| 04.09.2007, 13:21.14 | |
Nahrávky kódované/nekódovanéMám combo PVR + kartu (NonstopKino, Filmbox). Nahrávky ze satu jsou označeny zeleným $ (mají být odkódované), žlutozeleným $ (částečně zakódované) a žlutým $ (zakódované). Může mi někdo vysvětlit mechanismus vzniku těchto nahrávek? Když nahrávám s časovačem (nikdo z rodiny se nedívá ne tý-vý), vznikají nahrávky částečně zakódované, když se někdo dívá na tý-vý (na jakýkoliv kanál), vznikají nahrávky zakódované. Kdy vznikají nahrávky odkódované jsem nevypozoroval, někdo mi říkal, že jen tehdy, když nahrávám program ze satu, na který se zároveň dívám (ale takovouto situaci si nevybavuji). Domníval jsem se, že pokud se dívám na terestriál, nahrávka ze satu se bude dekódovat a uloží se pro možnost dalšího zpracování mimo PVR, ale tak mi to nefunguje... nahrávka je zakódovaná. Znamená to, že když chci mít mimo PVR zpracovatelné nahrávky, musím se buď na nahrávaný pořad dívat, nebo nahrávat v časech, kdy se naopak nikdo z rodiny na tý-vý nedívá??? |
![]() yaro |
| 04.09.2007, 14:40.26 | |
RE: Nahrávky kódované/nekódovanéJá se domnívám, že tvůj přímač nezvládá dešifrování více kanálů naráz, takže budeš muset nahrávat jen jeden šifrovaný kanál, a žádný další šifrovaný kanál po přijímači v ten moment nechtít... |
![]() Louskacek |
| 04.09.2007, 14:41.36 | |
RE: Nahrávky kódované/nekódované...tj. nahrávat ten, na který se zrovna díváš... |
![]() Louskacek |
| 04.09.2007, 19:28.40 | |
RE: Nahrávky kódované/nekódovanéNo jo, ale to by pak mělo jít bez problémů nahrávat z třeba Filmboxu (tuner DVB-S + karta) zároveň se dívat na terestriál (dtuner DVB-T), ne? |
![]() yaro |
| 04.09.2007, 22:10.44 | |
RE: Nahrávky kódované/nekódovanéZ toho hlediska jak jsem psal, by to jít mělo, už proto, že DVB-T u nás není šifrované. Ale záleží, co to máš za přijímač. Možná si neporadí ani s takovou úlohou. Ikdyž to je věc, kterou nechápu proč by principiálně neměl umět... |
![]() Louskacek |