![]() |
|
Topfield SBI 2050 nahráváníVím, že nahrávání na SAT přijímač je službou "navíc" jak jsem byl informován od dovozce a servisního střediska, nicméně právě z této funkce jsem rozčarován a zklamán. Mám informace, jak rozkódovat zakódovanou nahrávku atd. nicméně při naprogramování cca 10 pořadů např. z Nova Cinema (tedy nijak extra zpoplatněný kanál) se nahrávky často nahrají zakódovaně (symbol dolaru z poloviny modrý a z poloviny žlutý) a výsledný efekt je takový, že i přes dekódování náhrávek (vytvoření kopie - souboru se symbolem "C") se nahrávka rozkóduje cca jen pár minut a zastaví se - "zatvrdne", nebo je prostě jen nahrána "tma".Z 10 nahraných pořadů jsem často rád, pokud se podaří přehrát alespoň jeden. Pokud má někdo s tímto přístrojem lepší zkušenost při nahrávání - dejte vědět. Já jsem tímto přístrojem z hlediska nahrávání moc zklamaný. |
Bohumilll
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníTaky jsem tímto přijímačem byl zklamán, nahrávání a následné přehrátí v PC je nemožné i sám výrobce toto udává. Spolupráce s moduly je naprosto minimální. Doba naskočení karty po zapnutí je dlouhá a po přepnutí taktéž dlouhá. Nehledě na to, že poslední dobou mi ani nerozjede nějaký programy a seká se mi a samovolně resetuje. Tento přijímač opravdu nedoporučuji to už je i snad lepší ariva 202E než toto. Fakt jsem si naběhl koupí tohoto přijímače.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníTipoval bych, že to nebude strojem, ale kartou. Nemáš náhodou čisté irdeto? To samé se mě také stává, stačí ale zastrčit místo čistého irdeta kartu CW a programy se rozkodují. Holt irdeto je "bomba".Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníCož to jo, ale nahrávání to nevyřeší nejde ani FTA program to samý, že mě třeba nerozdejchá itv HD ten přijmač je z toho zmatenej.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníToď jiná. Tak detailně ten stroj neznám.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníMám Topfield SBP 2010 (což bude velice podobné)a nahrávání i COPY je bez problémů od doby, kdy jsem začal používat kartu (čisté) Irdeto a CI modul taky Irdeto. Ten napůl modrý a žlutý symbol se objeví, když (například) naprogramuji na noc HBO a večer se dívám na ČT a vypnu to na té ČT. Když to před vypnutím přepnu na to HBO, tak se to nahraje bez toho symbolu. Ale i s tím polovičním symbolem to přehrává bez problémů.A taky jednou za měsíc či dva připojím externí HDD k počítači a nechám ho defragmentovat. Trvá to sice třeba 48 hodin, ale "pak to šlape jako hodinky" ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníNa sbp bych řek že to de v pohodě, ale na sbi je zázrak když nahraji pořad a přehraji ho na přijímači opravdu je to tak 1 z 4 nahrávek v PC to nepřehraji ani náhodou.Ale jak píšu neni to jediná moucha, která mě na něm vadí je jich víc. A jak pozoruji nejsem v tomhle sám. Proto se ho chci co nejdřív zbavit.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníTento prijímač mám tiež a všetky problémy môžem iba potvrdiť. Úplná bomba je to od posledného prelaďovania Skylinku. Niektoré stanice sa po zapnutí zobrazia a po cca 5 sekundách zmizne obraz s tým, že stanica momentálne nevysiela. Celkom pravidelne sa to stáva na stanici CETV. Štartovanie na druhý alebo x-tý pokus už ani neregistrujem, s externými modulmi tento stroj zásadne nekomunikuje.Čo sa týka nahrávania, tak od nového roku som dostal darček, že sa mi nedá prehrať prakticky žiadny program, ktorý bol nahraný aj v priebehu napr. 24 hodín. A netýka sa to iba programov v platených balíkoch, deje sa to napríklad aj na TV Markíza. Zaujímalo by ma, na základe čoho je tento prijímač ešte certifikovaný a zaradený v ponuke Skylinku. Ten certifikát by som okamžite odobral, aby na to nenaletelo ešte viac ľudí. Tento prístroj je paškvil hrubého zrna. Podpora výrobcu je nulová, softvér sa neaktualizuje, EPG je hrozné. Pri najbližšej finančnej príležitosti tento prijímač z mojej domácnosti odíde raketovým tempom. A značka Topfield je týmto u mňa odpísaná aj keby ďalšie prijímače pozlátila... |
