.
Před časem mi Pierrepetr doporučil Dreambox a Media Black Panther, jen však z hlediska kvality obrazu. Z Dreamboxu mám obavy z obsluhy dalšími členy rodiny, je pro fandy, kteří pracují především s PC.
Co tedy, jsem moc rozežraný?

samorost

samorost

Ten alligator mohol naozaj byt super stroj len odradil vela ludi ze obcas sekol zvuk na nasich kartach,inak pre zvysok super aj kvalita obrazu aj nahravky,skoda tej malickosti. R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

samorost

Ten alligator mohol naozaj byt super stroj len odradil vela ludi ze obcas sekol zvuk na nasich kartach,inak pre zvysok super aj kvalita obrazu aj nahravky,skoda tej malickosti. R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Prijimac combo DVB/S2 a DVB/T

GM 9800 a Amiko 88OO OK

atr2009
Registrace: 12/2009

samorost

Rodina by si na ovladanie zvykla. Akurat ty by si ho musel najprv spravne nakonfigurovat. A podla mna v enigme je epg lepsie,ako v tvojom technisate. A duplom cez pluginy na epg.

Kasr
Registrace: 8/2008

Přijimac combo DVB/S2 a DVB/T

Jedině Edision Argus VIP 2 nebo Argus Highspeed.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

Jak píše digidik
Edision Argus VIP2 nebo Highspeed combo Ti splní všechny zmíněné požadavky, přepínání svižné, vůbec nevnímáš rozdíl přepínání mezi DVB-S2 a DVB-T, v seznamu programy můžeš jak chceš promíchat.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Edisiony

nebrat, tot vsjo. Ale jinak podle vkusu každého soudruha.

decmen
Registrace: 2/2008

to decmen

Proč nebrat, co Edisony spáchaly??? Díky za věcnou reakci.

samorost

A co hovorite na Arivu 210 combo?

Tomic
Registrace: 1/2011

Kedysi som pouzival Vantage 7100 a tiez fungoval bez problemov.

Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.

DJYEMI
Registrace: 3/2008

digitalna tv

Chcel by som sa opytat odbornikov, kde by som si mohol kupit jedno nadobicko na prijem dvbt 2, dvbs 2 a dvbc sucasne.

majky
Registrace: 1/2012

@samorost-u GM 9080 je možno tedy vytvořit třeba 1 skupinu oblíbených kde by byly dejme tomu kanály satelitní i DVBT?Jak hodnotíš obraz s porovnáním k Techisatu?Dík

Displej

to Displey

1. Ano, lze na G9080 vytvořit skupiny, kde jsou v libovolném pořadí pozemní a satelitní stanice.
2.Možná jde o setrvačnost a slábne mi zrak (65 let), nicméně můj dojem je jednoznačně pro Technisat, tam však nepočítám levobočka Technisat SIR. Na G9080 se jde dívat, není to rozhodně žádná obrazová katastrofa, ale Technisat mi připadá ostřejší a čistější. Škoda, že nejsou k dispozici technická kritéria pro hodnocení kvality obrazu. Pouhé rozlišení moc neříká.

samorost

OK-děkuji za info

Displej

@samorost

Nevím co používáš za soft, že jsi spokojený,zda používáš nahrávání,emu,kolik tam máš současně karet a modulů, atd.
Se sw od Kuniberta se po ca 20min nedal poslouchat zvuk (trhal se jako když vypadává signál z mobilu),teď tam mám 1.4.34 Lemontree, tam zas dochází po zapnutí k opakovanému bootu při připojeném usb disku (naprogramovat nahrávání a jít pryč nelze).
O otravném "odpojování" ext disku přes menu ani nemluvím Rv

decmen

to decmen

díky za info.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra