Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

dekodovaci modul do televize samsung na cslink

případně na skylink.Kdo má odzkoušeno prosím o doporučení.

mar72
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dekodovaci modul do televize samsung na cs...

Měl jsem problém s CA modulem Mascom po včerejším přeladění neuměl DVB-S2/8PSK, takže nešla Nova HD a Prima family HD.
Dnes jsem tam na rady od místních guru vrazil CA modul IRDETO CI+ NEOTION Skylink a všecno jede ok.

Lemmy
Registrace: 2/2012

@Lemmy

A zkoušel jsi napsat na mascom? Třeba udělají nový FW :)).

rejča
Registrace: 10/2007

dekodovaci modul do televize samsung

Televize Samsung mají problémy s dekódovacími moduly.Je potřeba modul vyzkoušet. Doporučuji koupit modul u takového prodejce, který zkoušku umožní.Já jsem ke Skylink kartě koupil modul irdeto skylink READY.Je dobré si pročíst diskuzi k TV Samsung.
Přeji hodně štěstí a ochotného prodejce, který zkoušku umožní.
http://www.datart.cz/katalog/LED-televize-SAMSUNG-UE40D6750.html?utm_source=seznam.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=produktove-kampane#id-reviews

perda
Registrace: 3/2010

@mar72

já bych spíš doporučil Irdeto SMIT, co vím tak v samsung TV s nima problém nebyl

Fire
Registrace: 3/2011

UE40D6530 + Mascom FW 1.23 + CS link

Tak já už to druhý den marně ladím (Nova HD + Prima HD) a mám pořád hlášku zakódovaný kanál. Zkusil jsem všechno možné (vypnutí přístroje ze sítě, vyjmutí karty, několikrát automatické i ruční ladění, refresh karty atd. Nebýt tohoto fóra, tak bych si asi musel hodit mašli. Nyní vidím, že kombinace samsung + mascom + CS link nebude s DVB-S2 8PSK fungovat. Absurdní je, že když jsem TV kupoval, tak mi byl modul Mascom doporučován. Taky jej v té době doporučoval SKY-link pro irdeto i cryptoworks karty. Modul fungoval bezvadně až do včerejší změny. Nechápu, proč norma DVB-S2 8PSK pilot ON byla zvolena právě pro Novu HD a Primu HD. Pokud by se norma zvolila pro jiné dva placené HD kanály, tak by problémy postihly mnohem menší počet zákazníků.

Luboš
Registrace: 1/2005

@Lubos

to máš asi pravdu, nicméně vzhledem k tomu že se za ty program neplatí, tak si provider řekl, že budou řvát míň než ty co si za HD programy platí(nepočítám ty dvě stovky za Primu a Novu co někdo musel zaplatit)

Fire

Zkušenost s moduly

Také jsem měl problém na Samsungu rozjet Novu HD a Primu Family HD. Měl jsem modul Mascom Easy.tv Twin. Po spoustě pokusů a konzultacích s Mascomem a Samsungem bylo jedinné řešení použít modul Neotion Cl+. Mascom zatím žádný nový firmware vytvářet nebude. Jejich moduly fungují bezvadně, ale Samsung má specifické parametry...

sivetonis

UE40D6530

já mám dekodovací modul Irdeto EuroCAM a vše funguje jak má.

kufic
Registrace: 8/2010

kufic

od firmy SMARDTV že jo?

Ufones
Registrace: 5/2010

Ufones

přesně tak SmartTv.

kufic
Registrace: 8/2010

Než koupím nový modul, poradí mi někdo, jak funguje v modulu Mascom (+ TV Samsung) karta SKYlink Irdeto? Předpokládám, že asi taky nebude fungovat, ale pro jistotu se raději zeptám. Předem děkuji za odpověď.

Luboš

Já v panasoniku s vestavěnám satelitem měl Mascon modul vše fungovalo na SW 1.20 po obnově SW na 1.23 vyběhly hlášky - zakodováno . Samořejmě vše vypnutý byl modul až v opravně v Maskonu.
Ted mám Smit Irdeto CI+ http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technika/smit-irdeto-ci-skylink-ready-modul

a spokojenost bez hlášek , je i rychlejší na přepínání .atd. Nejdíve mi ho půjčili já vyskoušel super spolupráce s prodejcem . Jinak když si ho koupíš na internetu a nepůjde můžeš ho vrátit do 14 dnů .

standa111
Registrace: 11/2009

Samsung D6530 s Neotion a ICE vše ok

pejvl2
Registrace: 7/2009

Předpokládám, že se vždy jednalo o kartu se systémem Cryptoworks. Rád bych věděl, zda někomu v tom problémovém modulu Mascon v kombinaci s TV Samsung a kartou SKYlink IRDETO funguje Nova HD.

Luboš

Pro LUBOŠ: Řešil jsem problém s kartou CS link IRDETO. TV Samsung se satelitním tunerem a s moduly Mascom spolupracují dobře. Ale modulaci 8PSK u stanic Nova HD a Prima Family HD neumi korektně zvládnout. Dekódování je nestabilní. Konec iluzí a nadějí, tohle je fakt a holá pravda. Není o čem spekulovat.