Surfer
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
Topfield SBI 2050 nahráváníJak píše Tondach, když je předvolený program který se bude nahrávat, tak je nahrávka rozkódovaná.U těch zakódovaných si před přehráváním zvolím pouze přehrát a zatím nebyl problém.Mám kartu Skylink HD ICE. |
pitrisek
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
Díky za reakceDíky za reakce, to že se nedají nahrávky přehrát na PC atd. vím. Nařizuje to licence systému IRDETO. O tom mne informovalo servisní středisko. Je pravda, že první recenze v roce 2010 uváděly, že to jde v pohodě v PC, ale bohužel recenzent si to asi nevyzkoušel (viz. příspěvky tady v diskusi z r. 2010). Já se přístroje nechci zbavit, chci se snažit maximálně eliminovat nedostatky, ale moc mi to nejde. Zaměřím se na to, abych měl program přepnutý tam, kde budu nahrávat.Tuto radu jsem také už dostal od servisu, ale mám pocit, že ne vždy jsem měl úspěch. Zaměřím se na to. Taky chci poprosit o vysvětlení pojmu "čisté IRDETO". Já přístroj koupil už s IRDETO kartou a logem IRDETO přímo na masce přístroje. Tak nevím. V tom se moc nevyznám. Díky za reakce a postřehy! |
Bohumilll
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníPokud máš na kartě napsáno Irdeto ICE tak je to Irdeto s emulací CW. Pokud tam ICE není, je to čisté irdeto.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahrávání...tak ako to tu o tom Topfield SBI-2050 čítam, tak som mal poriadne šťastie, keď som ho nevybral pre svoju rodinu - bol totiž jeden z kandidátov - nakoniec som im dal Golden Media UNI-Box 9060 a po vyše roku som mal pred pár dňami prvýkrát a jedinú požiadavku - aby som im preladil niektoré kanály... R^ |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahrávání„...když je předvolený program který se bude nahrávat, tak je nahrávka rozkódovaná“ - neviem síce prečo, ale u mňa s najnovším softvérom to vôbec takto nie je. Nahrávka nie je rozkódovaná nikdy, jedine v prípade, že stanica vysiela nekódovane. ;)brga: áno, to si mal naozaj šťastie. Keby ho tvoji rodičia mali, tak zhruba každý týždeň riešiš nejaký problém. Tento prijímač s posledným softvérom pokazí ešte aj diakritiku. :-) (napríklad sa v EPG zobrazuje hlásenie: „dn dopluje informace“ - čítaj „žádné doplňující informace). Takže aj takáto chyba niečo hovorí o podpore výrobcu. |
Surfer
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníkdyž nahrávku dekodujete a uloží se vám s příponou .dec a když si jí pustíte a po pár sekundách se zastaví tak skočte do menu přijmače a dejte nastavení systému dále přehrávání a tam dejde režim dekodování na normál. Pak už vám ten soubor s příponou dec normálně poběží. |
TonnyPJ
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
RE: Topfield SBI 2050 nahráváníVôbec nechápem prečo výrobca (možno viacerí) dovolí, aby sa nahrávky ukladali kódované - to je absolútne fiasko!!! Veď ten proces dekódovania sa môže diať v reálnom čase počas záznamu ako aj u "normálnych" výrobcov!!! :fuming: |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
Díky za další reakceDěkuji všem zúčastněným za rady.Také nechápu, proč se vůbec nahrávky kódují. Přesně tak jak píše brga, dekódování má nastat v reálném čase nahrávání.No nicméně se budu snažit všechny rady využít a vyzkoušet. |
Bohumilll
![]() |
|
Topfield SBP 2010 nahráváníZdravím Vás, má někdo z Vás zkušenosti s nahranýmy pořady na flešce u Topfieldu SBP 2010? Nahrál jsem si pořad z nekódovaný ČT24 a chtěl jsem si ho upravit v programu DVR-Studio-Pro2-DVB to DVD, ale marně.Nahrávka se jevila stále jako zakódovaná.Děkuji a spozdravem Milda.hercik.miloslav@seznam.cz |
hercik
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 65 |
![]() |
|
![]() |