![]() |
|
Pokus = monoblokAhoj, asi to bude znít legračně, ale chtěl bych znát názor, zda by šel umístit monoblok LNB na parabolu 105 s mororem , kdy bych se pokusil tímto systémem dosáhnou družice na pozici 85E. Půjde to? Myslím LNB monoblock, pevný , dříve doporučovaný na Astra 23E a Astra 19,2.Dříve jsem takto sledoval bez motoru i Astra 28E a Astra 23E. Pokud ano, vypnutím usals na pozici mojich konečných toček motoru 80E, abych se dostal na pozici 85E, Jak bude uchycen pravý krk monobloku, myslím si, že bude uchycen ve středu paraboly pro 85E a levý pro 80E. Prosím o radu a testoval tuto možnost s motorem už někdo na této pozici??? Snad jsem se vyjádřil trochu srozumitelně. Předem děkuji za info... R^ ;)(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokje to možné. ak máš na to podmienky, výhľad motor,ktorý tam dotočí. Ešte tak uviesť typ motora a nastaviť dorazové polohy. Parabola je však malá a chcelo by to viac.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokPokud máš přístup k "natočené" parabole,tak to můžeš vyzkoušet.Normální motory točí +/- 75 stupňů a to ti na to musí stačit,tedy pokud nebydlíš od Prahy na západ(nebylo by lepší zkusit jiný motor???SG2100 no problema.)......Jinak okres Šumperk na příjem 90E mi vadí vzdálené pohoří. R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokhttp://www.satlex.net/sk/azel_calc-params.html?satlo=85.2&user_satlo=&user_satlo_dir=W&location=49.63%2C17.25&la=49.63&lo=17.25&country_code=cz&diam_w=100&diam_h=105Úhel natočení motoru 73,23 stupně na východ. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokChceš šilhat se 105 na družici, která má /podle přehledů/ min. 100 a ještě k tomu pod takovým úhlem. Myslím, že to nepůjde, uvidíme co napíšou jiní, jsem zvědavej, jestli to někdo zkoušel ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokMoje místo příjmu je Středočeský kraj Rakovnicko,kousek od Kladna a Prahy. Motor: Digi power SG-2100 original.0-lový bod je 13E(HotBird),konečná pozice točení je u mě 80E. Parabola 105 dural,75 E Raduga jede super s rezervou a pro zajímavost 60E ruský paket Aktiv TV kde je tady na Parabole doporučovaná parabola 150 cm , tak příjmám na hranici příjmu s výpadky.Ale obraz i zvuk přeci jen naskakuje. Zajímá mě hlavně usazení krku monobloku. Asi jsem to popletl, měl by spíše být uchycen z pohledu za parabolou na levé straně a pravá volná snímat tu 85E. Prosím o názor, zda je to tak,nebo se pletu... R^ ;) (: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokAno napodruhé jsi to "trefil".Hmm v úrovni Prahy budeš mít asi problém se "zakřivením" zeměkoule....je to hodně nízko nad obzorem.......Kladno Elevace 3,53 úhel natočení motoru 76,34 S tou elevací asi neee.... :)))Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
Obavy nemám,že by to nefungovalo. Druhý krk musí být vpravo od středu při pohledu od plechu paraboly. Je zde jiný problém a sice přijímač. Ten musí vyslat Diseqc povel a současně natočit motorem. Arivy to neumí a nejsou samy, takových přijímačů bude více...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE:samorostRE:samorost , já jsem myslel ten motor i příjmač tak trochu "ošálit". Natočím parabolu do pozice 80E pomocí Usals, vypnu všechno, čímž zůstane parabola natočena na krajní pozici. Potom vyměním konvertot a nastavím místo Usals disqens v příjmači, jako příjmač bez motoru, tedy pevná anténa. Mohlo by to jít, sice je mráz jako s.i.a, ale docela mě to zajímá. Když to nepůjde, tak budeme alespoň zase o něco chytřejší... :)(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokMarco to nejdříve pootočí,potom vypne Usals či DiseqC 1.2 a zapne DiseqC 1.0 .Jednodušší by bylo přes relé,ale s tím monoblockem je to stejně "prasárna"... :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokJestli Ti rozumím-Ty si chceš zašilhat z posice E80 na posici E85 monoblokem pro 80-tku. Jestli je ten monobok 4.3 pro parabolu 80, tak Ti to asi takhle těch 5 st. nepobere. Důvodem je jiná parabola. Dej tam brejle a pujč si někde druhý LNB. Na 105 parabole by mělo být druhý LNB větší rozteč než je pro 80-tku. Asi takhle. Někdo Ti možná tu rozteč napíše.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokTak jsem to prohodil a naladil jsem nějaký Arabský kanál BRG 11505/H/2499 .Nikde jsem ho ale v přehledu nenašel(Lyngsat,King of sat), tak nevím , na jaké družici vůbec jsem .Musí to být někde kolem 80- 85E,ale v přehledu program není nikde uveden. pomůže někdo? :O(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokBRG je na 85E. R^Ja podobným spôsobom chytám okrajové družice.C konvertor mám mimo ohniska a takto som zachytil 88E a 43W,50W... ;) Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: Pokus = monoblokTak jsem právě dotestoval, venku zima jako "v Rusku" :))) a 85E jsem "lízal " jen okrajově se zvukem... S trochu větší parabolou sem si potvrdil, že tímto "alternativním" konvertorem lze dosáhnout dál než je koncové točení motoru...S větší parabolou snad příště....Ale bylo fajn. Všechny zdravím a přeji hezký den R^ ;)PS"děkuji všem za reakce... (: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
![]() |