RE: Předpokládám, že se vždy jednalo o kartu se systémem Cryptoworks. Rád bych věděl, zda někomu v tom problémovém modulu Mascon v kombinaci s TV Samsung a kartou SKYlink IRDETO funguje Nova HD

sivetonis

mám Cam modul Irdeto od Smitu a nefungujou HD programy na UPC, prý je na OTA STV1 na astře 23,5 ke stažení nový upgrade pro tento modul, ale zaboha se nikomu nedaří to stahnout...jedině prý Technisaty to zvládají, ale zatím na Humaxech a Mascomech neúspěchy, jo kdyby tak byl soubor, tak bych ho hvízdnul do slotu starý Tošiby a stáhnul ho tam, ale nemáte někdo ten soubor? je to verze 4.2.4.4 číslo softu... :)))

Dadycool
Registrace: 1/2012

@Dadycool

měl by být ted ke stažení na 12070, tedy na Nově

Fire

...To Fire

...hm, pěkná blbost...ono to na STv1 běží, ale stahnout to jde jen na něčem...na Nově nikdy nic neběželo pro Smity... :laughing:

Dadycool
Registrace: 1/2012

Zdravím, já mám nově freesat by UPC na televizi Samsung 40D6750 se sat.tunerem a prodejce mi prodal modul CA modul Irdeto CI+ SMIT . Vše fungovalo bezvadně i HD programy jen druhý den byla tma s nápisem že nemám oprávnění sledovat tento kanál. Tak jsem modul vynadl a dal kartu do modulu CryptoWorks Irdeto MASCOM kde mi ihned programy naběhly, ale nešli zase HD, tak jsem kartu a modul vrátil do původního prvního modulu a zatím bez problémů. Je to ICE karta začínajíci 414xxxxxxxx

skyi
Registrace: 3/2006

PRO Dadycool
Dříve stál rohlík taky 30 hal a ted 3 kč Ano Fire má pravdu na 12070 je tam ted Nova Podle Skylinku atd. 23.5 Astra Skylink psali to i na parabole , že se mění frekvence na stažení SW

Zde je jen diskuze k Samsungü + moduly a nová frekvence na stažení SW

Datum: 07.02.2012 14:53:01; Od: Altronik s.r.o.
Titulek: Re: Bez titulku
Dobrý den,

aktualizace OTA by měly být nově dostupné na frekvenci 12070/H/27500 kde vysílá TV Nova a Nova Cinema.

S pozdravem

Zdeněk Začal
odpovědět

http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=869&vypis=diskuse&hd_rep=1&show_all=1#discussion

standa111
Registrace: 11/2009

část 1
Taky mám problém s kartou CS link irdeto s TV Samsungem a satelitním tunerem a s modulem Mascom . Nova HD a Prima Family HD má problém tak jsem dával dotaz komu se dalo.
Vložim je sem na porovnání.

Mascom :

Pokud vam nektere programy jdou a jiné ne tak zrejme dekoder pracuje a problem muze byt v tom :
- ze karta je nekorektne autorizovana a bylo by potreba obnovit jeji nacteni
- nebo, ze vas TV potrebuje dekodovaci moduly typu CI+
Dekoder MASCOM je dekoder typu CI a odpovida vsem pozadovanym normam pro CI (Common Interface) dekodovaci modul. Moduly bezne funguji se vsemi aktualnimi kartami a satelitnimi prijimaci.
Myslim, ze byste mel ucinit dotaz u vyrobce TV a nebo u prodejce, zda lze TV provozovat s moduly CI nebo jen s CI+. Pripade zda pro nektere programy, například ve vysokem rozliseni (HD) nebo pro vysilani s S2 modulací není potreba CI+. Pokud ano, tak vam prodejce prodal věci,
které k sobe nepatri a urcite vam pomuze to napravit.
Další otazkou je zda nahodou provozovatel vysilani neudelal ještě nejakou další zmenu o niz třeba nevime.

CSlink :
CA moduly Mascom s aktuální verzí firmware 1.23 mají problém s Irdeto kartami u programu Nova HD a Prima HD v televizích s vestavěným satelitním tunerem (především Samsung). Řešením by mohl být upgrade firmware pro TV (pokud je novější verze k dispozici) nebo v případě Irdeto karty výměna za modul Irdeto SMIT.

Samsung

děkujeme Vám, že jste se obrátil na zákaznickou linku společnosti SAMSUNG.
Mrzí nás potíže spojené s naším produktem.
Součástí dodávky televizoru není modul ani dekódovací karta.
Modul a kartu obdržíte od poskytovatele kódovaného digitálního vysílání, resp. zakoupíte zvlášť. Samsung nevyrábí ani dekódovací moduly, ani dekódovací karty.
Karta „CI nebo CI+ CARD“ není v některých zemích a oblastech podporována.
Z toho důvodu doporučujeme kontaktovat přímo prodejce daného modulu.
Informace o zapojení modulu jsou uvedeny v příručce televizoru.
Dále doporučujeme provést ruční laděni kanálů.
Zasíláme Vám postup při ručním ladění satelitu na Astru 19,2“ a Astru 23,5“ .
Postup Vám zasíláme do přílohy zabalený v souboru RAR.
Tento soubor RAR následně extrahujete pomocí softwaru WinRAR.
Programy lze řadit následujícím způsebem.
Zvolíte Smart Hub pomocí tlačítka dálkového ovladače, stisknete CONTENT dále zvolíte - Kanál / vyberete kanál / stisknete tlačítko TOOLS / a dále upravit č. kanálu.

Sanyrek

Spolupracovník zakoupil samsunga 50" a 2 dni laboroval s nastavením programů,přijel pro mne,že to nejde a ejhle -karta v modulu opačně,jede v pohodě vše-modul je Skylink irdeto Smith CI+ !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra