![]() |
|
Drobná odchylka od udávaného kmitočtu u TPOmlouvám se za asi hodně laický dotaz.Všiml jsem si, že například SkyLink udává frekvenci jednoho ze svých TP jako 11876MHz. Přitom například na www.linowsat.de je stejný TP uvedený s kmitočtem 11875MHz. Podobně předladěné programy určitých TP v některých přijímačích mívají nastaven kmitočet o 1MHz jinak, než uvádí SkyLink v tabulkách ladění. Jak vzniká tento rozdíl? Jde tam o nějaké zaokrouhlování? Jaký kmitočet je lepší zadávat při ladění? Nebo je to fuk a +/-1MHz nehraje vůbec žádnou roli? |
Kolbiš
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
@ KolbišU tak vysokej prenosovej rýchlosti je táto odchýlka zanedbateľná, takže je jedno či tam máš 11875 alebo 11876. U frekvencii s nízkou prenosovou rýchlosťou to jedno nie je. Niekoľkokrát som sa o tom presvedčil pričom som si musel upravovať aj svoj setting podľa seba. Dokonca som sa teraz narazil na problémom, kedy som musel upravovať aj SR. Napríklad bola teraz zmena na družici Eutelsat W3C (16E) na frekvencii 11074H, k.i.n.g.o.f.s.a.t a f.l.y.s.a.t uvádzajú SR 1247 a mne prijímač ani neťukol. Skúsil som posunúť o 2 a čuduj sa svete nabehlo okamžite, našiel som si spodnú (1248) a hornú (1252) hranicu, takže do môjho settingu išla výsledná 1250. Takže takáto je aj moja skúsenosť. Ahoj a prajem pekný deň :) |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Drobná odchylka od udávaného kmitočtu u TPTohle také hodně ovlivňuje stabilita oscilátorů směšovače v LNB. U těch starších jsem zažil, že třeba za mrazu se kmitočty šouply i o 5 Mhz. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Drobná odchylka od udávaného kmitočtu u TPSprávná frekvence je 11875,5 nebo třeba 12109,5. Někdo zaokrouhluje dolu někdo nahoru. Při šířce pásma TP je to ale docela jedno. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Drobná odchylka od udávaného kmitočtu u TP@visper: Dík, myslel jsem si že by to mohlo být zaokrouhlováním. |
Kolbiš
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
![]() |